MOTUL WSBK Aragon Race1: Πρώτη νίκη Iannone με δάκρυα στα μάτια και κόκκινη σημαία στην αρχή!

Δυνατές συγκινήσεις στο Aragon για τον πρώτο αγώνα
MOTUL WSBK Aragon Race1: Πρώτη νίκη Iannone με δάκρυα στα μάτια και κόκκινη σημαία στην αρχή!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

28/9/2024

Δεκαοκτώ γύροι στο MotorLand Aragon με την επιστροφή των Toprak Razgatlioglu και Jonathan Rea ενώ εξακολουθεί να απουσιάζει Dominique Aegerter που τραυματίστηκε στη διάρκεια προπόνησης με ποδήλατο. Ο Γερμανός Marvin Fritz συνεχίζει να τον αντικαθιστά και τα πάντα έδειχναν έτοιμα σε συνθήκες πολύ καλύτερες από αυτές που επικρατούν στα MotoGP με θερμοκρασία στους 22ºC.

Ο Andrea Iannone πήρε το προβάδισμα από τη δεύτερη θέση, περνώντας τον Nicolo Bulega, καθώς ο Toprak Razgatlioglu ανέβηκε τρίτος πριν περάσει και αυτός τον Bulega. Ο Sam Lowes έπεσε ενώ ήταν 7ος και καθώς η Ducati έβγαζε καπνούς και υγρά στην άσφαλτο βγήκαν οι κόκκινες σημαίες. Καθώς δεν είχε ολοκληρωθεί ένας γύρος, ο αγώνας θα επανερχόταν με τη διαδικασία της γρήγορης εκκίνησης με το ίδιο grid με την εκκίνηση του αγώνα. Όλα ίδια εκτός από τον Sam Lowes που δεν θα συμμετείχε στον αγώνα των δεκαεπτά γύρων.

Ο Nicolo Bulega μάλλον είχε σχέδια τώρα που είδε τι γινόταν με τους άλλους δύο αλλά στον γύρο προθέρμανσης είχε πρόβλημα με τον κινητήρα χάνοντας τον αγώνα και τερματίζοντας την ευκαιρία του να πλησιάσει το προβάδισμα του Razgatlioglu στο πρωτάθλημα.

Ο Andrea Iannone μπήκε ξανά εμπρός έχοντας τώρα να πρέπει να προσέξει τον Danilo Petrucci ενώ ο Andrea Locatelli έκανε τον Alvaro Bautista στην άκρη για να πάρει την τρίτη θέση μπροστά από τον Toprak Razgatlioglu. Στην πίσω ευθεία, ο Razgatlioglu ξανά πέρασε τον Locatelli και πήρε την τρίτη θέση πριν τα φρένα της επόμενης στροφής. Μαζί σχεδόν και ο Alex Lowes που και αυτός προσπέρασε τον Locatelli πριν από τον δεύτερο γύρο δίνοντας έτσι στον Bautista την ευκαιρία να πάρει εκδίκηση από τον Locatelli.

Για άλλη μια φορά ο Razgatlioglu κέρδισε μια θέση στην πίσω ευθεία, αυτή τη φορά παίρνοντας τον Petrucci στα φρένα. Έκανε ταχύτερο γύρο 1'50.085 και κανείς δεν περίμενε πως θα ήταν τελικό ο Axel Bassani από την δέκατη τρίτη θέση που θα σημείωνε ένα εκπληκτικό 1'49.798. Ο Locatelli δεν άντεξε την πίεση και μετά από λάθος κατέληξε στη δέκατη έκτη θέση.

Στον τέταρτο γύρο, ο Iannone συνέχιζε να παίζει πολύ καλή άμυνα αλλά άφησε τους Michael van der Mark και Alvaro Bautista να πλησιάσουν. Ο Garrett Gerloff κατάφερε επίσης έναν ταχύτερο γύρο στο 1'49.510 πλησιάζοντας και αυτός και φτάνοντας στην 7η θέση.

Οι Lowes και Petrucci άλλαζαν θέσεις μεταξύ τους με τον Bautista να ακολουθεί τον Petrucci και να περνάει τον Lowes, καθώς ο Petrucci ανέβηκε ξανά στην τρίτη θέση. Ο Razgatlioglu τελικά πέρασε τον Iannone στα φρένα στην 16η στροφή 16 στο τέλος της ευθείας, στο αγαπημένο του μέρος αλλά ο Iannone αντεπιτέθηκε όταν παραδόξως ο Razgatlioglu δεν μπόρεσε να κρατήσει την εσωτερική γραμμή. Ο Bautista εκμεταλλεύτηκε τη μεγάλη ευθεία για να περάσει τον Petrucci και να πάρει την τρίτη θέση πίσω από τους Iannone και Razgatlioglu.

