The Slider: Η Ελληνική Yardbuilt στο Wheels&Waves!

Πολυφωτογραφημένη-πολυσυζητημένη!!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

17/6/2017

Γράφαμε στους social media λογαριασμούς, πως φέρνοντας την μοτοσυκλέτα την Πέμπτη στο χωριό του Wheels and Waves, για να στηθεί στην τέντα της Yamaha, ήταν δύσκολο να κάνουμε δέκα μέτρα χωρίς να μας σταματήσουν για να βγάλουν το “The Slider” φωτογραφία! Τελικά θα ήταν ένα επαναλαμβανόμενο σκηνικό μέχρι και σήμερα την ημέρα που οι επισκέπτες στο «Χωριό» του Wheels and Waves θα γιγαντωθούν σαν πλήθος, και δεν μπορούμε πλέον να υπολογίσουμε τι ακριβώς θα πρέπει να περιμένουμε!

Όπως διαβάζετε στο yamahayardbuilt.motomag.gr, το microsite που περιγράφει την αρχή  της ζωής του, το The Slider ξεκίνησε ως ένα ολοκαίνουριο, με μηδέν χιλιόμετρα Yamaha XSR700. Έχει εντυπωσιάσει έτσι τον κόσμο στο Wheels and Waves με το μέγεθος της αλλαγής του και το γεγονός ότι μέσα σε λίγο καιρό είναι μία ολοκληρωμένη μοτοσυκλέτα με ξεκάθαρο χαρακτήρα και προσανατολισμό, χωρίς να χρειάζεται αλλαγές ή βελτιώσεις! Το ήταν όμορφη το ξέραμε, με την έννοια ότι κάθε μέρα βρισκόμαστε ανάμεσα σε καινούριες μοτοσυκλέτες, βλέπουμε τις αλλαγές τους και αντιλαμβανόμαστε αν ένα σχέδιο θα είναι ευχάριστο, στην ματιά του κόσμου. Φυσικά δεν υπάρχει αντικειμενικότητα στην ομορφιά, και ούτε καθολική αποδοχή, όμως κάποια σχέδια έχουν ένα μικρό προβάδισμα για μία υψηλή απήχηση. Θεωρούσαμε ότι το The Slider είναι μία τέτοια μοτοσυκλέτα και περιμέναμε με ανάμεικτα συναισθήματα, ενθουσιασμού, περιέργειας και ανυπομονησίας πασπαλισμένα με άγχος, για να δούμε αν θα αρέσει τελικά στον κόσμο. Οι εκπλήξεις τελικά ήταν απανωτές και ερχόντουσαν με δυνατά χτυπήματα!

Ξεκινήσαμε από τα συγχαρητήρια των υπόλοιπων συμμετεχόντων, που έφτασαν μέχρι το «μην το πεις στον συνάδελφό μου, αλλά η δική σας είναι καλύτερη από αυτή που φτιάξαμε εμείς!». Ο διαγωνισμός Yardbuilt της Yamaha είναι διεθνής με κορυφαίες συμμετοχές, χωρίς να υπάρχει περιορισμός στο κόστος κατασκευής. Ήταν άλλη μία έκπληξη να δέχεσαι συγχαρητήρια από ανθρώπους που έχουν ξοδέψει πολλά σε χρήμα, φτιάχνοντας μέχρι και carbon τροχούς, ρωτώντας για το The Slider! Πάνω όμως που λέγαμε ότι είχαμε ζήσει το αποκορύφωμα συγχαρητηρίων, κάτι καινούριο συνέβαινε..  

Το Wheels and Waves επισκέπτονται τρανταχτά ονόματα κατασκευαστών custom μοτοσυκλετών και μέσα στην λαοθάλασσα δεν είναι σίγουρο ότι θα τους συναντήσεις όλους, εκτός κι αν υπάρχει μία μοτοσυκλέτα που θέλουν και οι ίδιοι να δουν από κοντά και έρχονται να την βγάλουν φωτογραφία… το The Slider ήταν τελικά το καλύτερο σημείο για να τους συναντήσεις! Ο Πέτρος Χατζηροδέλης, ο άνθρωπος της Jigsaw Customs, έμενε με το στόμα ανοικτό όταν άνθρωποι όπως o “Brat Style” του έδιναν συγχαρητήρια για το The Slider και το φωτογράφιζαν!

