Ducati - Ιστορική πρώτη νίκη στο Ιαπωνικό Πρωτάθλημα Μοτοσυκλέτας

Pole Position, ταχύτερος γύρος και νίκη στο Motegi από τον Ryo Mizuno με Panigale V4 R
Ryo Mizuno wins in All Japan with Ducati
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

29/8/2024

Ο Ryo Mizuno της ομάδας Ducati Team Kagayama, πήρε την πρώτη νίκη για το ιταλικό εργοστάσιο στο Πρωτάθλημα All Japan, θεσμό που έχει ξεκινήσει από το 1994.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που μια μη ιαπωνική μοτοσυκλέτα κερδίζει αγώνα στο All Japan, με τον Ryo Mizuno να είναι ο απόλυτος κυρίαρχος το Σαββατοκύριακο 24-25 Αυγούστου στο Motegi, στον 5ο γύρο του Πρωταθλήματος.

Ο Mizuno πήρε την pole position το Σάββατο, και ηγήθηκε στον αγώνα αφού πέρασε στον πρώτο γύρο τον Kohta Nozane, πρώην δοκιμαστική της Yamaha και νυν αναβάτη Honda CBR1000RR, για να τερματίσει πρώτος χωρίς να απειληθεί, σημειώνοντας και ρεκόρ ταχύτερου γύρου με 1:48.005.

Ο Ryo Mizuno τερμάτισε μάλιστα με διαφορά 4,135 δευτερολέπτων από τον δεύτερο Katsuyuki Nakasuga της εργοστασιακής Yamaha, ενώ τρίτος ήταν ο Yuki Okamoto.

Μετά από τον 5ο γύρου της κατηγορίας JSB1000 στο Πρωτάθλημα All Japan, ο Mizuno είναι 2ος στη γενική κατάταξη, 19 βαθμούς πίσω από τον Nakasuga.

Ετικέτες

Γιάννης Περιστεράς - Δεύτερο βάθρο στο Bol d’Or για το Yamaha R7 European Cup SuperFinale [VIDEO]

Από την 13η στην 3η θέση, και τρίτος γενικής στον τελικό του Ευρωπαϊκού Κυπέλου R7 - Μεγάλες εμφανίσεις για τον Έλληνα αγωνιζόμενο
Γιάννης Περιστεράς - 3ος στον γύρο του Μεγάλου Τελικού του R7 Cup
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

14/9/2024

Μετά την κατάκτηση της 3ης θέσης στον πρώτο αγώνα του Yamaha R7 European Cup SuperFinale, την Παρασκευή στην πίστα Paul Ricard όπου διεξάγεται το φετινό Bol d’Or, ο Γιάννης Περιστεράς με το #41 κατέκτησε την ίδια τρίτη θέση και στον 2ο αγώνα, του Σαββάτου, σε ένα κύπελλο που συμμετέχουν τα μεγαλύτερα νέα ταλέντα της Ευρώπης.

Ο Περιστεράς ξεκίνησε από την 7η θέση, για να πέσει στην 13η στην εκκίνηση, όμως γρήγορα ξεκίνησε να προσπερνά αναβάτες, για να βρεθεί 10ος στον πρώτο γύρο, και… 5ος στον δεύτερο. Στον τρίτο γύρο ο Έλληνας αγωνιζόμενος είχε καταφέρει να ανέβει 2ος, και στον τέταρτο οδηγούσε την κούρσα! Πίσω του στη δεύτερη θέση βρισκόταν ο Conte, τρίτος ο Bergamini και μόλις 7ος ήταν ο νικητής του πρώτου αγώνα Lehmann -που θα κέρδιζε τελικά και τον δεύτερο.

Γιάννης Περιστεράς - 3ος στον γύρο του Μεγάλου Τελικού του R7 Cup

Όμως με τις μοτοσυκλέτες να είναι ίδιες απο πλευράς απόδοσης, οι διαφορές ήταν μικρές και οι αναβάτες άλλαζαν μεταξύ τους θέση πολλές φορές σε κάθε γύρο. Έτσι, πριν λήξει ο τέταρτος γύρος, ο Περιστεράς είχε υποχωρήσει στην 4η θέση, ενώ ο Lehmann ήταν 8ος. Στον 5ο γύρο ο Περιστεράς ήταν 2ος, και στον 6ο τρίτος. Τελικά, στον 7ο από τους προγραμματισμένους 9 γύρους οι κριτές έβγαλαν κόκκινη σημαία λόγω ενός ατυχήματος, σημαία που βρήκε νικητή τον Γερμανό Lehmann, δεύτερο τον Valentin Folger (ξάδελφο του Jonas και νικητή του Superfinale το 2023), και τρίτο τον Γιάννη Περιστερά! Σημειώστε πως μόλις 1.868 δευτερόλεπτα χώριζαν τους οκτώ πρώτους τερματίσαντες.

Γιάννης Περιστεράς - 3ος στον γύρο του Μεγάλου Τελικού του R7 Cup

Κάπως έτσι, συνδυάζοντας τα αποτελέσματα των δυο αγώνων του Σαββατοκύριακου, ο Lehmann πήρε τη νίκη του SuperFinale γύρου του R7 European Cup 2024 με 50 βαθμούς, δεύτερος ήταν ο Folger (4ος στον 1ο αγώνα) με 33 βαθμούς, και τρίτος ο Γιάννης Περιστεράς με δυο τρίτες θέσεις και 32 βαθμούς.

Γιάννης Περιστεράς - 3ος στον γύρο του Μεγάλου Τελικού του R7 Cup

Εντυπωσιακά τα βάθρα του Γιάννη Περιστερά, που δεν ήρθαν καθόλου εύκολα απέναντι σε 28 ταλαντούχους αγωνιζόμενους, και έδειξαν ξεκάθαρα το ανεβασμένο επίπεδο του. Του ευχόμαστε ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες στο μέλλον.

Ετικέτες