Στον έβδομο γύρο, ο Petrucci πέρασε τον Bautista στην πρώτη στροφή με επιθετική κίνηση αναγκάζοντάς τον να ανοίξει γραμμή και ο Lowes δεν έχασε την ευκαιρία και όρμησε και αυτός δίπλα στον Bautista για να του πάρει την τέταρτη θέση. Ο Petrucci πέρασε τον Razgatlioglu στην πρώτη στροφή και έβαλε πλώρη για τον Iannone, παραμερίζοντας τον τελικά στην 4η στροφή.

Στα μισά του αγώνα οι έντεκα πρώτοι αναβάτες είχαν σχηματίσει ένα Moto3 μπουλούκι σε απόσταση λίγων δεκάτων μεταξύ τους, με τον Bautista να είναι εκείνος που έκανε το λάθος και βγήκε εκτός αλλά ανέκαμψε Αστην έκτη θέση. Αμέσως μετά ο Garrett Gerloff πήρε την τρίτη θέση από τον Toprak Razgatlioglu και ο Bautista πήρε πίσω την πέμπτη θέση από τον Alex Lowes, καθώς ο Iannone πήρε ξανά την πρωτοπορία πριν την χάσει στην πρώτη στροφή του δέκατου γύρου, καθώς ο Gerloff έκανε ταχύτερο γύρο 1'49.264. Ο Petrucci ήταν ο επόμενος που έκανε το λάθος, βγήκε εκτός γραμμής και έχασε τη δεύτερη θέση από τον Gerloff και στη συνέχεια την τρίτη από τον Razgatlioglu. Ο Lowes για άλλη μία φορά δεν θα έχανε ευκαιρία και πήρε επίσης μια θέση από τον Petrucci που προσπαθούσε ακόμα να κλείσει την γραμμή του.

Στον ενδέκατο γύρο, ο Iannone προηγούνταν των Gerloff και Razgatlioglu, με τον Bautista να απέχει πάνω από μισό δευτερόλεπτο από το βάθρο και τον Petrucci να βρίσκεται πάνω από μισό δευτερόλεπτο πιο πίσω, μπροστά από τον Lowes για άλλη μια φορά. Στον δωδέκατο γύρο, ο Danilo Petrucci έκανε ταχύτερο χρόνο 1'49.180 στην πέμπτη θέση πίσω από τον Bautista, ο οποίος ήταν σχεδόν ένα δευτερόλεπτο μακριά από τη μάχη του βάθρου.

Στο δέκατο τρίτο γύρο οι Iannone, Gerloff και Razgatlioglu καλύπτονταν από λιγότερο από δύο δέκατα του δευτερολέπτου και ο Razgatlioglu πέρασε τον Gerloff στη στροφή ένα στα φρένα καθώς ο Bautista προστέθηκε στην πρώτη τριάδα. Ο Iannone πάλεψε με τον Razgatlioglu στην 16η στροφή και ξεκίνησε να ηγείται του αγώνα. Ο Alvaro Bautista σημείωσε ταχύτερο γύρο 1'49.152, τρία δέκατα από τον Gerloff. Για άλλη μια φορά, ο Iannone χρησιμοποίησε την ταχύτητά του στην έξοδο της στροφής για να δυσκολέψει τις BMW να πλησιάσουν.

Καθόλου παράξενο λοιπόν που τελικά ο Andrea Iannone σημείωσε ταχύτερο χρόνο στα 1'49.094 σχεδόν τέσσερα δέκατα μπροστά από τον Razgatlioglu στο δέκατο τέταρτο γύρο. Ο Gerloff έχασε την κόντρα με τον Razgatlioglu αφήνοντας τον Bautista να τον πλησιάσει, ενώ ο Iannone είχε καταφέρει να κρατήσει τα ελαστικά του σε καλή κατάσταση και άρχισε να απομακρύνεται στην κορυφή, ξεκινώντας τον τελευταίο γύρο με διαφορά πάνω από ένα δευτερόλεπτο από τους Razgatlioglu, Gerloff και Bautista. Ο Bautista πήρε την τρίτη θέση οδηγώντας προς την πρώτη στροφή του τελευταίου γύρου, η μάχη μεταξύ Gerloff και Bautista έδωσε χώρο στον Razgatlioglu να αναπνεύσει, και καθώς ο Gerloff πλησίασε τον Razgatliolgu, τελείωσε ο γύρος και τερμάτισε στην τρίτη θέση.

Ο Andrea Iannone κέρδισε τον πρώτο του αγώνα στα MOTUL World Superbike μπροστά από τον Toprak Razgatlioglu και τον Garrett Gerloff, με τον Alvaro Bautista να χάνει το βάθρο για λιγότερο από ένα δέκατο του δευτερολέπτου. Ένα δευτερόλεπτο πιο πίσω, ο Danilo Petrucci πήρε τη μοναχική πέμπτη θέση, δύο δευτερόλεπτα μπροστά από τους Iker Lecuona και Alex Lowes.

