BRP - Εγκαινιάζει νέο κέντρο σχεδιασμού ηλεκτρικών οχημάτων στην Ευρώπη

Στο τεχνολογικό πάρκο Sophia Antipolis στη Γαλλία
BRP Sophia Antipolis
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

11/4/2023

Στις 11/4/2023, η BRP εγκαινίασε το πρώτο της Ευρωπαϊκό Κέντρο Σχεδιασμού και Καινοτομίας, με έδρα το τεχνολογικό πάρκο Sophia Antipolis στη νότια Γαλλία. Το Κέντρο, το οποίο θα διεξάγει προηγμένες μελέτες ιδεών για τη βιώσιμη αστική κινητικότητα, θα διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στην παγκόσμια στρατηγική ηλεκτροκίνησης της BRP.

Ενεργώντας στο πλαίσιο του εσωτερικού της προγράμματος CSR25, η εταιρεία δεσμεύτηκε για μια τεχνολογική μετάβαση, στοχεύοντας να προσφέρει ηλεκτρικά μοντέλα σε κάθε μία από τις υπάρχουσες σειρές προϊόντων της, και μέχρι το 2035, το 50% των οχημάτων που πουλάει να είναι ηλεκτρικά.

"Ο σχεδιασμός και η καινοτομία βρίσκονται στο επίκεντρο της στρατηγικής μας και των αξιών μας. Δεν θα σταματήσουμε ποτέ να επεκτείνουμε τα όρια προκειμένου να προσφέρουμε στους καταναλωτές προϊόντα που διευκολύνουν τις καθημερινές τους μετακινήσεις και τους επιτρέπουν να εξερευνήσουν νέες... παιδικές χαρές", δήλωσε ο José Boisjoli, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της BRP. "Είμαστε υπερήφανοι που εγκαινιάζουμε το Κέντρο Σχεδιασμού και Καινοτομίας στη Sophia Antipolis, το πρώτο μας στην Ευρώπη, το οποίο θα μας επιτρέψει να ενισχύσουμε την κατανόηση της δυναμικής της αγοράς. Αυτή η τοπική παρουσία, σε συνδυασμό με την εφευρετικότητα των ομάδων μας και την κουλτούρα καινοτομίας της BRP, θα μας επιτρέψουν να εξυπηρετήσουμε καλύτερα τους καταναλωτές, τους αντιπροσώπους και τους συνεργάτες μας στην Ευρώπη", πρόσθεσε.

Sophia Antipolis

Το Sophia Antipolis (με ονομασία που προέρχεται από τη Sophie Glikman-Toumarkine, τη γυναίκα του Γάλλου πολιτικού Pierre Laffitte, ιδρυτή του πάρκου, και την ελληνική "σοφία", αλλά και από την αρχαία ελληνική Αντίπολη / Αντιμπ) είναι ένα τεχνολογικό πάρκο 2.400 εκταρίων στη νοτιοανατολική Γαλλία και από το 2021 στεγάζει 2.500 εταιρείες, αξίας σήμερα άνω των 5,6 δισεκατομμυρίων ευρώ και απασχολεί περισσότερους από 38.000 ανθρώπους με περισσότερες από 80 εθνικότητες. Αναγνωρίζεται ως κόμβος για την έρευνα στην πράσινη τεχνολογία, ενώ η BRP πιστεύει πως θα της επιτρέψει να συνεχίσει να προσελκύει κορυφαία σχεδιαστικά ταλέντα στις δημιουργικές ομάδες της.

BRP Sophia Antipolis

"Η ομάδα σχεδιασμού και καινοτομίας της BRP αποτελείται από περισσότερους από 130 εμπειρογνώμονες 19 διαφορετικών εθνικοτήτων. Η άφιξη νέων συναδέλφων που θα έχουν τις ρίζες τους στο ευρωπαϊκό οικοσύστημα θα τονώσει τις ανταλλαγές ιδεών μας, ώστε να θέσουμε όλη τη δύναμη του σχεδιασμού στην υπηρεσία των καταναλωτών και των κοινοτήτων μας και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού", δήλωσε ο Denys Lapointe, Chief Design Officer της BRP.

