Gino Rea - Σε κρίσιμη κατάσταση μετά από ατύχημα στις 8 ώρες της Suzuka

Σοβαροί τραυματισμοί σε στήθος και κεφάλι για τον Βρετανό αναβάτη
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

7/8/2022

 

Ο 32χρονος Βρετανός αγωνιζόμενος της FCC TSR Honda France, Gino Rea, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο στην Ιαπωνία, μετά από ένα πολύ άσχημο ατύχημα που είχε στα δοκιμαστικά για τον αγώνα των 8 ωρών της Suzuka για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Endurance της FIM.
 
Όπως αναφέρει το ιαπωνικό πρακτορείο Kyodo News Agency, ο Gino Rea έπεσε στα δοκιμαστικά του αγώνα, χτύπησε σε ένα τοιχείο, ενώ παρακείμενοι θεατές και κριτές δεν τραυματίστηκαν.
Ο ιαπωνικός τύπος αναφέρει πως ο Rea είχε τραύματα σε στήθος, πνεύμονες, πλευρά και κεφάλι (υπάρχει πληροφορία πως το κράνος του διαλύθηκε κατά την πρόσκρουση), ενώ οι γιατροί της πίστας του έδωσαν τις πρώτες βοήθειες πριν τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο με ελικόπτερο.
 
Ο Gino Rea δεν είχε τις αισθήσεις του κατά την αεροδιακομιδή του στο νοσοκομείο, ενώ απ' ότι φαίνεται υπεβλήθη σε εγχείρηση και βρίσκεται σε κώμα.
 
Για την ώρα δεν υπάρχει καμία ενημέρωση ούτε από την ομάδα της Honda, ούτε από τη FIM, και αναμένουμε με αγωνία τις επίσημες ανακοινώσεις για την υγεία του Βρετανού.
Ο Gino Rea συμμετέχει επαγγελματικά σε αγώνες μοτοσυκλέτας από το 2005, όπου ξεκίνησε με το Βρετανικό Πρωτάθλημα ΜΧ, για να μεταπηδήσει το 2006 στο Ευρωπαϊκό Supermoto, και να συνεχίσει στο Ευρωπαϊκό Πρωάθλημα Superstock 600 από το 2007. Το 2010 και το 2011 συμμετείχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Supersport, ενώ το 2012 μεταπήδησε στο Moto2 του MotoGP. Συνέχισε στο Moto2 μέχρι το 2014, ενώ το 2015 επέστρεψε στο Παγκόσμιο Supersport, παραμένοντας στο ίδιο Πρωτάθλημα και το 2016. Το 2018 σειρά είχε το BSB, ενώ το 2019 αγωνίστηκε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Endurance της FIM με την ομάδα της Wojcik Racing Yamaha. Το 2020 επέστρεψε στο BSB, ενώ στη συνέχεια έδειξε να τον κερδίζει το FIM EWC. Ο Rea ήταν Πρωταθλητής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Superstock 600 το 2009, ενώ έχει τουλάιχστον 23 βάθρα και 3 νίκες σε STK 600, WorldSSP, Moto2 και EWC.

Η Ελληνική σημαία πάνω από τις Ιταλικές στο Yamaha R7 Cup! Πήρε pole position o Γιάννης Περιστεράς – Εντός πεντάδας στον αγώνα!

Βρίσκεται τώρα στην 4η θέση της βαθμολογίας!
Η Ελληνική σημαία πάνω από τις Ιταλικές στο Yamaha R7 Cup! Πήρε pole position o Γιάννης Περιστεράς – Εντός πεντάδας στον αγώνα!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

7/4/2025

Το σαββατοκύριακο που μας πέρασε διεξήχθη στην πίστα του Misano ο πρώτος από τους συνολικά 5 γύρους του Yamaha R7 Cup, θεσμό του Ιταλικού Πρωταθλήματος CIV (Campionato Italiano Velocita), στον οποίο συμμετέχει και ο Έλληνας πρωταθλητής, Γιάννης Περιστεράς.

Το διήμερο ξεκίνησε ιδανικά για τον Έλληνα αναβάτη κερδίζοντας την pole position, υστερώντας μάλιστα σε τελική ταχύτητα που οφείλεται στο ότι ο κινητήρας της μοτοσυκλέτας του έχει πολύ λίγες ώρες εργασίες, όπως εξήγησε ο αρχιμηχανικός του, Marco Canuti.

Στην μεγάλη επιτυχία να κερδίσει την Pole Position, σίγουρα σημαντικό ρόλο έπαιξε και το πρόσφατο θετικό τεστ που έγινε στην ίδια πίστα (περισσότερα εδώ) από την ομάδα Roc 'N' Dea με την οποία αγωνίζεται ο Γιάννης Περιστεράς και φέτος στον θεσμό.

Στον πρώτο αγώνα, δηλαδή εκείνον του Σαββάτου, ο Περιστεράς βρισκόταν συνεχώς σε θέσεις βάθρου. Στο τέλος του αγώνα οι ιδιοκτήτες της ομάδας Roc 'N' Dea, Alex De Angelis και Massimo Roccoli είδαν τον αναβάτη τους να τερματίζει στην 4η θέση, χάνοντας μάλιστα το βάθρο για 6 δέκατα του δευτερολέπτου.

Την Κυριακή το πρωί στον 2ο αγώνα του διημέρου, ο Περιστεράς ξεκίνησε πολύ καλά και ήταν και πάλι σε θέσεις βάθρου, όμως ένα μικρό λάθος στον 7ο γύρο του στέρησε κάποια δευτερόλεπτα και αρκετές θέσεις, καθώς πάτησε σε κομμάτι εκτός πίστας και του επιβλήθηκε ποινή long lap. Έτσι τερμάτισε στην 7η θέση στον αγώνα της Κυριακής. Με το αποτέλεσμα αυτό να τον φέρνει στην 4η θέση της συνολικής βαθμολογίας με 23 βαθμούς.

Η Ελληνική σημαία πάνω από τις Ιταλικές στο Yamaha R7 Cup! Πήρε pole position o Γιάννης Περιστεράς – Εντός πεντάδας στον αγώνα!

Ο Γιάννης Περιστεράς δήλωσε πως «Συνολικά φεύγω ευχαριστημένος από το Misano, με μια Pole Position και με 23 βαθμούς. Είχα βρει τον τρόπο να μείνω πρώτος μέχρι την καρό σημαία και νομίζω ότι θα διεκδικούσα τη νίκη. Πάτησα εκτός πίστας για να αποφύγω έναν συναθλητή μου που ήταν πολύ κοντά μου και δεν μου είχαν δείξει προειδοποίηση ότι ήμουν στο όριο για ποινή. Αυτά έχουν οι αγώνες, η οδήγησή μου ήταν καλή, όπως λέει και η ομάδα, αλλά σίγουρα δεν είμαι ευχαριστημένος με το τελικό αποτέλεσμα. Ευχαριστώ όμως την ομάδα για την αλλαγή του μοτέρ το Σάββατο το βράδυ και για την όλη προσπάθεια».

Ο επόμενος Αγώνας του CIV θα διεξαχθεί την 1 Ιουνίου στο Mugello, όπου όπως δήλωσε ο συνιδιοκτήτης της ομάδας Massimo Roccoli, θα είναι έτοιμοι από πλευράς κινητήρα.

Την προσπάθεια του Γιάννη περιστερά υποστηρίζουν η Μοτοδυναμική, η αντιπροσωπεία της Yamaha στην Ελλάδα, η εταιρία Mouratis GP, και η Tzortzopoulos Μoto Fashion & Accessories μεταξύ άλλων.

Ετικέτες