Suzuki V-Strom 800 DE: Διευρύνεται η ανάκληση στην Ευρώπη για προβληματικό πίσω ελαστικό

Ανακοίνωση και από τον αμερικάνικο NHTSA - Τι γίνεται στην Ελλάδα
motomag Suzuki Test Ride Days στο Ηράκλειο Κρήτης από τις 27 έως τις 30 Μαΐου
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

31/7/2024

Η Suzuki Suzuki V-Strom 800DE ανακαλείται σε δύο ακόμη χώρες επί ευρωπαϊκού εδάφους με το ελαττωματικό πίσω ελαστικό να είναι και αυτή τη φορά η αιτία.

Όπως και με τις εν σειρά δικύλινδρες V-Strom 800DE που ανακλήθηκαν στη Μεγάλη Βρετανία, έτσι και στη Γερμανία αλλά και την Ολλανδία η Suzuki ανακαλεί τις μοτοσυκλέτες της ώστε να αλλαχθεί το πίσω ελαστικό πρώτης τοποθέτησης.

Σύμφωνα και με την αμερικάνικη Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας (National Highway Traffic Safety Administration -NHTSA), που έχει προχωρήσει σε σχετική ανακοίνωση και στην άλλη μεριά του Ατλαντικού, το πίσω ελαστικό σε συγκεκριμένες V-Strom 800DE, μοντέλα του 2023 και του 2024, ενδέχεται να παρουσιάσει μη φυσιολογικές ρωγμές ή άλλους είδους παραμόρφωση στη γόμα του. 

Suzuki V-Strom 800 DE ανάκληση Ελλάδα


Το χειρότερο σενάριο για το πίσω ελαστικό είναι, σε συνεχή χρήση, να αποκολληθεί μέρος της γόμας από αυτό και να επηρεαστεί η συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας. Πριν φτάσει σε αυτό το σημείο ο αναβάτης θα καταλάβει την όποια παραμόρφωση της γόμας από κραδασμούς και δονήσεις που θα νιώσει στο τιμόνι καθώς οδηγεί.

Το πίσω ελαστικό πρώτης τοποθέτησης σε αυτές τις χώρες είναι το Dunlop Trailmax Mixtour "B" 150/70R17 M/C 69H. Εφόσον το ελαστικό του V-Strom 800DE έχει τον κωδικό "Β" τότε η οδηγία για τους αναβάτες σε Γερμανία και Ολλανδία είναι να σταματήσουν άμεσα να οδηγούν τη μοτοσυκλέτα και να επικοινωνήσουν με την αντιπροσωπεία.

Όπως έχουμε πει πολλές φορές στο MOTO τα Dunlop πρώτης τοποθέτησης του V-Strom 800DE δεν έχουν καμία σχέση, σε κανένα επίπεδο με τα Dunlop που έχουμε εμείς εδώ στην Ευρώπη -διαφορετικός κατασκευαστής, διαφορετικό R&D. Επί της ουσίας πρόκειται για απλή συνωνυμία αφού τα δικαιώματα του ονόματος για την Ιαπωνία, μερικές ακόμη χώρες της Ασίας, της Αφρικής και της Λ. Αμερικής τα έχει η ιαπωνική Sumitomo Rubber Industries, η οποία προμηθεύει και τα ελαστικά στη Suzuki, ενώ δεν μπορούν να αγοραστούν στην Ευρώπη.

​ ​   Suzuki V-Strom 800DE ανάκληση 2024

Αναφορικά με τα V-Strom 800DE που έχουν πωληθεί στην Ελλάδα, η ελληνική αντιπροσωπεία είναι φυσικά ενήμερη για το ελαττωματικό ελαστικό και σχεδιάζει τις επόμενες κινήσεις της άμεσα. Πολύ σύντομα θα προβεί σε επίσημη ανακοίνωση για το αν επηρεάζονται αλλά και ποιες είναι σε αυτή την περίπτωση οι V-Strom 800DE που κυκλοφορούν επί ελληνικού εδάφους όπως φυσικά και για τις ενέργειες που θα πρέπει να γίνουν τόσο από την πλευρά της όσο και από την πλευρά των αναβατών, για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτησή τους.

Εκτιμάται ότι η εν λόγω ανάκληση αφορά παγκοσμίως σχεδόν 12.000 Suzuki V-Strom 800DE και ξεκίνησε από μεμονωμένες αναφορές αναβατών που λάμβανε η Suzuki Ιαπωνίας από τον περασμένο Μάϊο, από όλο τον κόσμο, οι οποίοι την ενημέρωναν για την αποκόλληση της γόμας του ελαστικού.

Kawasaki Z900 & Kawasaki Z900SE - Τώρα σε φθινοπωρινή προσφορά

Η προσφορά ισχύει για συγκεκριμένους χρωματισμούς και μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων
Kawasaki Z900 προσφορά
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

16/9/2024

Η  KSR Hellas προσφέρει σε νέα προνομιακή τιμή με έκπτωση -700€ τα naked μοντέλα Kawasaki Z900 & Kawasaki Z900SE.

Η  προσφορά ισχύει για συγκεκριμένους χρωματισμούς και μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων, για περιορισμένο αριθμό μοτοσυκλετών. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

  • Ebony / Metallic Matte Graphenesteel Gray (Z900) > 10.495€

  • Metallic Spark Black / Metallic Matte Graphenesteel Gray / Candy Lime Green Type 3 (Z900 SE) > 11.995€

Επικοινωνήστε  με το τμήμα πωλήσεων της εταιρείας για περισσότερες λεπτομέρειες, και ακολουθήστε την εταιρεία στα social media.

Kawasaki Greece - Facebook

Kawasaki Greece - Instagram

Kawasaki Greece - LinkedIn

Ετικέτες