Ανάκληση ATV της TGB – Πρόβλημα με τον μπροστινό δεξί άξονα του τροχού

Κίνδυνος ατυχήματος - Αφορά τα μοντέλα Blade 600
TGB ATV ανάκληση στη Γερμανία
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

25/10/2024

 

Η ταϊβανέζικη TGB ανακαλεί τα ATV Blade 600 στη Γερμανία αφού μια αστοχία σε εμπρός άξονα τροχού μπορεί να προκαλέσει σοβαρό ατύχημα.

 

Σύμφωνα και με το σύστημα ταχείας ειδοποίησης της ΕΕ, η ανάκληση για τα ATVs της TGB, που εκπροσωπείται και στη χώρα μας, πραγματοποιείται προς το παρόν μόνο στη Γερμανία.  

Τα μοντέλα BladeTaiwan Golden Bee (TGB) ανακοινώνει ανάκληση για τα ATV με ημερομηνία κατασκευής μεταξύ 6ης Νοεμβρίου 2023 και 4ης Μαΐου 2024.

TGB ATV ανάκληση στη Γερμανία

 

Αιτία της ανάκλησης είναι ο άξονας του εμπρός δεξιού τροχού, ο οποίος, λόγω αστοχίας στην κατασκευή του, που προέρχεται από την φτωχή ποιότητα του υλικού κατασκευής του, μπορεί να σπάσει και να αυξήσει έτσι τον κίνδυνο πρόκλησης ατυχήματος. Για την ελληνική αγορά δεν υπάρχει σχετική ανακοίνωση.

Kawasaki - Έρχεται νέο 4κύλινδρο Z [Video]

Παρουσίαση στις 30 Οκτωβρίου - Η απόδοση στο επίκεντρο
Έρχεται νέο Kawsasaki Z teaser video
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

25/10/2024

Με ένα ιδιαίτερα λιτό teaser video η Kawasaki έκανε γνωστή την πρόθεσή της να παρουσιάσει μία καινούργια γυμνή μοτοσυκλέτα με την απορία να λύνεται σε μερικές ημέρες. 

Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για τη φετινή EICMA, ενώ αντίστροφα πλέον μετρά ο χρόνος και για την επόμενη μοτοσυκλέτα που θα παρουσιάσει η Kawasaki, λίγες εβδομάδες πριν η διεθνής έκθεση του Μιλάνου ανοίξει τις πύλες της στο κοινό.

Το video της Kawasaki είναι μόλις μερικά δευτερόλεπτα ωστόσο με εικόνες αλλά και ηχητικά η ιαπωνική εταιρεία μας δίνει να καταλάβουμε ότι πρόκειται για νέο 4κύλινδρο γυμνό μοντέλο που θα έρθει για να πάρει τη θέση του ανάμεσα στα Ζ. 

Έρχεται νέο Kawsasaki Z teaser video

Η νέα μοτοσυκλέτα έρχεται για να τοποθετηθεί μεταξύ των κορυφαίων Z, πού ακριβώς θα το μάθουμε σε μερικές ημέρες, αλλά εκείνη που συγκεντρώνει και τις περισσότερες πιθανότητες ανανέωσης είναι η Ζ900, με τη λέξη "Performance" να είναι και η μοναδική που κάνει την εμφάνισή της στο σύντομο video από το Akashi. 

Η κίνηση της Kawasaki δεν είναι τυχαία, έπειτα και από την παρουσίαση του CB1000R από τη Honda και αυτό δεν αποκλείει σε καμία περίπτωση και την πιθανότητα, αντί για νέο Z900 να δούμε να παρουσιάζεται ένα Ζ1100 με το μοτέρ των μεγάλων Ninja SX και Versys, όμως με σαφώς υψηλότερη ισχύ από τους 135 ίππους και μικρότερο συνολικό βάρος από το υπετροφοδοτούμενο Z H2 των 239 ανακοινώσιμων κιλών.

Σημειολογικά, το γεγονός ότι στο video φαίνονται και βιράζ πίστας οδηγούν τη σκέψη ότι η απόδοση για τη νέα μοτοσυκλέτα των Ιαπώνων δεν θα εκφράζεται μόνο από τις επιδόσεις του κινητήρα αλλά και από τη δυναμική συμπεριφορά της.