Royal Enfield Guerrilla - Το οδηγήσαμε στη Βαρκελώνη - πρώτες φωτογραφίες και τεχνικά χαρακτηριστικά [VIDEO]

Υπομονή μέχρι το τεύχος Αυγούστου για τις οδηγικές μας εντυπώσεις, καθώς υπάρχει σχετικό παγκόσμιο εμπάργκο!
Royal Enfield Guerrilla
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

16/7/2024

Το ΜΟΤΟ βρέθηκε στη Βαρκελώνη όπου και οδηγήσαμε τη νέα Guerrilla, τη δεύτερη μοτοσυκλέτα της Royal Enfield με τον νέο υγρόψυκτο μονοκύλινδρο κινητήρα της Himalayan 450, αυτή τη φορά σε roadster στιλ.

Η νέα Royal Enfield θέλει να ικανοποιήσει τους “πρωτάρηδες” αλλά και τους πιο έμπειρους που ζητούν το κάτι παραπάνω από τη δυναμική συμπεριφορά μιας μοτοσυκλέτας που μπορούν να χρησιμοποιούν καθημερινά, με στιλ και φιλικότητα από τον κινητήρα και το χαμηλό ύψος της σέλας που κάνει εύκολο τον έλεγχο. Σε απίθανους χρωματικούς συνδυασμούς και με πολλά έξτρα για διαμόρφωση ανάλογα με τα προσωπικά γούστα και ανάγκες το Guerrilla θέλει να “τα κάνει όλα” και να συνεχίσει να φέρνει νέο κόσμο στις τάξεις των Ινδών. Το πόσο καλά τα καταφέρνει θα το μάθετε στο αυγουστιάτικο τεύχος του MOTO καθώς υπάρχει σχετικό εμπάργκο έως και τα τέλη σχεδόν του Ιουλίου για τις οδηγικές εντυπώσεις από την παρουσίαση! Για τις τεχνικές λεπτομέρειες, συνεχίστε το διάβασμα.

Royal Enfield Guerrilla

Σε σχέση με το Himalayan, το Guerrilla έχει δεχθεί πολλές αλλαγές, με νέα εμφάνιση σε roadster / scrambler πρότυπα, νέα εργονομία, νέο ρεζερβουάρ, νέα πλαστικά, συμβατικό πιρούνι 43 mm με φυσούνες και διαδρομή 140 mm, μονό αμορτισέρ πίσω με μοχλικό και διαδρομή 150 mm, διαφορετική σέλα, και το ίδιο ψηφιακό TFT έγχρωμο στρογγυλό όργανο με πλοήγηση με χάρτες που είδαμε στην On-Off ινδική μοτοσυκλέτα. Οι τροχοί είναι 17 ιντσών, χυτοί με μπράτσα (αντί για τους ακτινωτούς των 21 και 17 ιντσών του Himalayan), τα ελαστικά έχουν διαστάσεις 120/70-17 και 160/60-17, ενώ στα φρένα βρίσκουμε έναν δίσκο μπροστά 310 mm με διπίστονη δαγκάνα κι έναν ακόμα δίσκο 270 mm πίσω με δαγκάνα ενός εμβόλου. Φυσικά το δικάναλο ABS ανήκει στον στάνταρ εξοπλισμό.

Royal Enfield Guerrilla

Το πλαίσιο είναι ατσάλινο σωληνωτό και βασίζεται στου Himalayan, έχει όμως τροποποιηθεί σε σημαντικό βαθμό, το μεταξόνιο βρίσκεται στα 1.440 mm (-70 mm από το Himalayan για πιο γρήγορες αντιδράσεις), ενώ διαφορετική είναι η γωνία κάστερ στις 21,8 μοίρες, διαφορετικό και το ίχνος στα 91 mm (-27 mm από το Himalayan).

Royal Enfield Guerrilla

Το Guerrilla είναι σαφώς πιο χαμηλό από το Himalayan, αφού μιλάμε για street μοτοσυκλέτα, με ελάχιστη απόσταση από το έδαφος στα 169 mm (-61 mm από το Himalayan), και ύψος 1.125 mm (-191 mm από το Himalayan). Ο προβολέας είναι στρογγυλός, ενώ τα φώτα είναι full-LED.

Royal Enfield Guerrilla

Η street μοτοσυκλέτα των Ινδών είναι κοντύτερη από την on-off, στα 2.090 mm (-155 mm), ενώ το ύψος σέλας της είναι αρκετά χαμηλότερο, στα 780 mm (-45 mm από τη Himalayan) για να βολέψει και τα πλέον χαμηλά αναστήματα.

Royal Enfield Guerrilla

Το βάρος του Guerrilla ανακοινώνεται στα 174 στεγνά κιλά, που είναι 7 κιλά λιγότερα από της Himalayan. Το γεμάτο βάρος (90% βενζίνη και λάδι) βρίσκεται στα 185 kg, 11 κιλά λιγότερα από ότι το Himalayan! Σημαντικό ρόλο για τη μείωση του βάρους -ειδικά του γεμάτου) παίζει και το μικρότερο ρεζερβουάρ των 11 λίτρων, αντί για των 17 του Himalayan.

Royal Enfield Guerrilla

Όσον αφορά στον τετράχρονο, μονοκύλινδρο, υγρόψυκτο κινητήρα των 452 κ.εκ. με τους 2 εκκεντροφόρους επικεφαλής και τις 4 βαλβίδες, αυτός δεν έχει αλλαγές από το Himalayan, με ίδιες ανακοινώσιμες επιδόσεις στις ίδιες στροφές, δηλαδή 39,47 hp / 8.000 rpm και 4 kgm ροπής στις 5.500 rpm. Η εκκίνηση γίνεται φυσικά με μίζα, το γκάζι έχει ride-by-wire, το κιβώτιο είναι 6 σχέσεων, τα 2 ride modes είναι ίδια με του Himalayan (Eco & Performance), και ο συμπλέκτης είναι μονόδρομος με υποβοήθηση.

Royal Enfield Guerrilla

Αναμείνατε τον Αύγουστο, όπου και θα διαβάσετε την αναλυτική οδηγική παρουσίαση του Guerrilla στο τεύχος του ΜΟΤΟ.

AJP PR7 - Σε τιμή προσφοράς, 1.000 ευρώ φθηνότερη από πριν

Η Adventure - Rally μοτοσυκλέτα της πορτογαλικής εταιρείας τώρα πιο προσιτή
AJP PR7 σε τιμή προσφοράς
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

6/9/2024

Η αντιπροσωπεία της AJP στην Ελλάδα, ανακοινώνει νέα τιμή προσφοράς για την Adventure - Rally μοτοσυκλέτα PR7, η οποία διατίθεται σε τιμή φθηνότερη κατά 1.000 ευρώ σε σχέση με πριν, με την προσφορά να ισχύει μόνο για τον Σεπτέμβριο του 2024.

Έως τα τέλη Σεπτεμβρίου, αποκτήστε την AJP PR7 με 11.500 ευρώ, σε μια ενδιαφέρουσα προσφορά για τους φίλους των ράλι.

Η διαθεσιμότητα είναι πολύ περιορισμένη, ενώ για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την αντιπροσωπεία στην Λ. Φιλαδελφείας 161, Αχαρνές (Έξοδος 7 Αττικής Οδού) και στο τηλέφωνο 2105540640.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την AJP PR7, δείτε ΕΔΩ.

Ετικέτες