Μετά το βάλαμε μπροστά. Ο crossplane κινητήρας της Yamaha εκπέμπει ανεμπόδιστα τον ήχο από τις custom εξατμίσεις τραβώντας από το αυτί, όσους το μάτι τους ξέφυγε από την παγίδα του πορτοκαλόμαυρου «The Slider». Έχοντας γράψει μονάχα τα χιλιόμετρα για τις δοκιμές της, η μοτοσυκλέτα μας ξεκίνησε για τον πρώτο της αγώνα στο μοναδικό από πλευράς σκηνικού και στιλ: Punks Peak!

Πρόκειται για 400 μέτρα στην κορυφή ενός βουνού, που αποτελεί το «σβήσιμο» των Πυρηναίων στον ωκεανό, μέσα στην χώρα των Βάσκων, όπως αρκετά πανό και graffiti σε ενημερώνουν για να μην λες ότι βγήκες από την Γαλλία και μπήκες στην Ισπανία… Κάτι λιγότερο από σαράντα χιλιόμετρα μακριά από το θέρετρο της Γαλλίας που διοργανώνεται το Wheels and Waves, δηλαδή στην μέση της αυτονομίας του μικρού ρεζερβουάρ της μοτοσυκλέτας μας, ο αγώνας αυτός γίνεται κοντά σε άλλες δράσεις που συνδέονται με το φεστιβάλ και μέσα στο έδαφος της Ισπανίας που έχει καλύτερη νομοθεσία για τέτοιες εκδηλώσεις, και δεν απαιτεί μία τεράστια γραφειοκρατία, όπως στην Γαλλία.

Το όνομα του αγώνα αυτού, ή καλύτερα της οργανωμένης κόντρας, έχει φτάσει να δικαιολογείται μονάχα από την πρώτη κατηγορία που είναι μέχρι πενήντα κυβικά και τρέχουν όλοι τους ντυμένοι με στολές! Μετά βλέπεις ακριβές μοτοσυκλέτες, τις καλύτερες του Wheels and Waves να κοντράρονται μεταξύ τους..

Οι συμμετέχοντες στο Yardbuilt κάναμε τον δικό μας αγώνα. Οκτώ μοτοσυκλέτες, τρεις αγώνες, για να προκύψει η ταχύτερη των custom Yamaha, σε έναν άτυπο αγώνα, καθαρά για ψυχαγωγικούς λόγους. Η εκκίνηση δινόταν με το αριστερό χέρι στο κράνος για την αποφυγή άκυρης εκκίνησης, και το The Slider έφτασε με τεράστια ευκολία στον τρίτο αγώνα με βλέψεις για την πρώτη θέση… Μόνο που δίπλα του στην εκκίνηση είχε στηθεί η μοτοσυκλέτα των Γάλλων και κάτω από το κράνος, χωρίς να το ξέρουμε εκείνη την στιγμή, ήταν ο Alaxander K. διευθυντής όλου του αγωνιστικού τμήματος της Yamaha Europe. Ο Πέτρος δεν έπιασε γρήγορα τον συμπλέκτη, χάθηκε ένα δευτερόλεπτο και μία σούζα εξαιτίας της κοντύτερης σχέσης έδωσε στον πολύ γρήγορο διευθυντή της Yamaha την ευκαιρία… και δεν την χάρισε φυσικά.

πανω από 2.000 άτομα μαζεύονται στον στενό δρόμο δημιουργώντας ουρές χιλιομέτρων για την κόντρα του Wheels and Waves

Μέχρι εκεί στον σημείο του αγώνα, το The Slider είχε φτάσει χωρίς πρόβλημα με την Γαλλική αστυνομία, που δεν χαρίζεται ούτε σε «ξεκράνωτη» μύγα στην θέση του συνεπιβάτη.. πόσο μάλλον σε μια μοτοσυκλέτα με κρυμμένη πινακίδα, χωρίς καμία προδιαγραφή ήχου. Μέσα στις 150-200 μοτοσυκλέτες που εκείνη την στιγμή όλοι μαζί, ανέβαιναν μέχρι το Ισπανικό βουνό, οι Γάλλοι έκαναν τα στραβά μάτια, όπως και στην επιστροφή. Μόνο που το The Slider έμεινε μέχρι αργά στο βουνό για τις ανάγκες φωτογράφισης και στην επιστροφή, έσβηνε μπροστά από τους αστυνομικούς και τσουλούσε σαν ηλεκτρικό προσπαθώντας να μην τραβήξει το βλέμμα τους. Σταματώντας σε κάθε βενζινάδικο της επιστροφής, σαν διψασμένη σαύρα στις λακκούβες που γέμισαν από την αραιή βροχή, έφτασε πίσω στο χωριό όπου στήθηκε απέναντι από την σκηνή της Yamaha με τον κόσμο να συνεχίζει να βγαίνει φωτογραφίες μαζί του! Μέχρι στιγμής ο Πέτρος ζει, για δεύτερη φορά, το όνειρο του custom builder της διεθνής σκηνής και οι επόμενες ώρες θα δείξουν πόσο γρήγορα θα έρθει και η υλοποίηση…  

