Manx Grand Prix 2024 - Νεκρός ο αγωνιζόμενος Louis O’Regan

Ο 43χρονος Ιρλανδός αναβάτης σκοτώθηκε στην πρώτη ημέρα των δοκιμαστικών
Manx Grand Prix 2024 - Louis O Regan
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

19/8/2024

Δυο κόκκινες σημαίες και ένας νεκρός αναβάτης σημάδεψαν την πρώτη ημέρα του
Manx Grand Prix 2024, με τον Ιρλανδό αγωνιζόμενο Louis ORegan να χάνει τη ζωή του μετά από ατύχημα στο Kates Cottage.

Ο πασίγνωστος αγώνας Road Racing Manx Grand Prix που διεξάγεται στην ίδια διαδρομή με το Isle of Man TT, για το 2024 ξεκίνησε ιδιαίτερα άσχημα, αφού την  Κυριακή 18 Αυγούστου είχαμε δύο κόκκινες σημαίες για σοβαρά συμβάντα, όπου στο ένα από αυτά χάθηκε μια ανθρώπινη ζωή. Κατά συνέπεια, οι οργανωτές διέκοψαν τα δοκιμαστικά νωρίς, στις 4.50 το απόγευμα, τοπική ώρα.

Η δήλωση των οργανωτών για τον θάνατο του Ιρλανδού αγωνιζόμενου αναφέρει τα εξής: “Με μεγάλη λύπη, οι οργανωτές του Manx Grand Prix αναφέρουν πως ο Louis ORegan, 43 ετών, πέθανε από τα τραύματα που υπέστη σε ένα ατύχημα στην περιοχή του Kates Cottage, κατά τα πρώτα δοκιμαστικά για τον αγώνα του 2024. Ο Louis, με καταγωγή από την Ιρλανδία, ζούσε στο Didcot της Βρετανίας, και ήταν έμπειρος αγωνιζόμενος στο Manx Grand Prix, έχοντας κάνει το ντεμπούτο του το 2013, τερματίζοντας 12ος. Είχε σημειώσει τον καλύτερο χρόνο του στον αγώνα Junior του 2019, με μέση ωριαία ταχύτητα 114,7 μιλίων την ώρα (184.59 χλμ/ώρα). Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην Sarah, τη σύντροφο του Louis, στην οικογένεια, στους αγαπημένους και στους φίλους του.”

Ετικέτες

Νεκρός ο γιος του Noriyuki Haga - Σε αγώνα ταχύτητας στην Ιαπωνία

Ο Ryota Haga έχασε τη ζωή του στην κατηγορία ST600 του Ιαπωνικού Πρωταθλήματος
Ryota Haga Θάνατος 2024 αγώνες
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

9/9/2024

Τα χειρότερα νέα ήρθαν από την Ιαπωνία για τον Noriyuki Haga καθώς ο βετεράνος αναβάτης έχασε τον γιο του, Ryota, σε αγώνα SS600 στη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Σύμφωνα και με τις αναρτήσεις του πατέρα Noriyuki στη σελίδα του στο Facebook, ο γιος του Ryota έχασε τη ζωή του την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου στον αγώνα του ιαπωνικού πρωταθλήματος ST600 στην πίστα Autopolis, με τον 21χρονο να αγωνίζεται με Yamaha R6 της WORK NAVI Nitro Racing Team.

Στην εκκίνηση του αγώνα της Κυριακής ο Ryota δεν μπόρεσε να ξεκινήσει σωστά με αποτέλεσμα να χτυπηθεί η μοτοσυκλέτα του από δύο άλλες που έρχονταν από πίσω με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα.

Μετά το ατύχημα ο νεαρός Ιάπωνας αναβάτης αφού δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο και εκεί λόγω των σοβαρών τραυματισμών του κατέληξε. Ο αγώνας ακυρώθηκε.

Ryota Haga Θάνατος 2024 αγώνες

Το τραγικό γεγονός για τον χαμό του Ryota Haga επιβεβαιώνεται και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Yamaha που προχώρησε στην ακόλουθη ανακοίνωση:

"Καταστροφικά νέα από το Πρωτάθλημα All Japan Road Race σήμερα για τον Ryota Haga, γιο του Noriyuki. Στέλνουμε τα θερμότερα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια Haga για αυτό το τραγικό γεγονός."

Σε ανακοίνωση προχώρησε και η Ιαπωνική Ομοσπονδία Μοτοσυκλέτας, στην επίσημη ιστοσελίδα του ιαπωνικού πρωταθλήματος με τον πρόεδρο Tetsuo Suzuki να κάνει λόγο για πόνο στην καρδιά στο άκουσμα των τραγικών νέων, ενώ εξέφρασε και αυτός τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια και τους φίλους του Ryota.

Ο Ryota Haga που έκλεισε τα 21 στις 25 του Αυγούστου αγωνιζόταν στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα από το 2020, ενώ πέρσι τερμάτισε στη 10η θέση.

Πολύ άσχημο το παιχνίδι της μοίρας για την οικογένεια του Ιάπωνα, και για τον "NitroNori" που σύνδεσε την καριέρα του με τη Yamaha και είναι ένας από τους πλέον συμπαθείς (και θεαματικούς) αναβάτες που έχουν περάσει από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike -και το MotoGP. Είναι επίσης εκείνος με τις περισσότερες νίκες χωρίς να έχει κερδίσει το πρωτάθλημα (5ος στη σχετική λίστα όλων των εποχών στο WSBK). Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους του Ryota Haga από όλη την ομάδα του MOTO.

Ετικέτες