Greece Rally 2024, Ημέρα 6 - Τέταρτος γενικής στην ημέρα ο Μπούδρος με το BMW F 900 GS

Μια ημέρα πριν το τέλος, και οι 4 Έλληνες συνεχίζουν τον αγώνα - 24ος ο Χρήστος Πελούσης με το Royal Enfield Himalayan 450
Βασίλης Μπούδρος, BMW Motorrad & DNA Filters
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

28/9/2024

Στις 27/9, η 6η ημέρα του Greece Rally 2024 συνεχίστηκε με μια απαιτητική διαδρομή 132 χλμ., που προκάλεσε τους αναβάτες με περίπλοκη πλοήγηση καθώς ταξίδευαν προς τον αρχαίο χώρο της Δωδώνης. Η διαδρομή ήταν εξαιρετικά σφιχτή, γεγονός που ευνοούσε τα ελαφριά μονοκύλινδρα μοντέλα.

Ο Roberto Barbieri (#1) ήταν ο πρώτος που τερμάτισε, επιδεικνύοντας εξαιρετικές ικανότητες. Ακολούθησε ο Moritz Hennefeld (#35) στη δεύτερη θέση και ο Anton Tyll (#34) στην τρίτη, αποδεικνύοντας την αντοχή τους σε αυτή τη δύσκολη διαδρομή.

Όσον αφορά στους Έλληνες αναβάτες, o Βασίλης Μπούδρος συνέχισε την εξαιρετική του προσπάθεια, έχοντας μια μικρή επιπλέον δυσκολία λόγω του τσιμπήματος στο αυτί από μια σφήκα την 5η ημέρα, τσίμπημα που συνεχίζει να τον ενοχλεί στην εφαρμογή του κράνους. Στο τέλος της ημέρας ο Βασίλης έφερε το BMW F 900 GS της BMW Motorrad Hellas στην 4η θέση γενικής, ενώ βρίσκεται 5ος γενικής, και πρώτος στην κατηγορία του. Η δεύτερη δικύλινδρη μοτοσυκλέτα με τον Lorenzo Sparano βρίσκεται στην μακρινή 37η θέση.

Χρήστος Πελούσης, Royal Enfield

Ο Χρήσος Πελούσης με το Royal Enfield Himalayn 450 συνεχίζει την ανοδική του πορεία, καθώς στο τέλος της 6ης ημέρας του Greece Rally βρίσκεται στην 24η θέση γενικής.

Τέλος, κανονικά συνεχίζουν και οι Νικόλαος Βενετικίδης και Χάρης Παπαγεωργίου στην κατηγορία Challenge από την 4η και 6η θέση αντίστοιχα. 

Σειρά έχει τώρα η 7η ημέρα του Greece Rally 2025, όπου θα γραφτεί και ο επίλογος του αγώνα.

Greece Rally 2024, Ημέρα 5 - Τρίτος γενικής στην ημέρα ο Μπούδρος με το BMW F 900 GS!

Στην εικοστή πέμπτη θέση ο Πελούσης με το Royal Enfield Himalayan 450 - Συνεχίζουν και οι δυο Έλληνες της κατηγορίας Challenge
Βασίλης Μπούδρος, BMW Motorrad Hellas
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

27/9/2024

Η συναρπαστική διαδρομή της 5ης ημέρας του Greece Rally 2024 που έλαβε χώρα στις 26/9, κάλυψε 229 χλμ προς την Ηγουμενίτσα και πίσω, περιλαμβάνοντας δύο απαιτητικές ειδικές διαδρομές 100 χλμ που περνούσαν μέσα από γοητευτικές αλλά και ανατριχιαστικές παλιές πόλεις-"φαντάσματα".

Ταχύτερος όλων ήταν ο Roberto Barbieri #1, ο οποίος τερμάτισε πρώτος με μια εντυπωσιακή εμφάνιση που ανέδειξε τις ικανότητές του τόσο στην πλοήγηση όσο και στην ταχύτητα. Κοντά του, ο Anton Tyll #34 εξασφάλισε τη δεύτερη θέση με έξυπνη οδήγηση. Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Έλληνα αγωνιζόμενος της BMW Motorrad Hellas, Βασίλης Μπούδρος #61 -ο μόνος με δικύλινδρη μοτοσυκλέτα στην κορυφή, του οποίου η σταθερή οδήγηση του έδωσε μια άξια θέση στο βάθρο!

Μετά και από την πέμπτη ημέρα του αγώνα ο Βασίλης Μπούδρος με το BMW F 900 GS βρίσκεται στην 5η θέση γενικής, ενώ είναι 1ος με διαφορά... 37 θέσεων στα δικύλινδρα (κατηγορία 6) που αριθμούν μόνο... 2 συμμετοχές. Σημειώστε πως ο Μπούδρος είχε και πάλι "αναποδιά", αφού στο τέλος (ευτυχώς) της διαδρομής του έφυγε το tablet από το ψηφιακό roadbook -το μάζεψε μόλις τερμάτισε.

Χρήστος Πελούσης, Royal Enfield

Ο Χρήστος Πελούσης που αγωνίζεται με την Royal Enfield Himalayan 450 της MUVUS ανεβαίνει σταθερά θέσεις, και πλέον βρίσκεται στην 25η θέση της γενικής, ενώ αγωνίζεται στην κατηγορία 3.

Στην κατηγορία Challenge συνεχίζουν τον αγώνα τους οι άλλοι δυο Έλληνες αναβάτες, ο Νικόλαος Βενετικίδης με KTM EXC 300 στην 4η θέση της κατηγορίας, και ο Χάρης Παπαγεωργίου με Honda CRF 300 Rally στην 6η θέση.

Την 6η ημέρα ο ανταγωνισμός αναμένεται να ενταθεί, με πιο δύσκολο έδαφος και απρόβλεπτες καιρικές συνθήκες στον ορίζοντα.

Ετικέτες