 

 

Δείτε τις πρώτες φωτογραφίες από το Wheels and Waves - είναι δύσκολο να κάνεις διάλειμμα από το οφθαλμόλουτρο και θα ακολουθήσει δεύτερο καλύτερο gallery, όμως αυτή είναι μία καλή αρχική ιδέα του τι βλέπει κανείς στο μεγάλο αυτό χωριό- μαζί οι υπόλοιπες Yardbuilt της Yamaha και το Punks Peak:

 

Ετικέτες

Πρωταπριλιά 2025 στην Μοτοσυκλέτα: Πώς το γιόρτασαν οι εταιρείες!

Από το σπρέι λάσπης για ασφάλτινους Adventurάδες μέχρι Kawabusa και Yamaha V4
Πρωταπριλιά 2025 στην Μοτοσυκλέτα: Πώς το γιόρτασαν οι εταιρείες!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

1/4/2025

Πρωταπριλιά σήμερα και όπως πάντα το MOTO το γιόρτασε με ένα άρθρο βγαλμένο από την ελληνική πραγματικότητα, που όπως φάνηκε αυτές τις ώρες που μεσολάβησαν, διασκέδασε αρκετά το αναγνωστικό κοινό.
 

Η πρωτάπριλιάτικη ανάρτησή μας:
 

Θα μπορείς να τρέξεις με ό,τι έχεις!

Posted by Moto Magazine Greece on Tuesday, April 1, 2025

 

Αρκετές εταιρείες μπήκαν στην διαδικασία να προετοιμάσουν κάτι για την σημερινή ημέρα επιδεικνύοντας μπόλικη έμπνευση, πετυχημένα αστεία αλλά και αμήχανες αναρτήσεις που ανατριχιάζεις χωρίς να μπορείς να γελάσεις. Είχαμε λοιπόν προσπάθειες όλων των επιπέδων.

Ξεχωρίζουμε και βάζουμε πρώτο στη λίστα μία φανταστική έμπνευση από εταιρεία με προϊόντα περιποίησης και καθαρισμού, που εμπνεύστηκε ένα σπρέι λάσπης για όλους εκείνους τους αναβάτες Adventure που δεν πατάνε ποτέ χώμα. Πολύ εύστοχα επέλεξαν να συνοδεύσουν την ανάρτηση με ένα λασπωμένο BMW R1200GS πατώντας πάνω στο στερεότυπο πως οι αναβάτες του δεν κάνουν για χώμα, όπως και η ίδια η μοτοσυκλέτα. Η ανάρτηση συνοδευόταν από εξίσου πετυχημένα σχόλια, όπως «να ακριβώς αυτό που χρειαζόμουν για το ταξιδάκι μου μέχρι τα Starbucks”.

Πρωταπριλιά 2025 στην Μοτοσυκλέτα: Πώς το γιόρτασαν οι εταιρείες!

Η Brocks αναβίωσε μία συνεργασία από το μακρινό παρελθόν, όταν η Suzuki και η Kawasaki έβγαλαν την ίδια μοτοσυκλέτα με διαφορετικά αυτοκόλλητα και χρώμα. Ήταν το Suzuki V-Strom 1000 που κυκλοφόρησε και ως KLV 1000 και μας θύμισε πως τότε υπήρχε πολύς κόσμος που μας έγραφε ότι κακώς λέμε ότι είναι ίδιες, γιατί το Kawasaki είναι δυνατότερο και «έχει αλλαγές από το εργοστάσιο, διότι η Kawasaki πάντα πρέπει να είναι δυνατότερη». Στο μεταξύ ήταν απλά ένα V-Strom 1000 χωρίς καμία ΑΠΟΛΥΤΩΣ διαφορά. Στο σήμερα η Borcks πήγε την συνεργασία ένα βήμα πιο κάτω, φτιάχνοντας την Kawabusa, ένα ZX-14 και Hayabusa μαζί που θα μπορούσε, σε κάποιο υγρό όνειρο, να είναι η υπερτάτη τουριστική μοτοσυκλέτα, ταυτόχρονα τερματίζοντας και μία αιώνια έχθρα.

