Γιάννης Περιστεράς - Όγδοος στον αγώνα του CIV Yamaha R7 Cup στo Mugello

Ένα λάθος της ομάδας στο βρεγμένο στοίχησε στον νεαρό αναβάτη
motomag Γιάννης Περιστεράς – Όγδοος στον αγώνα του CIV Yamaha R7 Cup στo Mugello
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

26/6/2024

Ο Γιάννης Περιστεράς με την ομάδα Roc'n'Dea των Massimo Roccoli και Alex De Angelis, βρέθηκε στο Mugello για να αγωνιστεί στο Ιταλικό Πρωτάθλημα CIV (Campionato Italiano Velocita) και συγκεκριμένα στον τρίτο γύρο του Yamaha R7 Cup, θεσμό ενιαίου στον οποίο οι αγωνιζόμενοι έχουν στη διάθεση τους τη δικύλινδρη Yamaha R7 των 689 κ.εκ.

Από το ξεκίνημα της Παρασκευής ο Έλληνας αναβάτης βρήκε τις σωστές ρυθμίσεις με την ομάδα του, και σημείωσε χρόνο 2'03.642 που του έδωσε την 9η θέση στο grid των 37 συμμετοχών. Την Κυριακή στον αγώνα η βροχή έκανε την εμφάνισή της, κάτι που θεωρητικά ευνοούσε τον Περιστερά, καθώς είχε εξαιρετικά αποτελέσματα στη βροχή σε προηγούμενους αγώνες.

Γιάννης Περιστεράς – Όγδοος στον αγώνα του CIV Yamaha R7 Cup στo Mugello

Ο Περιστεράς ξεκίνησε δυνατά και αμέσως κέρδισε 4 θέσεις στον πρώτο γύρο, όμως η βροχή δυνάμωσε και η ρύθμιση της Yamaha R7 αποδείχθηκε λάθος για τις συγκεκριμένες συνθήκες. Το πίσω αμορτισέρ είχε ρυθμιστεί για στεγνές συνθήκες, καθώς η ομάδα περίμενε ότι θα στέγνωνε η πίστα και έτσι η μοτοσυκλέτα γλιστρούσε πάρα πολύ σε κάθε έξοδο της στροφής, ακόμη και στο ελάχιστο άνοιγμα του γκαζιού.

Το highside ήταν πολύ κοντά και μάλιστα ο Έλληνας αναβάτης έσωσε δύο τρομερά δύσκολες στιγμές. Παρόλα αυτά έδωσε τη μάχη για την 5η θέση και τελικά στον τελευταίο γύρο -μετά τη δεύτερη δύσκολη στιγμή του- τερμάτισε όγδοος. Η ομάδα παραδέχθηκε το λάθος της και υποδέχτηκε θερμά τον "Τζον" στο γκαράζ μετά τον αγώνα. Όσον αφορά τη βαθμολογία του πρωταθλήματος ο Γιάννης Περιστεράς βρίσκεται στην όγδοη θέση με 27 βαθμούς, μετά τους τέσσερις πρώτους αγώνες της χρονιάς, ενώ απομένουν ακόμη τέσσερις για το φινάλε της σεζόν.

Γιάννης Περιστεράς – Όγδοος στον αγώνα του CIV Yamaha R7 Cup στo Mugello

O Alex De Angelis, ιδιοκτήτης της ομάδας Roc 'n' DeA, ανέφερε: “Αυτή τη φορά η ευθύνη είναι 100% της ομάδας, καθώς δεν καταφέραμε να αλλάξουμε το πίσω αμορτισέρ με ένα πιο μαλακό και δώσαμε στον Τζον μια εντελώς λάθος μοτοσυκλέτα για το βρεγμένο. Παρακολούθησα την οδήγησή του και του δίνω τα συγχαρητήρια για το γεγονός ότι κατάφερε να φέρει τη μοτοσυκλέτα "σπίτι" χωρίς να έχει κάποια πτώση. Κρίμα γιατί μια σειρά από ατυχίες δεν μας έχει δώσει την ευκαιρία να παλέψουμε για τη νίκη και το βάθρο, που θεωρώ ότι είναι ακριβώς εκεί που μπορεί φέτος ο Περιστεράς, που είναι και προπονημένος και ανεβασμένος οδηγικά”.

