Pierer Mobility Group - Αναπροσαρμόζει τους οικονομικούς του στόχους για το 2024

Μετά από τρία χρόνια ανοδικής πορείας, η φετινή αναμένεται να κινηθεί κάτω από τα αναμενόμενα νούμερα
motomagPierer Mobility Group – Αναπροσαρμόζει τους οικονομικούς του στόχους για το 2024
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

26/6/2024

Σε αναπροσαρμογή των οικονομικών στόχων του για το 2024 οδηγείται το Pierer Mobility Group, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τις μοτοσυκλέτες των KTM, Husqvarna, GASGAS και MV Agusta, καθώς όπως φαίνεται η φετινή χρονιά αναμένεται ότι τελικώς θα κλείσει χαμηλότερα απ’ ό,τι υπολογιζόταν, όσον αφορά τις πωλήσεις μοτοσυκλετών και ηλεκτρικών ποδηλάτων.

Το τρέχον οικονομικό έτος αποδεικνύεται δύσκολο για τον Όμιλο Pierer, έχοντας παρουσιάσει σημαντική επιβράδυνση των πωλήσεων σε Η.Π.Α. και Ευρώπη, τις δύο στην ουσία μεγαλύτερες αγορές για τους Αυστριακούς. Ρόλο σε αυτό έχουν παίξει οι αποφάσεις των Η.Π.Α. για διατήρηση υψηλού επιτοκίου, χωρίς να προβλέπεται ότι θα χαμηλώσουν οι τόκοι στο άμεσο μέλλον, έχοντας αρνητικό αντίκτυπο στις προσδοκίες πωλήσεων για την αμερικανική αγορά. Ταυτόχρονα, ασταθείς παραμένουν και οι αριθμοί για την ευρωπαϊκή αγορά, οδηγώντας τον Όμιλο Pierer στο συμπέρασμα ότι μετά από τρία χρόνια με άνω του μετρίου απόδοση, φέτος οι αριθμοί θα είναι χαμηλότεροι από το προσδοκόμενο.

Pierer Mobility Group – Αναπροσαρμόζει τους οικονομικούς του στόχους για το 2024

Όπως είναι λογικό, οι διαπιστώσεις αυτές θα επηρεάσουν και τους κατά τόπους αντιπροσώπους, οι οποίοι λαμβάνουν την οδηγία να μειώσουν σημαντικά το αποθεματικό τους.

Στη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού, η ζήτηση για ποδήλατα αυξήθηκε κατακόρυφα, οδηγώντας σε αναταραχές στην εφοδιαστική αλυσίδα. Επόμενο ήταν τα αποθέματα τόσο του γκρουπ, όσο και των προμηθευτών και των εμπόρων να φτάσουν σε υψηλά ρεκόρ. Η επαναφορά του αποθεματικού σε φυσιολογικά επίπεδα είναι μία διαδικασία που συνεχίζεται, την ίδια στιγμή που ασκούνται μαζικές πιέσεις στις τιμές λιανικής. Λόγω αυτών των εξελίξεων, οι έκτακτες απαιτήσεις αναδιάρθρωσης θα οδηγήσουν σε σημαντικά αρνητικά αποτελέσματα στον τομέα των ποδηλάτων, για το 2024.

Έτσι, για το τρέχον οικονομικό έτος, το Διοικητικό Συμβούλιο αναμένει μία μείωση στις πωλήσεις της τάξεως του 10% – 15%, τόσο για τις μοτοσυκλέτες όσο και για τα ποδήλατα, εξαιτίας των εξελίξεων στην αγορά.

Όσον αφορά το τμήμα των μοτοσυκλετών, το Δ.Σ. πιστεύει ότι τα περιοριστικά μέτρα που θα επιβληθούν στη διάρκεια του χρόνου, θα μπορέσουν να αντισταθμίσουν τις αρνητικές επιπτώσεις που φέρνει η πτώση των πωλήσεων. Μάλιστα θα το κάνουν σε τέτοιο βαθμό που θα εξισορροπήσουν, ελαφρώς προς την θετική πλευρά της ζυγαριάς, το κέρδος προ φόρων και τόκων, που αναμένεται για το 2024. Η εξέλιξη του ήδη υπάρχοντος δικτύου αντιπροσώπων και η επιπλέον ανάπτυξη του δικτύου, για την υποστήριξη της εταιρείας, αναμένεται να αποτελέσουν καίρια ζητήματα για τη φετινή χρονιά.