Πρωταπριλιά 2025 στην Μοτοσυκλέτα: Πώς το γιόρτασαν οι εταιρείες!

Ο τύπος που πήγε από το σημείο του troll όπως ξεκίνησε, στο να φτιάξει επιχείρηση με αυτοκόλλητα μεγαλώνοντας και ωριμάζοντας, έβγαλε ένα υποτιθέμενο “scoop” για μία Yamaha MT-10 με V4 κινητήρα, δίνοντας βάση για σχόλια του τύπου: «να τα βλέπει αυτά η Yamaha».

Πρωταπριλιά 2025 στην Μοτοσυκλέτα: Πώς το γιόρτασαν οι εταιρείες!

 

Πρωταπριλιά 2025 στην Μοτοσυκλέτα: Πώς το γιόρτασαν οι εταιρείες!

Η Polaris ετοίμασε ένα σετ κεριών για άντρες και πήγε την παραγωγή για την σημερινή ημέρα σε άλλα επίπεδα καθώς το γύρισε σε video. Φυσικά τα αρώματα ήταν χαρακτηριστικά του αποτελέσματος της διασκέδασης, ξεκινώντας από φορεμένη μπότα και συνεχίζοντας ψηλότερα από αυτό… Το ζήτημα είναι πως το 2025 κάτι τέτοιο θα μπορούσε να είναι και πραγματικότητα από την στιγμή που έχουν βγει κεριά με πολύ πιο πικάντικα αρώματα.

 

*Adds to cart.​ #THINKOUTSIDE #April Fools

Posted by Polaris Inc. on Tuesday, April 1, 2025

 

Στην καρδιά πολλών αντιBMWάδικων μίλησε η ίδια η BMW στις Φιλιππίνες με τις βοηθητικές ρόδες για το χώμα:

Πρωταπριλιά 2025 στην Μοτοσυκλέτα: Πώς το γιόρτασαν οι εταιρείες!

Η Italjer αυτό-τρολάρεται ευφάνταστα με ένα σχέδιο ιπτάμενου σκούτερ φτιαγμένο από ΑΙ όπου στην πράξη μπορεί να πει κανείς πως δεν διαφέρει και πάρα πολύ από τις σκουτερομοτοσυκλέτες που κατασκευάζει:

Πρωταπριλιά 2025 στην Μοτοσυκλέτα: Πώς το γιόρτασαν οι εταιρείες!Πρωταπριλιά 2025 στην Μοτοσυκλέτα: Πώς το γιόρτασαν οι εταιρείες!Πρωταπριλιά 2025 στην Μοτοσυκλέτα: Πώς το γιόρτασαν οι εταιρείες!

Η Suzuki Αυστραλία ένωσε τους δύο κόσμους του Ιάπωνα κατασκευαστή με ένα δίτροχο Samourai Jimmy ή αλλιώς το Slimny! Το οποίο είπε πως είναι το πρώτο δίτροχο με τετρακίνηση! Κερδίζοντας το πετυχημένο σχόλιο πως «και πάλι 60Κ θα το πουλάτε».

Πρωταπριλιά 2025 στην Μοτοσυκλέτα: Πώς το γιόρτασαν οι εταιρείες!

Καλή και η προσπάθεια της Ολυμπία Οδού ή και όχι, πως εγκαινιάζει λωρίδα για καροτσάκια, θα ήταν λίγο καλύτερα τα πράγματα αν έγραφαν πως: «ανακαλύψαμε πως δεν είναι δυνατόν να χρεώνουμε τις μοτοσυκλέτες στο 80% των αυτοκινήτων καθώς η φθορά που προκαλούν στον δρόμο δεν αγγίζει ούτε το 40% από ένα μεσαίο αυτοκίνητο, για αυτό και αποφασίσαμε να χαρίσουμε σε όλους τα διόδια για ένα χρόνο, επαναφέροντας την σωστή χρέωση από το νέο έτος». Ακούτε εκεί στην Ολυμπία Οδό;

 

🚧 Ανακοίνωση: Στο πλαίσιο της αναβάθμισης των υπηρεσιών μας, εγκαινιάζουμε την πρώτη λωρίδα αποκλειστικά για καρότσια...

Posted by Ολυμπία Οδός on Tuesday, April 1, 2025

 

Ετικέτες