H Yamaha κλείνει εργοστάσια και εγκαταστάσεις!

Lockdown λόγω κορωνοϊού
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

24/4/2020

Η Yamaha ανακοίνωσε το ολοκληρωτικό lockdown, ως αποτέλεσμα του συνδυασμού των περιοριστικών μέτρων για την εξάπλωση της πανδημίας και της δραματικά μειωμένης ζήτησης στην αγορά μοτοσυκλετών και σκούτερ.

Πιο συγκεκριμένα, η κατακόρυφη μείωση των πωλήσεων σε μεγάλες αγορές, όπως της Ευρώπης και της Β. Αμερικής, αλλά και η αντίστοιχη μείωση στη ζήτηση των ανταλλακτικών, είχε οδηγήσει την Yamaha στην ανακοίνωση του κλεισίματος όλων των εργοστασίων και των εγκαταστάσεων της Yamaha, από την 1η ως τις 19 Μαΐου. Η απόφαση αυτή αφορούσε το κεντρικό εργοστάσιο στο Iwata της Ιαπωνίας και άλλα πέντε εργοστάσια στην υπόλοιπη χώρα (Νότιο Iwata, Hamakita, Nakase, Fukuroi και Morimachi).

Τώρα, η Yamaha ανακοίνωσε ότι το lockdown θα παραταθεί για άλλες πέντε μέρες για όλα τα κέντρα επιχειρηματικής δραστηριότητας, τα γραφεία της και τα εργοστάσιά της στην Ιαπωνία από τις 18 ως τις 22 Μαΐου. Από υατή την απόφαση εξαιρούνται μόνο οι εγκαταστάσεις ρομποτικής στο Hamamtsu, το κτήριο στο Miyakoda, δύο εγκαταστάσεις που σχετίζονται με την ρομποτική στην Kita Ward και στο Hamamatsu, στην επαρχία της Shizuoka.

 

Royal Enfield - Aνάκληση για τους ανακλαστήρες φωτός σε πιρούνι και ουρά

Σε μοντέλα παραγωγής από τον Νοέμβριο 2022 έως τον Μάρτιο 2023
Ανάκληση Royal Enfield
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

30/9/2024

Η Royal Enfield ανακοίνωσε πως ανακαλεί αρκετά μοντέλα της, καθώς οι ανακλαστήρες φωτός σε πιρούνι και ουρά μπορεί να μην πληρούν τα στάνταρ ανάκλασης των απαιτούμενων προδιαγραφών.

Αν και η Royal Enfield δεν έχει αποκαλύψει τον ακριβή αριθμό των μοτοσυκλετών που επηρεάστηκαν από αυτήν την ανάκληση, εκείνη αφορά μοτοσυκλέτες που κατασκευάστηκαν από τον Νοέμβριο 2022 μέχρι και Μάρτιο του 2023.

Η ανάκληση ισχύει σε παγκόσμιο επίπεδο και επηρεάζει Ευρώπη, Ηνωμένο Βασίλειο, Καναδά, Ινδία, Βραζιλία, Νότιο Κορέα, Λατινική Αμερική και ΗΠΑ.

Οι κάτοχοι των μοτοσυκλετών στις οποίες εμφανίζεται το πρόβλημα θα κληθούν από τις τοπικές αντιπροσωπείες για αντικατάσταση των ανακλαστήρων, διαδικασία που παίρνει ελάχιστη ώρα -γύρω στα 15 λεπτά.

Ετικέτες