VOGE SR1 ADV - Η Adventure έκδοση του SR1 έφτασε Ελλάδα

Ξεχωρίζει όπως και όλα τα υπόλοιπα μοντέλα της εταιρείας από τον πλούσιο εξοπλισμό του
VOGE SR1 ADV 125
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

20/6/2024

Ένα ακόμα Adventure scooter βγαίνει στην αγορά. Ένα ακόμα; Όχι ακριβώς, καθώς μιλάμε για μοντέλο της VOGE, που στην κορυφή των προτεραιοτήτων της βάζει το μέγιστο επίπεδο εξοπλισμού σε τιμή που συνήθως θα περιμέναμε να δούμε σε βασική έκδοση, "στεγνή" από αξεσουάρ. Στο ίδιο σκεπτικό κινείται και το SR1 ADV, το οποίο στοχεύει να προσφέρει το κάτι παραπάνω σε όλα τα επίπεδα, όσον αφορά στην κατηγορία.

Από εμφάνιση, το SR1 ADV δείχνει σύγχρονο, γωνιώδες και... σκληροτράχηλο, με ψηλή ζελατίνα, ελαστικά με τακούνια, τιμονόπλακα μοτοσυκλέτας με fatbar τιμόνι, τελικό εξάτμισης με κλίση προς τα πάνω και προσεγμένες λεπτομέρειες. Όμορφα αναδιπλούμνεα μεταλλικά μαρσπιέ συνεπιβάτη, keyless σύστημα, αναδιπλούμενο γάντζο μπροστά για τσάντες, χειρολαβές συνεπιβάτη, μεγάλη έγχρωμη LCD οθόνη, σύγχρονο κινητήρα με το ψυγείο ενσωματωμένο πάνω του, στο πλάι, κ.α.

SR1 ADV

Ο στάνταρ εξοπλισμός του SR1 ADV περιλαμβάνει:

– ΑΒS (δικάναλο)
– TCS (σύστημα ελέγχου πρόσφυσης)
– Full LED φώτα
– KEYLESS σύστημα (εκκίνησης χωρίς κλειδί)
– LCD έγχρωμη οθόνη με πλοήγηση turn by turn
– DASH CAM (κάμερα καταγραφής διαδρομών)
– Μεγάλο χώρο κάτω από τη σέλα
– Πρακτικό γάντζο στο εσωτερικό της ποδιάς
– Ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη ζελατίνα
– Ντουλαπάκι κάτω από το τιμόνι
– USB θύρα φόρτισης

Υγρόψυκτος κινητήρας

SR1 ADV

Ο υγρόψυκτος μονοκύλινδρος κινητήρας των 125cc με το ψυγείο ενσωματωμένο στο κάρτερ είναι ιδιαίτερα αποδοτικός από πλευράς κατανάλωσης. Επιπρόσθετα, η τεχνολογία που χρησιμοποιείται από το εργοστάσιο στην κατασκευή του εγγυάται αντοχή στη σκληρή χρήση και παράλληλα δυνατές επιδόσεις, με απόδοση 11,6 hp / 8.500 rpm και 1,1 kgm ροπής στις 6.500 rpm. Και για το γνωστό ολισθηρό οδόστρωμα που στη βροχή αποτελεί εξαιρετική πίστα για πατινάζ, το SR1 ADV διαθέτει και σύστημα ελέγχου πρόσφυσης (Traction Control)!

Ηλεκτρονικά

SR1 ADV

Πέραν του Traction Control, το SR1 ADV διαθέτει δικάναλο ΑBS και κορυφαίο επίπεδο εξοπλισμού. Η ζελατίνα είναι ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενη, η εκκίνηση και όλες οι λειτουργίες γίνονται χωρίς κλειδί, ενώ μια κάμερα (Dash Cam), που βρίσκεται κάτω από τους δύο προβολείς καταγράφει δεδομένα με εύκολο χειρισμό από κουμπί στο τιμόνι. Ομοίως μέσω κουμπιού ελέγχεται και η λειτουργία ανοίγματος σέλας και τάπας ρεζερβουάρ, ενώ μια βαθιά θήκη στην ποδιά, το ντουλαπάκι κάτω από το τιμόνι, ο πρακτικός γάντζος στο εσωτερικό της ποδιάς και μια θύρα USB προσφέρουν πόντους στη χρηστικότητα.

