Husqvarna - Τερμάτισε τη συνεργασία της με τον Skyler Howes

Έπειτα από δύο χρόνια κοινής πορείας στους αγώνες Rally
Skyler Howes
Από το

motomag

28/6/2023

Ο αγωνιζόμενoς σε Πρωταθλήματα Rally-Raid της FIM και στο Rally Dakar με την Husqvarna Factory Racing, Skyler Howes, ο οποίος είχε συμμετάσχει και στο φετινό Dakar τερματίζοντας στην τρίτη θέση γενικής, δεν αποτελεί πλέον μέλος της Husqvarna.

Ο Skyler Howes υπέγραψε με την Husqvarna Factory Racing λίγο πριν το Sonora Rally του 2021, κάνοντας άμεσα γνωστή την παρουσία του, κατακτώντας την δεύτερη θέση στο συγκεκριμένο ράλι. Η χρονιά του 2021 έκλεισε με καλούς οιωνούς για τον Howes, με τον Αμερικανό να έχει καταφέρει να νικήσει αρκετά στάδια αγώνων, ανεβαίνοντας αρκετές φορές στο βάθρο.

Το 2022 ο Howes ξεκίνησε απογοητευτικά σημειώνοντας εγκατάλειψη στον αγώνα του Dakar, μετά από πτώση στο Stage 5 που τον “φιλοδώρησε” με διάσειση. Μέσα στη χρονιά ανέκαμψε όμως, καταφέρνοντας να κατακτήσει τα Sonora Rally και Rallye Du Maroc με τη Husqvarna, ενώ το 2023 πήρε την 3η θέση στο Rally Dakar, την καλύτερη επίδοσή του μέχρι στιγμής στον θεσμό.

Skyler Howes

Και φτάνουμε στις 27/6/2023, όπου η Husqvarna ανακοίνωσε ξαφνικά πως η κοινή πορεία της με τον Αμερικανό αναβάτη τελείωσε, με την ανακοίνωση κάνει λόγο για “αμοιβαία απόφαση” η οποία έχει “άμεση ισχύ”.

Η Husqvarna δεν εξηγεί τους λόγους για αυτή την απόφαση, ενώ ούτε ο Skyler Howes έχει αναρτήσει μέχρι στιγμής κάτι περισσότερο από την ίδια την είδηση στα κοινωνικά του δίκτυα. Να θυμίσουμε εδώ ότι στο Sonora Rally του 2023, ο Skyler Howes υπέστη έναν σοβαρότατο τραυματισμό στο Stage 2 του αγώνα σε συμβάν που τον άφησε με πολλαπλά κατάγματα στην ωμοπλάτη, και ρήξη του στροφικού πετάλου του ώμου -rotator cuff, η ομάδα των μυών που ξεκινά από την ωμοπλάτη και καταλήγει στο βραχιόνιο οστό. Ο χωρισμός Husqvarna-Howes ήρθε περίπου δύο μήνες μετά τον τραυματισμό του 31χρονου αναβάτη.

Για την ώρα δεν γνωρίζουμε τις επόμενες κινήσεις του Skyler Howes, αν έχει σχέδια για ένταξη σε άλλη ομάδα, ούτε και ποιος θα τον αντικαταστήσει στην Husqvarna Factory Racing. Αναμένουμε νέα τις επόμενες ημέρες.

Ετικέτες

Triumph TF 250/450-E - Πρώτη live εμφάνιση στον 1ο αγώνα του EnduroGP

Και επίσημος υποστηρικτής του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Enduro η Triumph
Triumph EnduroGP 2025
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

1/4/2025

Ο πρώτος γύρους που Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Enduro θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο και σε αυτόν η Triumph θα αποκαλύψει live τις νέες enduro μοτοσυκλέτες της.

Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για το αγωνιστικό ντεμπούτο των Triumph TF 250-E και TF 450-E που θα γίνει στον πρώτο αγώνα της χρονιάς του EnduroGP, στο Fafe της Πορτογαλίας στις 4-6 Απριλίου (διαβάστε εδώ περισότερα για τις μοτοσυκλέτες).

Οι Βρετανοί θα λάβουν μέρος για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα με τη δική τους εργοστασιακή ομάδα και αναβάτες τον πρωταθλητή SuperEnduro Jonny Walker και τον πέντε φορές παγκόσμιο πρωταθλητή Ivan Cervantes. Ο τετράκις παγκόσμιος πρωταθλητής Paul Edmondson θα είναι ο επικεφαλής της ομάδας.

Triumph EnduroGP 2025

Οι Βρετανοί θέλουν να κάνουν αυτή τη νέα αγωνιστική τους προσπάθειά όσο το δυνατό πιο αναγνωρίσιμη και αυτός είναι και ο λόγος που εκτός από την ομάδα που θα κατεβάσουν θα αποτελέσουν και επίσημο σπόνσορα του πρωταθλήματος.

Με το EnduroGP, η χωμάτινη αγωνιστική εμπλοκή της Triumph γίνεται ακόμη πιο πληθωρική έπειτα και από την παρουσία της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross στο SMX και στο AMA SX. Αν μη τι άλλο με αυτές τις ενέργειές τους οι Βρετανοί κερδίζουν τις εντυπώσεις, όπως βέβαια και κοινό για να ξεκινήσουν με το δεξί και οι πωλήσεις των χωμάτινων μοτοσυκλετών της.

Ετικέτες