Hoonigan - Αίτηση πτώχευσης από την εταιρεία των Gymhkana βίντεο με τους Ken Block και Travis Pastrana

Παρά όμως τα υπέρογκα χρέη του 1,1 δις. Ευρώ, η Hoonigan βάζει πλώρη για αναδιάρθρωση
Hoonigan bankrupt
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

16/9/2024

Η εταιρεία Hoongian ιδρύθηκε το 1996 από τους Randy White και Jody Groce, επικεντρωμένη αρχικά στον τομέα των αξεσουάρ αυτοκινήτου, με αργότερα εμπλοκή και στους αγώνες, ενώ η δημοσιότητά της αυξήθηκε κατακόρυφα με τα θεαματικά βίντεο Gymkhana του Ken Block, στα οποία συμμετείχε και ο Travis Pastrana με αυτοκίνητο και μοτοσυκλέτα.

Τα προϊόντα της Hoonigan αφορούν στη βελτίωση αυτοκινήτου, προϊόντα οόπως τροχοί, ελαστικά, αναρτήσεις, φωτιστικά σώματα και αρκετά άλλα από γνωστούς οίκους αναβάθμισης του μηχανοκίνητου σπορ, όπως οι Fuel Off-Road, American Racing, KMC, Morimoto, TeraFlex, Rotiform και Black Rhino. Αλματώδης ήταν και η πορεία της στο ηλεκτρονικό εμπόριο, παρέχοντας στους ενθουσιώδεις καταναλωτές πρόσβαση σε μια ποικιλία προϊόντων.

Το 2010 ξεκίνησε η συνεργασία με τον αείμνηστο Ken Block που σκοτώθηκε με snowmobile το 2023, που μας έδωσε τη θρυλική σειρά βίντεο Gymkhana με ακροβατικά και ασκήσεις ακριβείας με αυτοκίνητο και μοτοσυκλέτα, βίντεο που έχουν δεκάδες εκατομμύρια θεάσεις. Δημοφιλέστερο βίντεο της σειράς είναι το Gymkhana 2020: Travis Pastrana Takeover, με 66 εκατομμύρια views!

Την ίδια χρονιά (2010) ιδρύθηκε και το αγωνιστικό τμήμα της εταιρείας στην αρχή υπό την ονομασία Monster World Rally Team, που αργότερα μετονομάστηκε σε Hoonigan Racing Division. Η Hoonigan Racing Division μεταξύ άλλων συμμετείχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rallycross της FIA από το 2014, και πριν από αυτό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rally, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Rallycross της FIA και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rallycross.

Τώρα η Hoonigan δηλώνει πως παρά τη χρεοκοπία της, έχει τον φιλόδοξο στόχο να καλύψει το τεράστιο χρέος του 1,1 δις. Ευρώ, και να εξασφαλίσει και ένα μικρό απόθεμα κεφαλαίου.

Για να αντιμετωπίσει αυτή την κατάσταση, έχει καταθέσει εθελοντικές αναφορές για προστασία της εταιρείας μέσω του Κεφαλαίου 11 στο Πτωχευτικό Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών της περιφέρειας του Delaware. Όπως προβλέπεται στο RSA, εφόσον πάνε όλα καλά, η εταιρεία αναμένει να βγει από την πτώχευση μέσα σε 2 μήνες, κάτι που τουλάχιστον σε πρώτο άκουσμα φαντάζει ουτοπικό.

Kawasaki Motor Europe - Θύμα μεγάλης κυβερνοεπίθεσης από την ομάδα RansomHub

Κλάπηκαν 487 GB δεδομένων τα οποία εμφανίστηκαν στο Dark Web
Kawasaki Motor Europe cyber-attack
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

19/9/2024

Στις 5/9/24 η Kawasaki Motors Europe έπεσε θύμα κυβερνοεπίθεσης από την ομάδα RansomHub, crackers της οποίας έκλεψαν από την “πράσινη” εταιρεία 487 GB δεδομένων, απειλώντας να τα δημοσιοποιήσουν στον “Σκοτεινό Ιστό”, αν η ιαπωνική εταρεία δεν πλήρωνε λύτρα. Όπως φαίνεται εκ του αποτελέσματος, η KME δεν πλήρωσε, και η RansomHub έδωσε στη δημοσιότητα τα δεδομένα που είχε υποκλέψει από την εταιρεία.

Για όσους δεν γνωρίζουν, ο “Σκοτεινός Ιστός” αποτελεί την περιοχή του διαδικτύου που χρησιμοποιείται για παντός είδους έκνομες ενέργειες και είναι προσβάσιμος μόνο μέσω του προγράμματος TOR.

Για την επίθεση, η Kawasaki Motor Europe εξέδωσε ανακοίνωση, όπου αναφέρει τα εξής: “Στις αρχές Σεπτεμβρίου, η Kawasaki Motors Europe, (KME) δέχτηκε κυβερνοεπίθεση, η οποία, αν και δεν ήταν επιτυχής, είχε ως αποτέλεσμα την προσωρινή απομόνωση των διακομιστών της εταιρείας μέχρι να ξεκινήσει αργότερα την ίδια ημέρα ένα στρατηγικό σχέδιο ανάκαμψης. Η KME και τα υποκαταστήματά της στη χώρα λειτουργούν μεγάλο αριθμό διακομιστών και, προληπτικά, αποφασίστηκε να απομονωθεί ο καθένας και να τεθεί σε εφαρμογή μια διαδικασία εκκαθάρισης με την οποία ελέγχονται όλα τα δεδομένα και εντοπίζεται και αντιμετωπίζεται κάθε ύποπτο υλικό. Το τμήμα πληροφορικής της ΚΜΕ, το προσωπικό πληροφορικής των υποκαταστημάτων της καθώς και εξωτερικοί σύμβουλοι ασφάλειας στον κυβερνοχώρο πέρασαν την επόμενη εβδομάδα απομονώνοντας και ελέγχοντας όλους τους διακομιστές και αποκαθιστώντας τη διασυνδεσιμότητά τους. Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, πάνω από το 90% της λειτουργικότητας των διακομιστών είχε αποκατασταθεί και, παρά την ανάγκη να διασφαλιστεί ότι κάθε διακομιστής ήταν απαλλαγμένος από μη εξουσιοδοτημένες πληροφορίες, η κανονική λειτουργία είχε επανέλθει όσον αφορά τους αντιπροσώπους, τη διοίκηση των επιχειρήσεων και τους τρίτους προμηθευτές, όπως οι εταιρείες logistics.”

Μπορεί η KME να δηλώνει πως η επίθεση “δεν ήταν επιτυχής” όμως site κυβερνοασφάλειας έχουν διαφορετική άποψη, αναφέροντας πως στα εκτεθειμένα αρχεία της KME που βρήκαν τον δρόμο τους προς τον “Σκοτεινό Ιστό” περιλαμβάνονται κρίσιμα επιχειρηματικά έγγραφα, συμπεριλαμβανομένων οικονομικών πληροφοριών, τραπεζικών αρχείων, στοιχείων αντιπροσωπείας και εσωτερικών επικοινωνιών. Επίσης, διέρρευσαν κατάλογοι, λίστες αντιπροσώπων, όροι συναλλαγών, κ.α.

Ετικέτες