BRP Sophia Antipolis

Εκτός από τις εργασίες της πάνω σε προηγμένες ιδέες που σχετίζονται με τη βιώσιμη κινητικότητα, η ομάδα θα παρέχει υπηρεσίες σχεδιασμού σε εσωτερικούς συνεργάτες της BRP στην Ευρώπη και τη Σκανδιναβία.

Ετικέτες

Πρωταπριλιά 2025 στην Μοτοσυκλέτα: Πώς το γιόρτασαν οι εταιρείες!

Από το σπρέι λάσπης για ασφάλτινους Adventurάδες μέχρι Kawabusa και Yamaha V4
Πρωταπριλιά 2025 στην Μοτοσυκλέτα: Πώς το γιόρτασαν οι εταιρείες!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

1/4/2025

Πρωταπριλιά σήμερα και όπως πάντα το MOTO το γιόρτασε με ένα άρθρο βγαλμένο από την ελληνική πραγματικότητα, που όπως φάνηκε αυτές τις ώρες που μεσολάβησαν, διασκέδασε αρκετά το αναγνωστικό κοινό.
 

Η πρωτάπριλιάτικη ανάρτησή μας:
 

Θα μπορείς να τρέξεις με ό,τι έχεις!

Posted by Moto Magazine Greece on Tuesday, April 1, 2025

 

Αρκετές εταιρείες μπήκαν στην διαδικασία να προετοιμάσουν κάτι για την σημερινή ημέρα επιδεικνύοντας μπόλικη έμπνευση, πετυχημένα αστεία αλλά και αμήχανες αναρτήσεις που ανατριχιάζεις χωρίς να μπορείς να γελάσεις. Είχαμε λοιπόν προσπάθειες όλων των επιπέδων.

Ξεχωρίζουμε και βάζουμε πρώτο στη λίστα μία φανταστική έμπνευση από εταιρεία με προϊόντα περιποίησης και καθαρισμού, που εμπνεύστηκε ένα σπρέι λάσπης για όλους εκείνους τους αναβάτες Adventure που δεν πατάνε ποτέ χώμα. Πολύ εύστοχα επέλεξαν να συνοδεύσουν την ανάρτηση με ένα λασπωμένο BMW R1200GS πατώντας πάνω στο στερεότυπο πως οι αναβάτες του δεν κάνουν για χώμα, όπως και η ίδια η μοτοσυκλέτα. Η ανάρτηση συνοδευόταν από εξίσου πετυχημένα σχόλια, όπως «να ακριβώς αυτό που χρειαζόμουν για το ταξιδάκι μου μέχρι τα Starbucks”.

Πρωταπριλιά 2025 στην Μοτοσυκλέτα: Πώς το γιόρτασαν οι εταιρείες!

Η Brocks αναβίωσε μία συνεργασία από το μακρινό παρελθόν, όταν η Suzuki και η Kawasaki έβγαλαν την ίδια μοτοσυκλέτα με διαφορετικά αυτοκόλλητα και χρώμα. Ήταν το Suzuki V-Strom 1000 που κυκλοφόρησε και ως KLV 1000 και μας θύμισε πως τότε υπήρχε πολύς κόσμος που μας έγραφε ότι κακώς λέμε ότι είναι ίδιες, γιατί το Kawasaki είναι δυνατότερο και «έχει αλλαγές από το εργοστάσιο, διότι η Kawasaki πάντα πρέπει να είναι δυνατότερη». Στο μεταξύ ήταν απλά ένα V-Strom 1000 χωρίς καμία ΑΠΟΛΥΤΩΣ διαφορά. Στο σήμερα η Borcks πήγε την συνεργασία ένα βήμα πιο κάτω, φτιάχνοντας την Kawabusa, ένα ZX-14 και Hayabusa μαζί που θα μπορούσε, σε κάποιο υγρό όνειρο, να είναι η υπερτάτη τουριστική μοτοσυκλέτα, ταυτόχρονα τερματίζοντας και μία αιώνια έχθρα.

Πρωταπριλιά 2025 στην Μοτοσυκλέτα: Πώς το γιόρτασαν οι εταιρείες!

