Manx Grand Prix - Αποκλεισμός του αγωνιζόμενου Alex Sinclair μετά από τεστ ουσιών

Η υπόθεση περιπλέκεται από το γεγονός πως ο αναβάτης πάσχει από τη νόσο του Κρον
Alex Sinclair - Manx Gp
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

21/8/2024

Η ACU Events Ltd, διοργανωτής των αγώνων του Manx Grand Prix, ανακοίνωσε πως ο αγωνιζόμενος Alex Sinclair, συμμετέχων στις κατηγορίες Junio, Classic Junior και Classic Senior αποκλείστηκε για το 2024 μετά από ένα τεστ ουσιών.

Οι διοργανωτές αναφέρουν πως στα τεστ ουσιών και οινοπνεύματος που υποβάλλονται οι αγωνιζόμενοι, το αποτέλεσμα του Sinclair, που συμμετέχει τακτικά στο Manx Grand Prix από το 2012, ήταν… μη-αρνητικό (non-negative) σε ένα ψυχαγωγικό ναρκωτικό, και για αυτό αποκλείστηκε από τους φετινούς αγώνες. Το μη-αρνητικό αποτέλεσμα σημαίνει πως το αρχικό θετικό αποτέλεσμα πρέπει να επιβεβαιωθεί κατόπιν από εργαστήριο.

Την υπόθεση αναλαμβάνει τώρα η Auto-Cycle Union, η κρατική οργάνωση που είναι υπεύθυνη για τους αγώνες μοτοσυκλέτας στη Μεγάλη Βρετανία (εκτός της Βόρειας Ιρλανδίας). Σημειώστε πως οι ποινές για τους αγωνιζόμενους που πιάνονται με ουσίες στο αίμα τους επιφέρουν αποκλεισμό από τους αγώνες της ACU για τουλάχιστον 2 χρόνια.

Καλά όλα τα παραπάνω, όμως κάτω από το άρθρο της ACU, αυτή τη στιγμή υπάρχουν εκατοντάδες σχόλια από άλλους αγωνιζόμενους που υποστηρίζουν τον Sinclair, αναφέροντας πως πάσχει από τη νόσο του Κρον, έχει νοσηλευθεί αρκετές φορές για αυτήν, και ίσως κάποια από τα φάρμακά του να περιείχαν φαρμακευτική κάνναβη.

Όπως και να έχει ο Sinclair χάνει τους αγώνες του Manx Grand Prix για φέτος, και τώρα μένει να δούμε τι θα αποφανθεί για την περίπτωση η ACU.

Ετικέτες

Νεκρός ο γιος του Noriyuki Haga - Σε αγώνα ταχύτητας στην Ιαπωνία

Ο Ryota Haga έχασε τη ζωή του στην κατηγορία ST600 του Ιαπωνικού Πρωταθλήματος
Ryota Haga Θάνατος 2024 αγώνες
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

9/9/2024

Τα χειρότερα νέα ήρθαν από την Ιαπωνία για τον Noriyuki Haga καθώς ο βετεράνος αναβάτης έχασε τον γιο του, Ryota, σε αγώνα SS600 στη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Σύμφωνα και με τις αναρτήσεις του πατέρα Noriyuki στη σελίδα του στο Facebook, ο γιος του Ryota έχασε τη ζωή του την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου στον αγώνα του ιαπωνικού πρωταθλήματος ST600 στην πίστα Autopolis, με τον 21χρονο να αγωνίζεται με Yamaha R6 της WORK NAVI Nitro Racing Team.

Στην εκκίνηση του αγώνα της Κυριακής ο Ryota δεν μπόρεσε να ξεκινήσει σωστά με αποτέλεσμα να χτυπηθεί η μοτοσυκλέτα του από δύο άλλες που έρχονταν από πίσω με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα.

Μετά το ατύχημα ο νεαρός Ιάπωνας αναβάτης αφού δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο και εκεί λόγω των σοβαρών τραυματισμών του κατέληξε. Ο αγώνας ακυρώθηκε.

Ryota Haga Θάνατος 2024 αγώνες

Το τραγικό γεγονός για τον χαμό του Ryota Haga επιβεβαιώνεται και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Yamaha που προχώρησε στην ακόλουθη ανακοίνωση:

"Καταστροφικά νέα από το Πρωτάθλημα All Japan Road Race σήμερα για τον Ryota Haga, γιο του Noriyuki. Στέλνουμε τα θερμότερα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια Haga για αυτό το τραγικό γεγονός."

Σε ανακοίνωση προχώρησε και η Ιαπωνική Ομοσπονδία Μοτοσυκλέτας, στην επίσημη ιστοσελίδα του ιαπωνικού πρωταθλήματος με τον πρόεδρο Tetsuo Suzuki να κάνει λόγο για πόνο στην καρδιά στο άκουσμα των τραγικών νέων, ενώ εξέφρασε και αυτός τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια και τους φίλους του Ryota.

Ο Ryota Haga που έκλεισε τα 21 στις 25 του Αυγούστου αγωνιζόταν στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα από το 2020, ενώ πέρσι τερμάτισε στη 10η θέση.

Πολύ άσχημο το παιχνίδι της μοίρας για την οικογένεια του Ιάπωνα, και για τον "NitroNori" που σύνδεσε την καριέρα του με τη Yamaha και είναι ένας από τους πλέον συμπαθείς (και θεαματικούς) αναβάτες που έχουν περάσει από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike -και το MotoGP. Είναι επίσης εκείνος με τις περισσότερες νίκες χωρίς να έχει κερδίσει το πρωτάθλημα (5ος στη σχετική λίστα όλων των εποχών στο WSBK). Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους του Ryota Haga από όλη την ομάδα του MOTO.

Ετικέτες