Ανάκληση Suzuki DL800DE M3,M4 V-STROM και στην Ελλάδα

Για αντικατάσταση του πίσω ελαστικού - Αφορά 203 μοτοσυκλέτες
Ανάκληση Suzuki V-Strom 800DE
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

26/9/2024

H Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας ανακοινώνει ότι η Suzuki Motor Corporation, σε συνεργασία με τους εθνικούς διανομείς και συγκεκριμένα την εταιρεία Σφακιανάκης Α.Ε.Β.Ε., επίσημο εισαγωγέα των οχημάτων Suzuki, εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης ασφάλειας προς αντικατάσταση του πίσω ελαστικού τροχού σε μοτοσικλέτες μάρκας Suzuki μοντέλο DL800DE M3,M4 (V-Strom).

Η συγκεκριμένη ανάκληση περιλαμβάνει 203 οχήματα, και αφορά σε μοντέλα παραγωγής ετών 2023 ως και 2024. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, οι ως άνω επηρεαζόμενες μοτοσυκλέτες, ενδέχεται, να έχουν εξοπλιστεί με ελαστικό πίσω τροχού στο οποίο υπάρχει πιθανότητα να δημιουργηθούν ρωγμές ή/και άλλη παραμόρφωση του πέλματος.

Ως εκ τούτου, υπό συνεχή και απαιτητική χρήση, και στην δυσμενέστερη περίπτωση τμήματα του πέλματος μπορεί να διαχωριστούν από τη δομή του ελαστικού επηρεάζοντας τη συνολική δυναμική (οδηγική συμπεριφορά) της μοτοσυκλέτας.

Κάτι τέτοιο θα είχε ως πιθανό αποτέλεσμα, ανεπαρκή έλεγχο της μοτοσικλέτας και κατά συνέπεια, ενδεχόμενη πρόκληση σοβαρών τραυματισμών στους επιβάτες της μοτοσυκλέτας.

Μέχρι στιγμής, στην Ελλάδα, δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.

Οι κάτοχοι των εμπλεκομένων οχημάτων θα ενημερωθούν εγγράφως, μέσω συστημένης επιστολής, ώστε να προσέλθουν, ύστερα από τηλεφωνικό ραντεβού, στον πλησιέστερο Συνεργάτη του Δικτύου Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών Μοτοσικλετών Suzuki Service ανά την Ελλάδα, προκειμένου, και χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, να γίνει ο έλεγχος και οι απαραίτητες διορθωτικές ενέργειες (αντικατάσταση ελαστικού πίσω τροχού).

Για περισσότερες πληροφορίες ή/και διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με το Δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών Μοτοσικλετών Suzuki (www.suzuki.gr) όπως επίσης και με το Τηλεφωνικό Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών της εταιρείας Σφακιανάκης Α.Ε.Β.Ε.. στα τηλέφωνα 210 3499940 ώρες λειτουργίας 09.00 - 17.00 καθημερινά ή/και στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected].

Ετικέτες

Piaggio MP3 310 - Νέος HPE κινητήρας 310 κ.εκ. που θα φορεθεί και στο Beverly [VIDEO]

Ο μικρός αδελφός των MP3 400 και 530 ανανεώνεται για το 2025
Piaggio MP3 310
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

26/9/2024

Η Piaggio παρουσίασε την ανανεωμένη έκδοση του μικρότερου MP3 που, για το 2025 φέρει νέο, προηγμένο HPE κινητήρα στα 310 κ.εκ., που το πιθανότερο είναι να φορεθεί και σε άλλα μοντέλα της ιταλικής εταιρείας, όπως στα best-selling Beverly, αλλά και στη μεγάλη Vespa.

Μπορεί τώρα η Piaggio να κάνει λόγο για “νέο, σπορ design”, όμως ο σχεδιασμός του νέου MP3 310 πατάει γερά πάνω σε εκείνο του προκατόχου του, MP3 300, διαφέροντας ελάχιστα σε ορισμένες λεπτομέρειες: στη μάσκα που κατεβαίνει κάτω ανάμεσα στους τροχούς για το 2025, στις νέες ζάντες, στο ελαφρώς φαρδύτερο μπροστινό τμήμα, σε φρεσκάρισμα προβολέων και σε κάποιες μικρές διαφοροποιήσεις στο κοστούμι. Πέρα από τον κινητήρα, νέο είναι το user interface στην LCD οθόνη οργάνων, νέα και πιο άνετη η σέλα, ενώ υπάρχει και νέα γκάμα επίσημων αξεσουάρ.

Μετά το ντεμπούτο των Maxi scooter MP3 400 & MP3 530 το 2022, τώρα ήρθε η σειρά της αναβάθμισης του μικρότερου μοντέλου, που φτάνει αισίως στην τρίτη του έκδοση. Κι αν το Euro 5+ φρεσκάρισμα είναι σχετικά επιδερμικό σε όργανα -δεν έχει TFT οθόνη, αλλά μια LCD 5 ιντσών- και στο κοστούμι που δεν διαφέρει πολύ από το προηγούμενο, το μεγάλο νέο αφορά στον κινητήρα.

Το MP3 300 φόραγε τον ίδιο μονοκύλινδρο και υγρόψυκτο, τετράχρονο και τετραβάλβιδο ψεκαστό HPE κινητήρα που φοράει και το Beverly 300, κι έτσι αναμένουμε να δούμε τον νέο 310 HPE να περνά και σε εκείνα στην ανανέωσή τους για το 2025.

