Andrea Dovizioso - Στη θέση του Cal Crutchlow στο MotoGP τεστ της Yamaha

Δυσκολία εύρεσης δοκιμαστών, με τον Ιταλό να έχει να καβαλήσει από το… 2022
Dovizioso
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

20/8/2024

Με τον Cal Crutchlow να συνεχίζει να αναρρώνει από το τραυματισμένο του χέρι, η Yamaha στράφηκε στον “παροπλισμένο” Dovi, που έχει να οδηγήσει μοτοσυκλέτα MotoGP από το Misano του 2022, ώστε να καβαλήσει την εξελισσόμενη Μ1 στο ιδιωτικό τεστ της Iwata στο Misano.

Θυμίζουμε πως ο DesmoDovi, που συνέδεσε το όνομα του με την Ducati, είχε περάσει την τελευταία του σεζόν στη μεγάλη κατηγορία του MotoGP στη δορυφορική RNF Yamaha το 2022. Μετά το τέλος της αγωνιστικής καριέρας του την ίδια χρονιά, ο Ιταλός ανέλαβε τη διαχείριση της πίστας MX 04 Park - Monte Coralli για τα επόμενα 22 χρόνια, με το Motocross να είναι η μεγάλη αγάπη του Dovi, αγάπη που συνεχίζει να εξασκεί τόσο μέσα από την προπόνηση με ΜΧ μοτοσυκλέτες, όσο και μέσα από τη διαχείριση της πίστας ΜΧ του, και την καθοδήγηση νέων ταλέντων στον χώρο.

Dovi

Καθώς ο Βρετανός δοκιμαστής της ιαπωνικής εταιρείας αναρρώνει από επιπλοκές που έφερε η εγχείρηση στο χέρι του, επιπλοκές που τον έχουν κάνει να χάσει και τις 2 wild-card εμφανίσεις που θα έκανε το 2024 -στο Mugello και Silverstone-, και καθώς ο Remy Gardner που είχε αναλάβει τα καθήκοντά του δήλωσε πως θέλει να επικεντρωθεί στην αγωνιστική του καριέρα και όχι στην αντικατάσταση δοκιμαστών της Yamaha, η Iwata δεν είχε πολλές ακόμα επιλογές…

Dovi

“Λυπάμαι που ο Cal δεν έχει γίνει ακόμα καλά και ελπίζω να αναρρώσει γρήγορα, αλλά παράλληλα είμαι χαρούμενος και ανυπόμονος να ανέβω ξανά σε μια MotoGP μοτοσυκλέτα και θέλω να ευχαριστήσω τη Yamaha για αυτή την ευκαιρία. Ελπίζω να μπορέσω να συνεισφέρω κι εγώ στην εξέλιξη της μοτοσυκλέτας.”

Μαζί με τη Yamaha στο τεστ του Misano θα βρίσκεται και η Repsol Honda, με τις δυο ιαπωνικές ομάδες να προσπαθούν να βρουν λύσεις που θα τις κάνουν ξανά ανταγωνιστικές απέναντι στα ευρωπαϊκά εργοστάσια.

Ετικέτες

Moto2: Χωρίζουν οι δρόμοι της Preicanos Racing & του Bo Bendsneyder – Εντάσεις εκ των έσω

Η συνεργασία τους άρχισε το 2021, αλλά η διαρροή πληροφορίων την σταματάει πριν τον αγώνα του Misano
moto2 bendsneyder
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

12/9/2024

Ο Ολλανδός αναβάτης Bo Bendsneyder, είχε κάνει το ντεμπούτο του στην κατηγορία της Moto2 με την ομάδα της Tech 3. Δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει όλη την χρονιά, καθώς το ατύχημα που είχε στο Ιαπωνικό GP, τον άφησε εκτός των τριών τελευταίων αγώνων. Το 2019 πήγε στην NTS RW Racing τερματίζοντας 26ος γενικής και το 2021 ξεκίνησε η συνεργασία του με την Preicanos Racing έως και σήμερα.

Όμως, ο μη αναμενόμενος στόχος των προσδοκιών τους και οι εντάσεις που δημιουργήθηκαν μεταξύ τους, λόγω της διαρροής των εμπιστευτικών πληροφοριών, οδηγήθηκαν να την διακόψουν εσπευσμένα, πριν τον αγώνα του Misano.

Ωστόσο, η Ισπανική ομάδα Preicanos Racing, η οποία παλαιότερα λεγότανε SAG Racing είχε πάρει ήδη την απόφαση να μην ανανεώσει για τη νέα χρονιά, έπειτα των 4 σεζόν που ήτανε μαζί. Η καλύτερη θέση που είχε φέρει ο Bo, ήταν αυτή της τρίτης θέσης στον περσινό αγώνα του GP Αμερικής και της πέμπτης στο Γαλλικό GP του 2021.

Ο οδηγός που θα σταθεί δίπλα στον Jaume Masia για το υπόλοιπο της σεζόν, θα είναι ο Daniel Munoz ο οποίος είχε αντικαταστήσει τον Bendsnayder στις αρχές του έτους μετά από τον τραυματισμό του.