Aprilia Racing - Επίσημη επιστροφή στους αγώνες Rally, με το Tuareg 660!

Με υπεύθυνο project τον γνωστό αγωνιζόμενο Jacopo Cerutti, και δίπλα του τον Francesco Montanari
Aprilia επιστροφή στους χωμάτινους αγώνες Rally
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

30/1/2023

Η Aprilia ετοιμάζεται να επιστρέψει στα Rally Raids το 2024, σε ένα φιλόδοξο project του αγωνιστικού τμήματος του Noale, με όπλο το Tuareg 660, αιχμή του δόρατος τον αγωνιζόμενο Jacopo Cerutti που θα αναλάβει την εξέλιξη της μοτοσυκλέτας αλλά και τη γενική επίβλεψη του project πέρα από την οδήγηση στους αγώνες, και sidekick του τον Francesco Montanari.

Προηγούμενη συμμετοχή της ιταλικής εταιρείας σε χωμάτινους αγώνες Rally ήταν στο Dakar, στην περίοδο 2010-2012, με τροποποιημένα RXV 4.5 και αναβάτες τους Paolo Ceci, Gerard Farres, Francisco “Chaleco” Lopez και Alex Zanotti. Εκεί, ο Lopez είχε καταφέρει μάλιστα να τερματίσει 3ος στην τελική κατάταξη του 2010, ενώ την ίδια χρονιά οι Ceci και Zanotti είχαν κάνει το 1-2 στην κατηγορία SP 450. Ο “Chaleco” ήταν 4ος το 2011, ενώ δεν τερμάτισε το 2012.

Τώρα 10+ χρόνια μετά, το Noale επιστρέφει στα Rally, με το νέο Tuareg 660. Φυσικά, λόγω κανονισμών δεν θα συμμετάσχουν στο Dakar, αλλά σε άλλα Rally Raid που επιτρέπουν τη συμμετοχή μοτοσυκλετών άνω των 450 κ.εκ. -κάτι που έχει κάνει και η Yamaha με το Tenere και τους Alessandro Botturi και Pol Tarres, στο Africa Eco Race και αλλού.

Aprilia return to rally racing

Υπεύθυνος για το Aprilia Tuareg project θα είναι ο Jacopo Cerutti που έχει στο ενεργητικό του 5 τίτλους στο ιταλικό Enduro, 3 τίτλους στο ιταλικό Πρωτάθλημα Rally, και 4 συμμετοχές στο Rally Dakar, με καλύτερο τερματισμό μια 12η θέση το 2016.

Δίπλα του θα αγωνιστεί ο Francesco Montanari, αγωνιζόμενος enduro και αναβάτης αρχικά του V85TT, και κατόπιν του Aprilia Tuareg 660, που αγωνίζεται με την υποστήριξη της GCorse των αδερφών Gianfranco και Vittoriano Guareschi, στο ιταλικό Πρωτάθλημα Rally.

Η αγωνιστική έκδοση του Tuareg 660 θα εξελιχθεί σε συνεργασία με την Gcorse, που έχει ήδη ξεκινήσει την εξέλιξη από το 2022, με τη δικύλινδρη μοτοσυκλέτα να συμμετέχει στο ιταλικό Πρωτάθλημα Rally. Οι αγώνες και η βελτίωση θα συνεχιστούν και το 2023, με τελικό στόχο το βάθρο σε επιλεγμένους διεθνείς αγώνες Rally το 2024.

Ήδη στο ιταλικό Πρωτάθλημα Rally για το 2023 έχει προστεθεί μια νέα entry level κατηγορία υπό την ονομασία GPX, που σκοπό έχει να φέρει νέο αίμα στους χωμάτινους αγώνες πλοήγησης.

Κι έτσι, η προώθηση των νέων δικύλινδρων μοτοσυκλετών από τους κατασκευαστές συνεχίζεται μέσα από τους αγώνες Rally, και αναρωτιόμαστε αν θα υποκύψει κάποια στιγμή και το Dakar, ή αν Yamaha & Aprilia (και όλοι οι υπόλοιποι κατασκευαστές που έχουν στην αγορά δικύλινδρα On-Off μοντέλα) θα συνεχίσουν να επιδεικνύουν τις off-road δυνατότητες των διπλής χρήσης μοτοσυκλετών τους σε Africa Eco Race, Hellas Rally, κλπ.

Ετικέτες

Triumph TF 250/450-E - Πρώτη live εμφάνιση στον 1ο αγώνα του EnduroGP

Και επίσημος υποστηρικτής του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Enduro η Triumph
Triumph EnduroGP 2025
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

1/4/2025

Ο πρώτος γύρους που Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Enduro θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο και σε αυτόν η Triumph θα αποκαλύψει live τις νέες enduro μοτοσυκλέτες της.

Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για το αγωνιστικό ντεμπούτο των Triumph TF 250-E και TF 450-E που θα γίνει στον πρώτο αγώνα της χρονιάς του EnduroGP, στο Fafe της Πορτογαλίας στις 4-6 Απριλίου (διαβάστε εδώ περισότερα για τις μοτοσυκλέτες).

Οι Βρετανοί θα λάβουν μέρος για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα με τη δική τους εργοστασιακή ομάδα και αναβάτες τον πρωταθλητή SuperEnduro Jonny Walker και τον πέντε φορές παγκόσμιο πρωταθλητή Ivan Cervantes. Ο τετράκις παγκόσμιος πρωταθλητής Paul Edmondson θα είναι ο επικεφαλής της ομάδας.

Triumph EnduroGP 2025

Οι Βρετανοί θέλουν να κάνουν αυτή τη νέα αγωνιστική τους προσπάθειά όσο το δυνατό πιο αναγνωρίσιμη και αυτός είναι και ο λόγος που εκτός από την ομάδα που θα κατεβάσουν θα αποτελέσουν και επίσημο σπόνσορα του πρωταθλήματος.

Με το EnduroGP, η χωμάτινη αγωνιστική εμπλοκή της Triumph γίνεται ακόμη πιο πληθωρική έπειτα και από την παρουσία της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross στο SMX και στο AMA SX. Αν μη τι άλλο με αυτές τις ενέργειές τους οι Βρετανοί κερδίζουν τις εντυπώσεις, όπως βέβαια και κοινό για να ξεκινήσουν με το δεξί και οι πωλήσεις των χωμάτινων μοτοσυκλετών της.

Ετικέτες