MotoGP, Andrea Dovizioso – “Ναι για δοκιμαστής, όχι για wildcard συμμετοχή”

Ο λόγος πίσω από το όχι του Ιταλού ξεκάθαρος, η αποχή από τους αγώνες και η έλλειψη ανταγωνιστικότητας της Yamaha
motomag MotoGP, Andrea Dovizioso – “Ναι για δοκιμαστής, όχι για wildcard συμμετοχή”
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

23/8/2024

Είχατε διαβάσει στο ΜΟΤΟ πως ο Andrea Doviziozo θα αντικαταστούσε τον τραυματία Cal Crutchlow στο ιδιωτικό τεστ της Yamaha στο Misano, με τον Ιταλό να αποτελεί λύση ανάγκης ώστε να συνεχιστούν οι δοκιμές εξέλιξης της Μ1.

Με τον Dovi να ολοκληρώνει το διήμερο δοκιμών εξέλιξης με την ομάδα της Yamaha άπαντες θεώρησαν πως ο Ιταλός θα επιστρέψει στην ενεργό δράση πάνω στη σέλα της Μ1 ως wildcard συμμετοχή στον αγώνα της Ιαπωνίας καθώς εκεί η ιαπωνική εταιρεία είχε δηλώσει να αγωνιστεί ο Crutchlow.

MotoGP, Andrea Dovizioso – “Ναι για δοκιμαστής, όχι για wildcard συμμετοχή”

Ωστόσο τα πράγματα ήρθαν πολύ διαφορετικά, με τον Doviziozo να απαντά αρνητικά στην πρόταση της Yamaha για να αγωνιστεί στην Ιαπωνία. Αφενός ο Ιταλός ελέω και της απόσυρσης του από την ενεργό δράση βρίσκεται πολύ μακριά από τους υπόλοιπους αναβάτες όσον αφορά τις επιδόσεις, αφετέρου η έλλειψη ανταγωνιστικότητας της Yamaha είναι ένα επιπλέον αρνητικό δεδομένο το οποίο έκανε τον Dovi να πει όχι στην εταιρεία της Iwata.

Το όχι του Doviziozo σημαίνει πως οι λύσεις της Yamaha στενεύουν ακόμη περισσότερο ενώ γίνεται κατανοητό πως αν δεν βελτιωθεί η αγωνιστική εικόνα της Μ1 σύντομα τα “όχι” θα συνεχίζουν να έρχονται και από άλλους αναβάτες.

Ετικέτες

Moto2: Χωρίζουν οι δρόμοι της Preicanos Racing & του Bo Bendsneyder – Εντάσεις εκ των έσω

Η συνεργασία τους άρχισε το 2021, αλλά η διαρροή πληροφορίων την σταματάει πριν τον αγώνα του Misano
moto2 bendsneyder
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

12/9/2024

Ο Ολλανδός αναβάτης Bo Bendsneyder, είχε κάνει το ντεμπούτο του στην κατηγορία της Moto2 με την ομάδα της Tech 3. Δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει όλη την χρονιά, καθώς το ατύχημα που είχε στο Ιαπωνικό GP, τον άφησε εκτός των τριών τελευταίων αγώνων. Το 2019 πήγε στην NTS RW Racing τερματίζοντας 26ος γενικής και το 2021 ξεκίνησε η συνεργασία του με την Preicanos Racing έως και σήμερα.

Όμως, ο μη αναμενόμενος στόχος των προσδοκιών τους και οι εντάσεις που δημιουργήθηκαν μεταξύ τους, λόγω της διαρροής των εμπιστευτικών πληροφοριών, οδηγήθηκαν να την διακόψουν εσπευσμένα, πριν τον αγώνα του Misano.

Ωστόσο, η Ισπανική ομάδα Preicanos Racing, η οποία παλαιότερα λεγότανε SAG Racing είχε πάρει ήδη την απόφαση να μην ανανεώσει για τη νέα χρονιά, έπειτα των 4 σεζόν που ήτανε μαζί. Η καλύτερη θέση που είχε φέρει ο Bo, ήταν αυτή της τρίτης θέσης στον περσινό αγώνα του GP Αμερικής και της πέμπτης στο Γαλλικό GP του 2021.

Ο οδηγός που θα σταθεί δίπλα στον Jaume Masia για το υπόλοιπο της σεζόν, θα είναι ο Daniel Munoz ο οποίος είχε αντικαταστήσει τον Bendsnayder στις αρχές του έτους μετά από τον τραυματισμό του.