Η ομάδα του Iannone πανηγύρισε δυνατά την πρώτη νίκη του Ιταλού σε αγώνα μετά το MotoGP του 2016, αλλά η μοτοσικλέτα του δεν κατάφερε να επιστρέψει στο Parc Fermé, καθώς η κίτρινη Ducati έμεινε από καύσιμα. Οκτώ διαφορετικοί νικητές του αγώνα το 2024 είναι ο μεγαλύτερος αριθμός εδώ και πάνω από μια δεκαετία.

Ο Razgatlioglu ευχαρίστησε τον Gerloff που τον είδε στην τελευταία στροφή, αναπολώντας εκείνη τη φορά που δεν τον είδε, στο Assen του 2021, ενώ ο Iannone δεν σταματούσε να χαμογελά, να χορεύει, να χειροκροτεί και γενικά να διασκεδάζει στο δρόμο προς το βάθρο, μέχρι που τον έκαναν να σωπάσει τα δάκρυα και ο ιταλικός εθνικός ύμνος.

Θέση

No.

Αναβάτης

ΜΟΤΟ

Διαφ.

1

29

A. IANNONE

Ducati Panigale V4R

 

2

54

T. RAZGATLIOGLU

BMW M 1000 RR

0.845

3

31

G. GERLOFF

BMW M 1000 RR

1.124

4

1

A. BAUTISTA

Ducati Panigale V4R

1.190

5

9

D. PETRUCCI

Ducati Panigale V4R

2.528

6

7

I. LECUONA

Honda CBR1000 RR-R

4.758

7

22

A. LOWES

Kawasaki ZX-10RR

5.352

8

97

X. VIERGE

Honda CBR1000 RR-R

6.477

9

60

M. VAN DER MARK

BMW M 1000 RR

8.749

10

55

A. LOCATELLI

Yamaha YZF R1

8.926

11

45

S. REDDING

BMW M 1000 RR

9.003

12

47

A. BASSANI

Kawasaki ZX-10RR

10.660

13

21

M. RINALDI

Ducati Panigale V4R

11.976

14

65

J. REA

Yamaha YZF R1

14.901

15

28

B. RAY

Yamaha YZF R1

16.291

16

87

R. GARDNER

Yamaha YZF R1

21.047

17

5

P. OETTL

Yamaha YZF R1

30.353

18

95

T. MACKENZIE

Honda CBR1000 RR-R

31.777

RET

53

T. RABAT

Kawasaki ZX-10RR

10

RET

17

M. FRITZ

Yamaha YZF R1

12 Laps

RET

14

S. LOWES

Ducati Panigale V4R

 

RET

11

N. BULEGA

Ducati Panigale V4R

 

 

WorldSBK 2024, Aragon FP1 - Toprak Razgatlioglu: σαν να μην πέρασε μια μέρα

Κατευθείαν ταχύτερος όλων, μετά από απουσία 2 γύρων λόγω τραυματισμού
Toprak Razgatlioglu
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

27/9/2024

Λίγο πριν την επιστροφή του στην αγωνιστική δράση στο Aragon, ο Toprak είχε δηλώσει πως η φυσική του κατάσταση έχει επανέλθει στο 100%. Μια δήλωση που φρόντισε να επιβεβαιώσει στα πρώτα ελεύθερα δοκιμαστικά, όπου βρέθηκε ταχύτερος όλων με διαφορά 0.465 δευτερολέπτων από τον δεύτερο!

Λες και δεν πέρασε μια μέρα πριν από τον τραυματισμό του “El Turco”, με τον εργοστασιακό αναβάτη της RoKiT BMW Motorrad WorldSBK Team να ηγείται στα FP1 της Αραγονίας, κάνοντας το 1-2 για την BMW με την βοήθεια του Garet Gerloff. Αξιοσημείωτη η παρουσία δυο Honda στις θέσεις 3-4, και μένει να δούμε αν οι αναβάτες της ιαπωνικής εταιρείας συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό και στα χρονομετρημένα.

Λίγο πριν το τέλος των FP1 ο Toprak έγραψε 1:49.021, για να πάρει την πρωτιά, με τον Αμερικανό Gerloff δεύτερο μόλις 0.007 δευτερόλεπτα πίσω του.

Εξαιρετική η τρίτη θέση του Xavi Vierge της Team HRC, με τον Ισπανό να βρίσκεται λιγότερο από ένα δέκατο του δευτερολέπτου μπροστά από τον ομόσταυλό του, Iker Lecuona.

Ο Πρωταθλητής 2023 Alvaro Bautista ήταν 5ος, μπροστά από τον Andrea Iannone της Team GoEleven. Ο Nicolo Bulega, που βρίσκεται δεύτερος στη βαθμολογία και αποτελεί τον κύριο αντίπαλο του Toprak για τον τίτλο, σημείωσε τον 10ο ταχύτερο χρόνο με 1:49.981, έχοντας χάσει τα πρώτα 15 λεπτά λόγω ηλεκτρικού προβλήματος.

Νωρίς είναι όμως ακόμα, και περιμένουμε τα χρονομετρημένα για να έχουμε μια καλύτερη εικόνα για το ποιος θα πρωταγωνιστήσει στην Ισπανία.

Ετικέτες