Γαλλία - Πωλήθηκε για 20.500€ το... "scooter της αγάπης" του Francois Hollande!

Το MP3 125 της Piaggio είχε αποκτήσει απότομα δημοσιότητα, χάρη στην ροζ περιπέτεια του τέως Γάλλου προέδρου
motomagΓαλλία – Πωλήθηκε για 20.500€ το σκανδαλώδες σκούτερ του Ολάντ!
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

28/5/2024

Το απίστευτο ποσό των 20.500€ έπιασε σε δημοπρασία το διάσημο πλέον γκρι Piaggio MP3 125, με το οποίο ο Φρανσουά Ολάντ, ενώ ήταν ακόμη πρόεδρος της Γαλλίας έφευγε κρυφά από το παλάτι των Ηλύσιων Πεδίων για να συναντήσει την ερωμένη του.

Η δημοπρασία διοργανώθηκε από τον οίκο Rouillac στο Chateau d’Artigny της πόλης Montbazon, στην δυτική Γαλλία. Συνολικά περίπου 40 άνθρωποι παρευρέθηκαν εκεί, με την όλη δημοπρασία να διαρκεί μόλις 10 λεπτά. Ως τιμή εκκίνησης του σκούτερ είχαν οριστεί οι 10.000€, που όπως φάνηκε ήταν πολύ ταπεινό ποσό, αν αναλογιστούμε ότι τελικά έπιασε λίγο πάνω από το διπλάσιο, φτάνοντας τις 20.500€. Το σκούτερ είχε προσεκτικά τοποθετηθεί με δύο γαλλικές σημαίες δεξιά και αριστερά του, ενώ πίσω του δέσποζε ένα αντίγραφο του Πύργου του Άιφελ ύψους πέντε μέτρων.

Γαλλία – Πωλήθηκε για 20.500€ το σκανδαλώδες σκούτερ του Ολάντ!

Αγοραστής του διασημότερου σκούτερ της Γαλλίας ήταν ο Denis Breheret, ιδιοκτήτης ενός μουσείου αυτοκινήτων με την ονομασία “Prestige et collection” στο Jallais της δυτικής Γαλλίας. Σε δηλώσεις του μετά την αγορά του, ο Breheret είπε ότι το συγκεκριμένο γκρι MP3 125 αποτελεί κομμάτι της ιστορίας της Γαλλίας -και δεν έχει άδικο. Όπως ανέφερε, το αγόρασε με σκοπό να το εκθέσει στο μουσείο του, πλάι στα άλλα 120 οχήματα που διαθέτει τα οποία χρονολογούνται από το 1922 μέχρι και σήμερα, με το καθένα να έχει τη δική του ξεχωριστή ιστορία. Από την άλλη, ο διοργανωτής της δημοπρασίας, Aymeric Rouillac χαρακτήρισε το MP3 ως την... Rolls Royce των σκούτερ -γιατί να μην ευλογήσει λίγο τα γένια του. Για να έχουμε μέτρο σύγκριστης, αυτή τη στιγμή στην αγορά μεταχειρισμένων στην Γαλλία, η τιμή ενός αντίστοιχου σκούτερ -χωρίς όμως με την ίδια ιστορία πίσω του- κυμαίνεται από 1.300€ έως 4.000€.

Γαλλία – Πωλήθηκε για 20.500€ το σκανδαλώδες σκούτερ του Ολάντ!

Όλα ξεκίνησαν το 2014, όταν ο τότε Πρόεδρος της Γαλλίας Francois Hollande πιάστηκε στα πράσα από το σκανδαλοθηρικό περιοδικό Closer, το οποίο αποκάλυψε την εξωσυζυγική σχέση του Προέδρου δημοσιεύοντας φωτογραφίες του πάνω στο επίμαχο σκούτερ, περίεργες ώρες. Εκείνη την εποχή, ο Ολάντ ζούσε με τη σύντροφό του, Valerie Trierweiller, δημοσιογράφο της Paris Match. Προκειμένου λοιπόν να μην γίνει αντιληπτός, ο τέως Γάλλος πρόεδρος είχε επιλέξει το Piaggio MP3 125, το οποίο σύμφωνα με τα χαρτιά του ανήκε μέχρι και το 2015 στο Προεδρικό Μέγαρο, φεύγοντας κρυφά από το Παλάτι των Ηλυσίων για να συναντήσει την ερωμένη του και μετέπειτα γυναίκα του, την τότε 41 ετών τότε, ηθοποιό Juliet Gayet. Όπως είναι φυσικό, το σκούτερ έγινε εν μία νυκτί το διασημότερο της Γαλλίας, με το κράνος να μην προστατεύει τελικώς την ταυτότητα του αναβάτη του.

Γαλλία – Πωλήθηκε για 20.500€ το σκανδαλώδες σκούτερ του Ολάντ!

Την ίδια χρονιά, το 2014, ήρθε και η εκδίκηση της Trierweiller, η οποία δημοσίευσε το βιβλίο “Ευχαριστώ για αυτή τη στιγμή”, όπου διηγούνταν τα απομνημονεύματά της, περιλαμβάνοντας τις ιστορίες για την Gayet και τον Hollande. Αυτή της η κίνηση, σχεδόν καταπόντισε την πολιτική καριέρα του Γάλλου προέδρου, ο οποίος στις 14 Μαΐου του 2017 αποχώρησε από την πολιτική σκηνή, μην επιδιώκοντας να κυνηγήσει την επανεκλογή του.

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη τον Απρίλιο, ο Ολάντ, 69 ετών σήμερα είπε ότι είχε διάφορα σκούτερ στην ζωή του, όμως το εν λόγω MP3 των 125 κυβικών ήταν και το τελευταίο του.

AJP PR7 - Σε τιμή προσφοράς, 1.000 ευρώ φθηνότερη από πριν

Η Adventure - Rally μοτοσυκλέτα της πορτογαλικής εταιρείας τώρα πιο προσιτή
AJP PR7 σε τιμή προσφοράς
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

6/9/2024

Η αντιπροσωπεία της AJP στην Ελλάδα, ανακοινώνει νέα τιμή προσφοράς για την Adventure - Rally μοτοσυκλέτα PR7, η οποία διατίθεται σε τιμή φθηνότερη κατά 1.000 ευρώ σε σχέση με πριν, με την προσφορά να ισχύει μόνο για τον Σεπτέμβριο του 2024.

Έως τα τέλη Σεπτεμβρίου, αποκτήστε την AJP PR7 με 11.500 ευρώ, σε μια ενδιαφέρουσα προσφορά για τους φίλους των ράλι.

Η διαθεσιμότητα είναι πολύ περιορισμένη, ενώ για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την αντιπροσωπεία στην Λ. Φιλαδελφείας 161, Αχαρνές (Έξοδος 7 Αττικής Οδού) και στο τηλέφωνο 2105540640.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την AJP PR7, δείτε ΕΔΩ.

Ετικέτες