Piaggio MP3 310

Τα κυβικά στον 310 HPE αυξάνονται από τα 278 στα 310, με τους στόχους να είναι οι βελτιωμένες επιδόσεις, η χαμηλότερη στάθμη θορύβου, και η μικρότερη κατανάλωση καυσίμου.

Η αύξηση του κυβισμού προήλθε από την αύξηση της διαδρομής, με τη διάμετρο να παραμένει ίδια με πριν. Το αποτέλεσμα είναι ένας κινητήρας με έμφαση στη ροπή, παρά στην μέγιστη απόδοση ψηλά, με την ανακοινώσιμη ιπποδύναμη να βρίσκεται στους 26,4 hp /7.500 rpm -προηγουμένως στους 25,47 hp / 8.000 rpm- και τη ροπή στα 2,78 kgm / 6.000 rpm -προηγουμένως στα 2,65 kgm / 6.250 rpm. Μικρή αύξηση επιδόσεων λοιπόν, σε ελαφρώς χαμηλότερες στροφές από τον HPE 300. Μεγαλύτερη είναι και η ανακοινώσιμη τελική ταχύτητα, από τα 120 στα 129 χλμ/ώρα.

Piaggio MP3 310

Σύμφωνα με την Piaggio, ο νέος κινητήρας συνοδεύεται από μια σημαντική μείωση κραδασμών και θορύβου.

Στην αναβάθμιση του HPE 310 περιλαμβάνεται και ο στρόφαλος, ενώ offset είναι ο κύλινδρος, μειώνοντας τις τριβές μεταξύ πιστονιού και κυλίνδρου, και βελτιώνοντας παράλληλα και την κατανάλωση. Λύση καλοδεχούμενη σίγουρα, που όμως δεν μπορεί να θεωρείται καινοτόμα, καθώς έχει παρουσιαστεί εδώ και χρόνια στα scooter και έχει πλέον υιοθετηθεί από μεγάλη μερίδα κατασκευαστών.

Για να μειωθεί ο θόρυβος η Piaggio αφαίρεσε τον αποσυμπιεστή, χρησιμοποιώντας στον νέο της κινητήρα ένα ισχυρότερο μοτέρ μίζας, ενώ η περιγραφή του συστήματος είναι ελαφρώς πολύπλοκη στα αγγλικά, ώστε για την ώρα δεν γνωρίζουμε αν έχει υιοθετηθεί σύστημα γεννήτριας/εκκινητή ACG, όπως πχ. στο PCX -το οποίο είχε κάνει γνωστό και τη λύση του Offset κυλίνδρου.

Piaggio MP3 310

Νέο είναι και το design των κάρτερ του κινητήρα, κι εδώ με στόχο την περαιτέρω μείωση του θορύβου.

Κατά τα άλλα στον κινητήρα παραμένει ο μονός εκκεντροφόρος επικεφαλής, με τις βαλβίδες να έχουν καπελότα, και με την ανάφλεξη να είναι της Magneti Marelli. Ίδια με πριν παραμένουν και τα διαστήματα service στα 10.000 χλμ.

Piaggio MP3 310

 

Το MP3 310 διατηρεί το keyless σύστημα του 300, αλλά και την USB θύρα στο πρακτικό ντουλαπάκι πάνω από τα όργανα, ενώ η σέλα έχει νέο αφρώδες και νέο σχήμα, για μεγαλύτερη άνεση. Κάτω από τη σέλα χωρά ένα full-face κράνος ή 2 demi-jet, και μερικά ακόμη αντικείμενα, ενώ μπροστά υπάρχει και αναδιπλούμενος γάντζος για τσάντες.

Το νέο Piaggio MP3 310 διατίθεται σε δυο διαφορετικές εκδόσεις: το Piaggio MP3 310 (σε Bianco Luna και Grigio Grafite) και το MP3 310 Sport (σε Nero Meteora και Grigio Mercurio). Η έκδοση Sport διαθέτει ραφές σέλας σε διαφορετικό χρώμα, δίσκους “μαργαρίτες” και αλουμινένια επιθέματα στα μαρσπιέ, ενώ στον στάνταρ εξοπλισμό περιλαμβάνεται το σύστημα συνδεσιμότητας Piaggio MIA.

Piaggio MP3 310

Πέρα από το ανώτερο επίπεδο ασφάλειας που προσφέρουν σε κάθε οδόστρωμα οι δυο μπροστινοί τροχοί, το Piaggio MP3 310 έρχεται εξοπλισμένο τόσο με τρικάναλο ABS όσο και με σύστημα Traction Control ASR, το οποίο μπορεί να απενεργοποιηθεί.

Στα φρένα μπροστά έχουμε δυο δισκόφρενα 258 mm και πίσω ένα ακόμα 240 mm, ενώ η διάμετρος των μπροστινών τροχών του MP3 310 βρίσκεται στις 13 ίντσες και του πίσω τροχού στις 14.

Το ρεζερβουάρ έχει χωρητικότητα 11 λίτρων καυσίμου, το μεταξόνιο φτάνει τα 1.455 mm, το πλάτος του scooter τα 800 mm, και το ύψος σέλας τα 790 mm. Για την ώρα η ιταλική εταιρεία δεν ανακοινώνει το βάρος του MP3 310.

Ετικέτες