Royal Enfield - Κατέθεσε αίτηση για να κατοχυρώσει το όνομα Guerilla 450

Νέο μοντέλο με τον νέο υγρόψυκτο μονοκύλινδρο κινητήρα των 450 κυβικών
Royal Enfield Guerilla 450
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

4/9/2023

Σύμφωνα με έγγραφα που βγήκαν στην δημοσιότητα, η Royal Enfield σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τον νέο της κινητήρα των 450 κυβικών που θα κάνει ντεμπούτο στο Himalayan 450, σε τουλάχιστον ένα ακόμα μοντέλο, το οποίο θέλει να ονομάσει Guerilla 450.

Πριν από ένα χρόνο, είχαν κάνει την εμφάνισή τους κατασκοπευτικές φωτογραφίες που έδειχναν μία μοτοσυκλέτα τύπου roadster, διαφορετική από το Himalayan 450, το οποίο φαινόταν ότι χρησιμοποιεί την ίδια νέα υγρόψυκτη πλατφόρμα 450 κυβικών. Τότε οι υποθέσεις έκαναν λόγο για επερχόμενο Scram 450. Η αίτηση κατοχύρωσης που κατέθεσε τώρα η μητρική εταιρεία της RE, Eicher Motors Limited, για την νέα ονομασία Guerilla 450, αποκαλύπτει το όνομα της επερχόμενης μοτοσυκλέτας -αν καταφέρει να κατοχυρώσει το όνομα τη εταιρεία.

Royal Enfield Guerilla 450

Βλέπουμε ωστόσο στα έγγραφα που διέρρευσαν πως δεν υπάρχει η ημερομηνία έγκρισης, ούτε και λήξης της ισχύος για τoGuerilla 450”. Αυτό πιθανότατα σημαίνει ότι δεν έχει ακόμη εγκριθεί η κατοχύρωση του ονόματος στην Royal Enfield.

Πριν από λίγες ημέρες, η ινδική εταιρεία, είχε παρουσιάσει το πρώτο επίσημο teaser video με τo ολοκαίνουργιο Himalayan 450, δίνοντας μας μία πρώτη γεύση όσον αφορά την εμφάνισή του, χωρίς όμως να αναφέρονται επιπλέον τεχνικά χαρακτηριστικά για τη μοτοσυκλέτα. Λίγο μετά, έκαναν την εμφάνισή τους και φωτογραφίες του μοντέλου, όπου φαίνεται έτοιμο να βγει στην παραγωγή.

Σύμφωνα με τον ινδικό τύπο, για την πλατφόρμα των 450 κυβικών, η Royal Enfield σκοπεύει να παρουσιάσει δύο ακόμα μοντέλα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα τέσσερα. Το ένα θα είναι café racer, ενώ το άλλο μία πιο σκληροπυρηνική έκδοση του Himalayan 450 για όσους ζητούν το κάτι παραπάνω από την βασική. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί επίσημα από την ίδια την εταιρεία.

Ετικέτες

Bajaj - Μοτοσυκλέτα με φυσικό αέριο, το πρώτο teaser video [VIDEO]

Στις 5 Ιουλίου θα λυθούν όλες οι απορίες
motomag Bajaj – Έφτασε το πρώτο teaser video της πρώτης μοτοσυκλέτας με φυσικό αέριο [VIDEO]
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

3/7/2024

Η πρώτη μοτοσυκλέτα παραγωγής στον κόσμο που θα κινείται με συμπιεσμένο φυσικό αέριο και για την οποία διαβάσατε πρόσφατα στο ΜΟΤΟ θα κάνει την εμφάνιση της σε δύο μέρες, ωστόσο η Bajaj η οποία είναι υπεύθυνη για την κατασκευή της, παρουσίασε ένα σύντομο βίντεο teaser ώστε να “ζεστάνει” λίγο το κοινό.

Όπως γνωρίζετε, το φυσικό αέριο (Compressed natural gas CNG), είναι φθηνότερο από τη βενζίνη, ωστόσο δεν χρησιμοποιείται ευρέως από τους κατασκευαστές των μηχανοκίνητων οχημάτων. Αυτό όμως πολύ σύντομα μπορεί να αλλάξει καθώς σε δύο ημέρες -στις 5 Ιουλίου συγκεκριμένα- θα παρουσιαστεί από τον ινδικό κολοσσό των δύο τροχών Bajaj το πρώτο δίτροχο μοντέλο παραγωγής το οποίο θα κινείται με φυσικό αέριο.

Η εταιρεία θέλοντας να δώσει μία γεύση στο κοινό για το τι θα επακολουθήσει, δημοσίευσε ένα σύντομο teaser στο οποίο εμφανίζεται μία μοτοσυκλέτα με λεπτή σιλουέτα. Επιπρόσθετα βλέπουμε έναν στρογγυλό προβολέα, μία ίσια σέλα μεγάλων διαστάσεων και έναν διακόπτη μέσω του οποίου ο αναβάτης θα αλλάζει την επιλογή καυσίμου από βενζίνη σε φυσικό αέριο και το αντίθετο. Ενδεχομένως όταν θα μειώνεται το φυσικό αέριο πιθανότατα το σύστημα θα περνά με αυτόματο τρόπο την επιλογή βενζίνης όπως γίνεται στα περισσότερα οχήματα που χρησιμοποιούν φυσικό αέριο.

Περισσότερα για την πρώτη μοτοσυκλέτα παραγωγής η οποία θα κινείται με φυσικό αέριο θα μάθουμε την Παρασκευή 5 Ιουλίου όταν η Bajaj θα κάνει την παρουσίαση του εν λόγω μοντέλου.

Sneak Peek of The World's First CNG Motorcycle

The first glimpse of the World’s First CNG Motorcycle by Bajaj Auto is here!✨🏍️ Launching on 5th July 2024! Stay tuned! Register for the Live Stream here : https://bit.ly/WorldsFirstCNGBike #worldsfirstCNGbike #GameChanger #BajajAuto

Posted by Worlds First CNG Motorcycle on Tuesday, July 2, 2024
Ετικέτες