Ο Cairoli κερδίζει στην επιστροφή του στους αγώνες με το Ducati Desmo450 MX

To 1-2 έκανε το Borgo Panigale και στους δύο αγώνες του Ponte a Egola
motomag Ducati – Ο Cairoli κερδίζει στην επιστροφή του στους αγώνες με το Ducati Desmo450 MX
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

25/6/2024

Η Ducati κυριάρχησε στον τέταρτο γύρο του ιταλικού πρωταθλήματος motocross με το Desmo450 MX, με τους Antonio Cairoli και Alessandro Lupino να κατακτούν αμφότεροι από μία νίκη.

Η φράση “ο λύκος και αν εγέρασε” θα μπορούσε να ειπωθεί για τον Cairoli ο οποίος στην επιστροφή του στην ενεργό δράση έδειξε πως είναι ακόμα άκρως ανταγωνιστικός. Ο εννέα φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Motocross κατάφερε με το καλημέρα να είναι ταχύτατος στον αγώνα Ponte a Egola, κερδίζοντας τον πρώτο αγώνα της ημέρας με το Ducati Desmo450 MX. Χαρακτηριστικό των δύσκολων καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην πίστα ήταν το γεγονός πως η οργάνωση αναγκάστηκε να διακόψει τον αγώνα στον έβδομο γύρο με κόκκινη σημαία. Μετά από αυτό ο Cairoli πανηγύρισε τη νίκη με τον teammate του στην Ducati Alessandro Lupino να τερματίζει στη δεύτερη θέση.

Ducati – Ο Cairoli κερδίζει στην επιστροφή του στους αγώνες με το Ducati Desmo450 MX

Στον δεύτερο αγώνα τα δύο κόκκινα Desmo450 MX ήταν αυτά που μονοπώλησαν το ενδιαφέρον καθώς βρέθηκαν εκ νέου στην πρώτη και δεύτερη θέση. Η μοναδική αλλαγή ήταν στο ποιος κέρδισε τον αγώνα, με τον Lupino να είναι αυτός που ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, με τον Cairoli να τερματίζει στη δεύτερη θέση, κλείνοντας με τον καλύτερο τρόπο την επιστροφή του στην ενεργό δράση με τα χρώματα της Ducati. Ταυτόχρονα ο Lupino με τη νίκη του αυτή ανέβηκε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας του ιταλικού πρωταθλήματος motocross, με δύο αγώνες να απομένουν για το φινάλε της αγωνιστικής χρονιάς.

Ducati – Ο Cairoli κερδίζει στην επιστροφή του στους αγώνες με το Ducati Desmo450 MX

Ο αγώνας Ponte a Egola ήταν πολύτιμος όπως αποδείχθηκε για τους μηχανικούς της Ducati καθώς κατάφεραν να συλλέξουν πολύτιμα δεδομένα για την εξέλιξη της Desmo450 MX, η οποία του χρόνου θα κάνει την εμφάνιση της στο MXGP. Επόμενος σταθμός για την αγωνιστική ομάδα motocross της Ducati η πίστα Castiglione del Lago, όπου 31 Αυγούστου και 1 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί ο προτελευταίος γύρος της χρονιάς του ιταλικού πρωταθλήματος motocross.

motomag Ducati – Ο Cairoli κερδίζει στην επιστροφή του στους αγώνες με το Ducati Desmo450 MXDucati – Ο Cairoli κερδίζει στην επιστροφή του στους αγώνες με το Ducati Desmo450 MX
Ετικέτες

Επιστρέφει στην ενεργό δράση ο Cairoli με το Ducati Desmo450 MX

Ο 94 φορές νικητής motocross Cairoli ετοιμάζεται για το αγωνιστικό ντεμπούτο του με το Desmo450 MX
motomag Επιστρέφει στην ενεργό δράση ο Cairoli με το Ducati Desmo450 MX
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

20/6/2024

Ο εννέα φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Motocross, Antonio Cairoli επιστρέφει στην αγωνιστική σκηνή καθώς θα συμμετέχει με το νέο Ducati Desmo450 MX στο ιταλικό πρωτάθλημα motocross και συγκεκριμένα στον αγώνα Ponte a Egola.

Η Ducati είχε ανακοινώσει εδώ και πολύ καιρό πως ο θρύλος του motocross Cairoli δεν θα έμενε μόνο στα καθήκοντα του δοκιμαστή και πως κάποια στιγμή θα στηνόταν ξανά στην ράμπα της εκκίνησης με το νέο μοντέλο motocross Desmo450 MX. Τελικά αυτό θα συμβεί στις 22 και 23 Ιουνίου καθώς ο Cairoli θα επιστρέψει στους αγώνες motocross έστω και για λίγο, για να λάβει μέρος στον αγώνα Ponte a Egola ο οποίος προσμετρά στο ιταλικό πρωτάθλημα motocross.

Επιστρέφει στην ενεργό δράση ο Cairoli με το Ducati Desmo450 MX

Αναμφίβολα η επιστροφή του Cairoli στην ενεργό δράση είναι σημαντική είδηση καθώς τελευταία φορά που είδαμε τον Ιταλό αναβάτη να αγωνίζεται ήταν το 2022 στο MXΟΝ -MX των Εθνών- που έλαβε χώρα στην Αμερική. Από την άλλη η Ducati με την κίνηση αυτή αποσκοπεί στο να δει σε τι στάδιο βρίσκεται η εξέλιξη του νέου της μοντέλου καθώς την επόμενη χρονιά το Desmo450 MX θα ριχτεί στη μάχη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Motocross στη μεγάλη κατηγορία.

Επιστρέφει στην ενεργό δράση ο Cairoli με το Ducati Desmo450 MX

Λίγες ημέρες έμειναν για να δούμε αν ο Cairoli μπορεί να βρεθεί ξανά να αγωνίζεται για μια θέση στο βάθρο ακολουθώντας τα χνάρια του Alessandro Lupino -έτερος δοκιμαστής και αγωνιζόμενος της Ducati- ο οποίος με το Desmo450 MX έχει καταφέρει να σημειώσει νίκες και βάθρα στο ιταλικό πρωτάθλημα motocross.

Επιστρέφει στην ενεργό δράση ο Cairoli με το Ducati Desmo450 MX

 

Ετικέτες