Ο τύπος που πήγε από το σημείο του troll όπως ξεκίνησε, στο να φτιάξει επιχείρηση με αυτοκόλλητα μεγαλώνοντας και ωριμάζοντας, έβγαλε ένα υποτιθέμενο “scoop” για μία Yamaha MT-10 με V4 κινητήρα, δίνοντας βάση για σχόλια του τύπου: «να τα βλέπει αυτά η Yamaha».

Πρωταπριλιά 2025 στην Μοτοσυκλέτα: Πώς το γιόρτασαν οι εταιρείες!

 

Πρωταπριλιά 2025 στην Μοτοσυκλέτα: Πώς το γιόρτασαν οι εταιρείες!

Η Polaris ετοίμασε ένα σετ κεριών για άντρες και πήγε την παραγωγή για την σημερινή ημέρα σε άλλα επίπεδα καθώς το γύρισε σε video. Φυσικά τα αρώματα ήταν χαρακτηριστικά του αποτελέσματος της διασκέδασης, ξεκινώντας από φορεμένη μπότα και συνεχίζοντας ψηλότερα από αυτό… Το ζήτημα είναι πως το 2025 κάτι τέτοιο θα μπορούσε να είναι και πραγματικότητα από την στιγμή που έχουν βγει κεριά με πολύ πιο πικάντικα αρώματα.

 

*Adds to cart.​ #THINKOUTSIDE #April Fools

Posted by Polaris Inc. on Tuesday, April 1, 2025

 

Στην καρδιά πολλών αντιBMWάδικων μίλησε η ίδια η BMW στις Φιλιππίνες με τις βοηθητικές ρόδες για το χώμα:

Πρωταπριλιά 2025 στην Μοτοσυκλέτα: Πώς το γιόρτασαν οι εταιρείες!

Η Italjer αυτό-τρολάρεται ευφάνταστα με ένα σχέδιο ιπτάμενου σκούτερ φτιαγμένο από ΑΙ όπου στην πράξη μπορεί να πει κανείς πως δεν διαφέρει και πάρα πολύ από τις σκουτερομοτοσυκλέτες που κατασκευάζει:

Πρωταπριλιά 2025 στην Μοτοσυκλέτα: Πώς το γιόρτασαν οι εταιρείες!Πρωταπριλιά 2025 στην Μοτοσυκλέτα: Πώς το γιόρτασαν οι εταιρείες!Πρωταπριλιά 2025 στην Μοτοσυκλέτα: Πώς το γιόρτασαν οι εταιρείες!

Η Suzuki Αυστραλία ένωσε τους δύο κόσμους του Ιάπωνα κατασκευαστή με ένα δίτροχο Samourai Jimmy ή αλλιώς το Slimny! Το οποίο είπε πως είναι το πρώτο δίτροχο με τετρακίνηση! Κερδίζοντας το πετυχημένο σχόλιο πως «και πάλι 60Κ θα το πουλάτε».

Πρωταπριλιά 2025 στην Μοτοσυκλέτα: Πώς το γιόρτασαν οι εταιρείες!

Καλή και η προσπάθεια της Ολυμπία Οδού ή και όχι, πως εγκαινιάζει λωρίδα για καροτσάκια, θα ήταν λίγο καλύτερα τα πράγματα αν έγραφαν πως: «ανακαλύψαμε πως δεν είναι δυνατόν να χρεώνουμε τις μοτοσυκλέτες στο 80% των αυτοκινήτων καθώς η φθορά που προκαλούν στον δρόμο δεν αγγίζει ούτε το 40% από ένα μεσαίο αυτοκίνητο, για αυτό και αποφασίσαμε να χαρίσουμε σε όλους τα διόδια για ένα χρόνο, επαναφέροντας την σωστή χρέωση από το νέο έτος». Ακούτε εκεί στην Ολυμπία Οδό;

 

🚧 Ανακοίνωση: Στο πλαίσιο της αναβάθμισης των υπηρεσιών μας, εγκαινιάζουμε την πρώτη λωρίδα αποκλειστικά για καρότσια...

Posted by Ολυμπία Οδός on Tuesday, April 1, 2025

 

Ετικέτες