Πλαίσιο, αναρτήσεις και τροχοί

SR1 ADV

Το πλαίσιο είναι ατσάλινο και το ψαλίδι αλουμινένιο. Ένα σημείο που έχει δεχθεί περικοπές για να κρατηθεί χαμηλότερη η τιμή είναι οι αναρτήσεις -σύνηθες για την κατηγορία-, που περιλαμβάνουν συμβατικό τηλεσκοπικό πιρούνι και δυο πίσω αμορτισέρ με ξεχωριστά δοχεία αζώτου. Οι διαδρομές για Adventure scooter θα θέλαμε να είναι ελαφρώς μεγαλύτερες από ότι σε ένα συμβατικό scooter όμως η Voge ενώ αναφέρεται σε "μεγάλες διαδρομές" δυστυχώς δεν μας δίνει τα χιλιοστά τους, οπότε δεν γνωρίζουμε κατά πόσο πληρούν τις συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Αναζητόντας περισσότερη πληροφόρηση βρεθήκαμε σε site του εξωτερικού όπου γίνεται λόγος για διαδρομές 121 mm μπροστά (από 93 mm στο SR1) και στα 108 mm πίσω.

Οι τροχοί είναι 14 ιντσών μπροστά και 13 πίσω (κλασική μέθοδος για να μεγαλώσει ο αποθηκευτικός χώρος κάτω από τη σέλα), με τα ελαστικά διπλής χρήσης να έχουν διαστάσεις 110/80 και 130/70. Στις διαστάσεις του SR1 ADV ξεχωρίζει το βάρος των 141 κιλών, το ύψος σέλας των 810 mm και το ρεζερβουάρ των 9 λίτρων.

Τιμή και χρώματα

SR1 ADV

Η τιμή αγοράς του νέου SR1 ADV διαμορφώθηκε στα 2.895€ και το μοντέλο διατίθεται σε δύο χρωματικούς συνδυασμούς: Μαύρο/Γκρι και Κόκκινο/Γκρι. Kαλύπτεται από εγγύηση 2 ετών χωρίς περιορισμό χιλιομέτρων και για την απόκτησή του υπάρχει δυνατότητα αποπληρωμής μέχρι 72 δόσεις χωρίς προκαταβολή μέσω των χρηματοδοτικών προγραμμάτων της εταιρείας. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε ΕΔΩ.

Ετικέτες

AJP PR7 - Σε τιμή προσφοράς, 1.000 ευρώ φθηνότερη από πριν

Η Adventure - Rally μοτοσυκλέτα της πορτογαλικής εταιρείας τώρα πιο προσιτή
AJP PR7 σε τιμή προσφοράς
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

6/9/2024

Η αντιπροσωπεία της AJP στην Ελλάδα, ανακοινώνει νέα τιμή προσφοράς για την Adventure - Rally μοτοσυκλέτα PR7, η οποία διατίθεται σε τιμή φθηνότερη κατά 1.000 ευρώ σε σχέση με πριν, με την προσφορά να ισχύει μόνο για τον Σεπτέμβριο του 2024.

Έως τα τέλη Σεπτεμβρίου, αποκτήστε την AJP PR7 με 11.500 ευρώ, σε μια ενδιαφέρουσα προσφορά για τους φίλους των ράλι.

Η διαθεσιμότητα είναι πολύ περιορισμένη, ενώ για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την αντιπροσωπεία στην Λ. Φιλαδελφείας 161, Αχαρνές (Έξοδος 7 Αττικής Οδού) και στο τηλέφωνο 2105540640.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την AJP PR7, δείτε ΕΔΩ.

Ετικέτες