Προβληματισμένος ο Jonathan Rea μετά το Misano – "Σκατένια κατάσταση..." [VIDEO]

Δυσκολεύεται να προσαρμοστεί στη νέα του R1, με την ψυχολογία του να υποφέρει
Jonathan Rea
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

18/6/2024

Η παρατεταμένη "ανομβρία" στη συγκομιδή βαθμών και βάθρων με τη νέα του ομάδα Pata Prometeon Yamaha φαίνεται ότι στοιχίζει πλέον και ψυχολογικά στον έξι φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή.

Ως ο αναβάτης που όλοι ήθελαν και έπρεπε να κερδίσουν τα προηγούμενα χρόνια για να στεφθούν Παγκόσμιοι Πρωταθλητές στα Superbike, ο Jonathan Rea σαφώς και δεν είναι συνηθισμένος στο να μην μπορεί να διεκδικήσει νίκες και να μάχεται για μια θέση στο βάθρο.

Αυτή όμως είναι η νέα πραγματικότητα που αντιμετωπίζει o πιο επιτυχημένος αναβάτης στην ιστορία του WSBK από τότε που μετακόμισε στην Pata Prometeon Yamaha, καθώς δυσκολεύεται να προσαρμοστεί στην εργοστασιακή R1 και να τη φέρει στα μέτρα του.

Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα του Rea με τη Yamaha μιλούν από μόνα τους αφού ο 37χρονος σε 12 αγώνες δεν έχει καταφέρει να ανέβει ούτε μία φορά στο βάθρο και δεν έχει πραγματοποιήσει ούτε ταχύτερο γύρο αγώνα. Αυτό δεν έχει συμβεί ποτέ στην καριέρα του Rea στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που ξεκίνησε το 2009 -είχε και δύο αγώνες το 2008, όταν τερμάτισε 2ος στο Παγκόσμιο SS.

Jonathan Rea

Σε δηλώσεις του πριν τον αγώνα στο Misano, ο Rea εμφανίστηκε πιο αισιόδοξος σε σχέση με άλλες φορές. Ανέφερε ότι μπορεί πλέον να οδηγήσει με μεγαλύτερη ευκολία τη R1, και... "με οργή" όπως είπε χαρακτηριστικά έχοντας περισσότερη εμπιστοσύνη στην ιαπωνική superbike. Ωστόσο, στην ιταλική πίστα τα πράγματα δεν πήγαν έτσι ακριβώς όπως τα υπολόγιζε.

Ο 37χρονος Βορειοιρλανδός κατέκτησε μόλις τη 15η θέση στις κατατακτήριες με διαφορά 1,362 δευτερόλεπτα από την κορυφή και τον χρόνο του Toprak Razgatlioglu που κυριάρχησε στο Misano, ενώ και οι αγώνες δεν πήγαν πολύ καλύτερα γι' αυτόν.

Ο έξι φορές παγκόσμιος πρωταθλητής είχε ένα σοβαρό ατύχημα στον πρώτο γύρο του πρώτου αγώνα κατά το οποίο αποκόμισε και έναν -ευτυχώς ελαφρύ- τραυματισμό στο αριστερό χέρι και τον καρπό που πρήστηκαν. Όμως δεν του στέρησαν τη συμμετοχή στο sprint και στον αγώνα της Κυριακής.

Jonathan Rea

Με το χέρι του χτυπημένο ο αναβάτης της Pata Prometeon Yamaha κατάφερε να τερματίσει στην 8η θέση στο sprint, ενώ ήταν ξανά στην πρώτη δεκάδα και στον δεύτερο αγώνα, περνώντας τη γραμμή του τερματισμού επίσης όγδοος.

Ωστόσο, ο ομόσταυλός του Andrea Locatelli τα πήγε σαφώς καλύτερα όλο το τριήμερο και ήταν σταθερά πίσω από τους πρωταγωνιστές του αγώνα με μία 6η θέση στη διαδικασία της Pole position, ενώ τα πήγε ακόμη καλύτερα στους τρεις αγώνες με δύο τέταρτες θέσεις (1ος αγώνας και Superpole) και μία πέμπτη.