Γιάννης Περιστεράς – Όγδοος στον αγώνα του CIV Yamaha R7 Cup στo Mugello

Ο Γιάννης Περιστεράς, αναβάτης της Roc 'n' DeA δήλωσε: “Από την Παρασκευή βρήκαμε με την ομάδα τις σωστές ρυθμίσεις για τη Yamaha R7 και στο στεγνό κατέβαζα συνεχώς τον χρόνο μου. Στον αγώνα με τη βροχή η ρύθμιση της μοτοσυκλέτας ήταν πραγματικά κακή. Ρίσκαρα για highsiding κυριολεκτικά σε κάθε έξοδο κάθε στροφής και έχανα πολύ χρόνο. Στον πρώτο γύρο έφτασα δεύτερος και στη συνέχεια είχα όλο και χειρότερη αίσθηση με τη μοτοσυκλέτα. Στον τελευταίο γύρο μάλιστα έχασα 4,5 δευτερόλεπτα γιατί έσωσα ένα highsiding και αναγκάστηκα να βγω εκτός πίστας. Παρόλα αυτά είμαι πολύ ευχαριστημένος με τη δουλειά της ομάδας στο στεγνό και τους ευχαριστώ γι αυτό. Θα τα πούμε στον επόμενο αγώνα στο Misano”.

Την προσπάθεια του Γιάννη Περιστερά υποστηρίζουν οι: @yamaha_racing_hellas @yamahamotorgreece @intramoto @caffe_kenon @le_greche @taserboys_euroclub @teamrocndea @tzortzopoulos_moto_fashion @karassulis_sa @mouratisgp @papastavrou_shops @extraproducts.tasoulis @rider.graphics @extraproducts.tasoulis @houseofwheelsofficial @sixtgr

Γιάννης Περιστεράς – Όγδοος στον αγώνα του CIV Yamaha R7 Cup στo Mugello

 

Suzuki V-Strom 800 DE - Παρθενική και επιτυχημένη εμφάνιση στο Hellas Rally 2024

Η πορεία του ειδικά προετοιμασμένου V-Strom 800 DE, στα χέρια του αναβάτη του, Πάνου Κακολύρη
motomagSuzuki V-Strom 800 DE – Παρθενική εμφάνιση στο Hellas Rally 2024
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

28/6/2024

Η ελληνική αντιπροσωπεία της Suzuki βρέθηκε για πρώτη φορά στο Hellas Rally Raid, με τον Πάνο Κακολύρη καβάλα σε ένα ελαφρώς τροποποιημένο V-Strom 800 DE, καθώς στόχος της ομάδας ήταν η μοτοσυκλέτα να μείνει όσο πιο κοντά στην εργοστασιακή της μορφή γίνεται, ώστε να δοκιμαστεί αν αντέχει στις σκληροτράχηλες συνθήκες ενός αγώνα ράλι.

Κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας δοκιμασίας, υπήρξαν σκέλη στα οποία αναβάτης και μοτοσυκλέτα συνεργάστηκαν εξαιρετικά, τερματίζοντας στην πρώτη δεκάδα γενικής και την πρώτη τριάδα της κατηγορίας του. Παρ’ όλ’ αυτά, η περιπέτεια του Hellas Rally Raid 2024 συνοδεύτηκε από ατυχία, με την ομάδα να καλείται να αποδείξει την ετοιμότητα και την ψυχραιμία της, στα προβλήματα που προέκυψαν στην πορεία.

Suzuki V-Strom 800 DE – Παρθενική εμφάνιση στο Hellas Rally 2024

Το τελικό αποτέλεσμα έφερε την δικαίωση για την ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ Α.Ε.Β.Ε., τον αποκλειστικό αντιπρόσωπο της Suzuki στην Ελλάδα, αλλά και την ομάδα που στήθηκε για την αντιμετώπιση των προκλήσεων του Hellas Rally Raid 2024. Ο στόχος επετεύχθη, με το V-Strom 800 DE και τον Πάνο Κακολύρη να φτάνουν μέχρι τον τερματισμό.

Η μοναδική αυτή εμπειρία γέμισε την ομάδα της Suzuki που ταξίδεψε μέχρι την Ιτέα, με εικόνες, εμπειρίες και αναμνήσεις. Όπως σε κάθε περιπέτεια, έτσι κι εδώ η αγωνία κράτησε το χέρι του ενθουσιασμού, περπατώντας μαζί μέσα στα κακοτράχαλα μονοπάτια του ορεινού όγκου της Στερεάς Ελλάδας και βορείου τμήματος της Πελοποννήσου.

Στο κανάλι στο YouTube της Suzuki Moto Greece μπορείτε να παρακολουθήσετε την πορεία της ομάδας, καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα. Ταυτόχρονα, θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε μέσα από τον φακό τους ανθρώπους που συνέβαλαν σε αυτό το δύσκολο εγχείρημα.

Ετικέτες