Pierer Mobility Group – Αναπροσαρμόζει τους οικονομικούς του στόχους για το 2024

Στο κομμάτι των ποδηλάτων, ωστόσο, το Δ.Σ. περιμένει σημαντικά αρνητικό ισοζύγιο τζίρου της τάξη των -110 με  -130 εκατομμυρίων ευρώ για το τρέχον έτος, το οποίο οφείλεται, σύμφωνα με τους μετόχους, στα προαναφερθέντα μέτρα και τις απαιτήσεις αναδιάρθρωσης. Έτσι, θα ολοκληρωθεί η αναδιάρθρωση του τμήματος των ποδηλάτων.

Θυμίζουμε, ότι στα τέλη του 2023 ο Όμιλος Pierer είχε χαρακτηρίσει το ερχόμενο τότε έτος, αυτό του 2024, ως έτος εξυγίανσης. Ταυτόχρονα, λίγο πριν τον ερχομό της Πρωτοχρονιάς, οι Αυστριακοί είχαν ανακοινώσει την πώληση των ποδηλατικών εταιρειών FELT και Raymon, θέτοντας ως στόχο την επικέντρωση στις εταιρείες μοτοσυκλετών KTM, Husqvarna, GASGAS και MV Agusta. Αναμφίβολα, κάτι είχε δει από τότε το Διοικητικό Συμβούλιο, ενώ τώρα ήρθε και η επιβεβαίωση.

Ετικέτες

Suzuki V-Strom 800 DE - Παρθενική και επιτυχημένη εμφάνιση στο Hellas Rally 2024

Η πορεία του ειδικά προετοιμασμένου V-Strom 800 DE, στα χέρια του αναβάτη του, Πάνου Κακολύρη
motomagSuzuki V-Strom 800 DE – Παρθενική εμφάνιση στο Hellas Rally 2024
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

28/6/2024

Η ελληνική αντιπροσωπεία της Suzuki βρέθηκε για πρώτη φορά στο Hellas Rally Raid, με τον Πάνο Κακολύρη καβάλα σε ένα ελαφρώς τροποποιημένο V-Strom 800 DE, καθώς στόχος της ομάδας ήταν η μοτοσυκλέτα να μείνει όσο πιο κοντά στην εργοστασιακή της μορφή γίνεται, ώστε να δοκιμαστεί αν αντέχει στις σκληροτράχηλες συνθήκες ενός αγώνα ράλι.

Κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας δοκιμασίας, υπήρξαν σκέλη στα οποία αναβάτης και μοτοσυκλέτα συνεργάστηκαν εξαιρετικά, τερματίζοντας στην πρώτη δεκάδα γενικής και την πρώτη τριάδα της κατηγορίας του. Παρ’ όλ’ αυτά, η περιπέτεια του Hellas Rally Raid 2024 συνοδεύτηκε από ατυχία, με την ομάδα να καλείται να αποδείξει την ετοιμότητα και την ψυχραιμία της, στα προβλήματα που προέκυψαν στην πορεία.

Suzuki V-Strom 800 DE – Παρθενική εμφάνιση στο Hellas Rally 2024

Το τελικό αποτέλεσμα έφερε την δικαίωση για την ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ Α.Ε.Β.Ε., τον αποκλειστικό αντιπρόσωπο της Suzuki στην Ελλάδα, αλλά και την ομάδα που στήθηκε για την αντιμετώπιση των προκλήσεων του Hellas Rally Raid 2024. Ο στόχος επετεύχθη, με το V-Strom 800 DE και τον Πάνο Κακολύρη να φτάνουν μέχρι τον τερματισμό.

Η μοναδική αυτή εμπειρία γέμισε την ομάδα της Suzuki που ταξίδεψε μέχρι την Ιτέα, με εικόνες, εμπειρίες και αναμνήσεις. Όπως σε κάθε περιπέτεια, έτσι κι εδώ η αγωνία κράτησε το χέρι του ενθουσιασμού, περπατώντας μαζί μέσα στα κακοτράχαλα μονοπάτια του ορεινού όγκου της Στερεάς Ελλάδας και βορείου τμήματος της Πελοποννήσου.

Στο κανάλι στο YouTube της Suzuki Moto Greece μπορείτε να παρακολουθήσετε την πορεία της ομάδας, καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα. Ταυτόχρονα, θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε μέσα από τον φακό τους ανθρώπους που συνέβαλαν σε αυτό το δύσκολο εγχείρημα.

Ετικέτες