Jonathan Rea

Μετά τη λήξη ο Rea έδειξε ψυχολογικά καταβεβλημένος κάτι που φάνηκε και στις δηλώσεις του όπου έκανε ξανά λόγο για έλλειψη εμπιστοσύνης στην R1: "Πρέπει να ξεκινήσουμε από την αρχή γιατί τα δευτερόλεπτα που μαζεύουν οι πρωτοπόροι είναι πολλά και πρέπει να βελτιωθούμε."

Στην ερώτηση "από πού" θα πρέπει να κάνουν την αρχή με τη βελτίωση της R1 ο 37χρονος δήλωσε ότι αυτή είναι μια πολύ καλή ερώτηση που κάνει ο ίδιος στον εαυτό του, υπονοώντας ότι ούτε ο ίδιος γνωρίζει. "Είναι σκατένια για μένα (σ.σ. η κατάσταση) και έχω αρχίσει να το νιώθω και ψυχολογικά. Πάντα μιλάω για τη θεωρία με το φως στο τέλος του τούνελ, αλλά (τώρα) είναι πολύ δύσκολο να δω το φως.", είπε σε δηλώσεις του ο Rea, ο οποίος πρόσθεσε ότι αμφισβητεί και τον εαυτό του βλέποντας όλους τους άλλους αναβάτες με Yamaha να τα πηγαίνουν καλύτερα από αυτόν.

Ετικέτες

Mia Rusthen, WorldWCR - Άγνωστος δράστης υποκρίνεται μέλος της οικογένειας της αγωνιζόμενης, ζητώντας δωρεές για "χρηματοδότηση της αποκατάστασής της"

Δεν έφτανε που η Mia είναι ακόμα σε κώμα, τώρα η οικογένεια της Νορβηγίδας έχει να αντιμετωπίσει και "αρπακτικά" του διαδικτύου...
motomag Mia Rusthen, WorldWCR – Η οικογένεια της καταγγέλλει απάτη με ψεύτικο λογαριασμό κοινωνικής δικτύωσης που ζητά χρήματα
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

26/6/2024

Η οικογένεια της Mia Rusthen εκτός το ότι αγωνιά για την πορεία της υγείας της έχει να αντιμετωπίσει και μια ακόμα, απρόσμενη κατάσταση, καθώς άγνωστος δράστης υποκρίνεται μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πως είναι μέλος της οικογένειας της τραυματισμένης Νορβηγίδας αγωνιζόμενης, ζητώνας δωρεές για "την αποκατάσταση της Rusthen."

Είχατε διαβάσει στο ΜΟΤΟ για το σοβαρό ατύχημα που είχε η Rusthen κατά τη διάρκεια του πρώτου γύρου του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Γυναικών WorldWCR στο Misano, με την Νορβηγίδα να μπαίνει από τους γιατρούς σε τεχνητό κώμα και στη συνέχεια να μεταφέρεται σε νοσοκομείο στην πατρίδα της.

Η οικογένεια της αγωνιζόμενης εκτός ότι δεν γνωρίζει αν η νεαρή 27χρονη θα καταφέρει να βγει νικήτρια από την συγκεκριμένη περιπέτεια, αντιμετωπίζει ένα νέο πρόβλημα το οποίο σχετίζεται με την μάστιγα της διαδικτυακής απάτης. Συγκεκριμένα έχει δημιουργηθεί ένας ψεύτικος λογαριασμός στο διαδίκτυο ο οποίος ζητά χρήματα για την αποκατάσταση της υγείας της Mia Rusthen.

Για να αντιμετωπιστεί το συγκεκριμένο γεγονός η οικογένειας της Rusthen ανέφερε πως πρόκειται για απάτη, ενώ ενημέρωσε πως η νεαρή αγωνιζόμενη βρίσκεται ακόμη σε κώμα, άλλα έχει σταθερές τις ζωτικές τις λειτουργίες, δείχνοντας πως παλεύει και πως είναι δυνατή.

Ετικέτες