O Travis Pastrana έγραψε ιστορία καθώς αποτελεί πλέον μέλος του AMA Motorcycle Hall of Fame [Video]

Η τάξη του 2023 περιλαμβάνει ακόμη τους Rita Coombs, Ryan Dungey, Barry Hawk και Grant Langston
motomag O Travis Pastrana έγραψε ιστορία καθώς αποτελεί πλέον μέλος του AMA Motorcycle Hall of Fame
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

19/9/2023

Ο θρύλος του Freestyle MX, της stunt riding σκηνής και αργότερα των αγώνων αυτοκινήτων ράλλυ Travis Pastrana, έγραψε ιστορία καθώς πριν λίγες ημέρες εισήλθε στο AMA Motorcycle Hall of Fame με την τάξη του 2023.

Συστάσεις δεν χρειάζεται ο Travis Alan Pastrana, ο Αμερικανός από την ηλικία των τεσσάρων χρόνων όταν και πήρε την πρώτη του μοτοσυκλέτα, ξεκίνησε να πραγματοποιεί κόλπα και ακροβατικά αφήνοντας άφωνους τόσο τους γονείς του όσο και αυτούς που αντίκρυζαν το θέαμα που προσέφερε. Σε ηλικία μόλις 14 ετών -γεννήθηκε στις 8 Οκτωβρίου 1983- ο Pastrana κατέκτησε το πρώτο του Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Freestyle Motocross, ενώ στα 16 του χρόνια -1999- έκανε το ντεμπούτο του στο Πρωτάθλημα AMA Motocross έχοντας το νούμερο #199 το οποίο χρησιμοποιεί ακόμη και σήμερα σε όσους αγώνες συμμετέχει. Η μεγάλη στιγμή για τον Pastrana ήρθε το 2000 όταν και κατέκτησε τον εθνικό τίτλο AMA Supercross στα 125 κ. εκ. ενώ το 2001 κατέκτησε επίσης στα 125 κ. εκ. τον τίτλο AMA Supercross στην Ανατολική Ακτή.

Pastrana

Ο Pastrana παράλληλα έχει γράψει τη δική του ιστορία και στον θεσμό X-Games, όπου έχει κερδίσει 17 μετάλλια -11 χρυσά, 4 ασημένια, 2 αργυρά- με τα 13 από αυτά να είναι με μοτοσυκλέτες και τα υπόλοιπα 4 με αυτοκίνητα, ενώ να θυμίσουμε πως ήταν ο πρώτος αναβάτης στον εν λόγω θεσμό που πραγματοποίησε διπλό backflip με την μοτοσυκλέτα του.

Ο Αμερικανός τα τελευταία χρόνια αγωνίζεται σε αγώνες ράλλυ με την Subaru ενώ προς τιμή του αδικοχαμένου φίλου του Ken Block φέτος οδηγεί το Subaru GS station wagon 862 ίππων -θα το οδηγούμε ο Block στις επόμενες παραγωγές του- το οποίο είδαμε στο Goodwood Festival of Speed. Εκτός από τους αγώνες ο Pastrana έχει δημιουργήσει το Nitro Circus, έναν περιοδεύον θίασο ο οποίος αποτελείται από επαγγελματίες αναβάτες οι οποίοι χρησιμοποιώντας κυρίως μοτοσυκλέτες προσπαθούν να κάνουν ριψοκίνδυνα ακροβατικά με στόχο να προσφέρουν πλούσιο θέαμα στο κοινό.

Μετά από όλα αυτά ήταν λογικό να δούμε τον Pastrana να μπαίνει στο AMA Motorcycle Hall of Fame. Η τελετή βράβευσης έγινε στο Pickerington του Οχάιο, με τους Perry King -γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης- και Leurette Nicoll -αναβάτης του motocross- να εκτελούν χρέη παρουσιαστών. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Travis Pastrana έλαβε το δακτυλίδι του Hall of Fame καθώς και το χρυσό σακάκι.

Εκτός του Travis Pastrana, στην τάξη του Hall of Fame AMA Motorcycle 2023 εισήλθαν και οι Rita Coombs -promoter Grand National Cross Country και AMA Amateur National Motocross Championships-, Ryan Dungey -πρωταθλητής AMA Supercross-, Barry Hawk -πρωταθλητής τόσο στα ATV όσο και στο motocross, Grant Langston -πρωταθλητής motocross AMA. Η διαφορά είναι πως στην από εδώ πλευρά του Ατλαντικού και στην Ελλάδα συγκεκριμένα μόνο το όνομα του Travis Pastrana είναι γνωστό σε όλους, πλην ελαχίστων που γνωρίζουν και τα πέντα ονόματα...

 

Ετικέτες

AJP PR7 - Σε τιμή προσφοράς, 1.000 ευρώ φθηνότερη από πριν

Η Adventure - Rally μοτοσυκλέτα της πορτογαλικής εταιρείας τώρα πιο προσιτή
AJP PR7 σε τιμή προσφοράς
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

6/9/2024

Η αντιπροσωπεία της AJP στην Ελλάδα, ανακοινώνει νέα τιμή προσφοράς για την Adventure - Rally μοτοσυκλέτα PR7, η οποία διατίθεται σε τιμή φθηνότερη κατά 1.000 ευρώ σε σχέση με πριν, με την προσφορά να ισχύει μόνο για τον Σεπτέμβριο του 2024.

Έως τα τέλη Σεπτεμβρίου, αποκτήστε την AJP PR7 με 11.500 ευρώ, σε μια ενδιαφέρουσα προσφορά για τους φίλους των ράλι.

Η διαθεσιμότητα είναι πολύ περιορισμένη, ενώ για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την αντιπροσωπεία στην Λ. Φιλαδελφείας 161, Αχαρνές (Έξοδος 7 Αττικής Οδού) και στο τηλέφωνο 2105540640.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την AJP PR7, δείτε ΕΔΩ.

Ετικέτες