James Hillier - Από το IOM TT στο Dakarτου 2025 με Kove!

Ο πρώτος νικητής IOM TT που τρέχει σε αγώνα Rally Dakar, για 2η φορά
O James Hillier στο Ντακάρ με μοτοσυκλέτα της Kove
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

25/10/2024

Ο 39χρονος J. Hillier έχει γίνει γνωστός στο ευρύ κοινό από τις επιδόσεις του στο Isle of Man TT, καταφέρνοντας να βγει νικητής και να διακριθεί αρκετές φορές, θα τρέξει την επόμενη χρονιά στο Paris Rally Dakar.
   
Πηγαίνοντας κάπου στα τέλη της δεκαετίας του 1990, ο μικρός τότε James παρακολουθούσε για πρώτη φορά IOM TT μαζί με τον πατέρα του και από τότε του δημιουργήθηκε η εικόνα ότι κάποτε θα μπει και το δικό του όνομα στους νικητές τους θρυλικού αγώνα. 

Τα χρόνια περάσανε και ο Hillier άρχισε να πρωταγωνιστεί σε αγώνες British Superstock 1000, British Supersport, British Superbikes και έκανε και το όνειρό του πραγματικότητα ανεβαίνοντας σε 14 βάθρα στο IOM TT, από το 2008 μέχρι σήμερα παίρνοντας και μια νίκη το 2013 στην κατηγορία Lightweight. Βέβαια, στο βιογραφικό του έκτος από τους αγώνες δρόμου αριθμεί και αγώνες εκτός δρόμου. Όπως οι αγώνες Erzbergrodeo, Weston beach Race, ο πρόσφατος του International Six Days Enduro με Kove 450 Rally EX και ένα Paris Rally Dakar 2023 που ο τερματισμός του έγινε με σπασμένο ώμο. 

O James Hillier στο Ντακάρ με μοτοσυκλέτα της Kove 2024

Επίσης, η Kove Moto UK ανακοίνωσε ότι διπλά στον Hillier, που θα οδηγεί το Kove 450 Rally στον αγώνα του Rally Dakar, τον Ιανουάριο του 2025, θα βρίσκεται και η WTF Racing, η οποία είναι μια ομάδα ανθρώπων που ασχολούνται με τα αγωνιστικά δρώμενα, δίνοντας με τις γνώσεις τους το καλύτερο αποτέλεσμα σε μοτοσυκλέτα και αναβάτη. Έχουν λάβει με επιτυχία μέρος στο BSB, σε διάφορους αγώνες δρόμου όπως το IOM TTT και σε εκτός δρόμου. Για φέτος έχουν επικεντρωθεί να προετοιμάσουν ένα Honda CBR 1000 RR Fireblade και ένα TBC για το Dakar.

Ο Κινέζος κατασκευαστής έχει ήδη δύο Dakar στο ενεργητικό του με εργοστασιακή ομάδα με τον Mason Klein, να αγωνίζεται με ένα 450 Rally EX.

O James Hillier στο Ντακάρ με μοτοσυκλέτα της Kove

Το Dakar ξεκινά στις 3 Ιανουαρίου στο Bisha της Σαουδικής Αραβίας. Ο Hillier θα συνεχίσει τις δοκιμές με το Kove 450 Rally, συμπεριλαμβανομένης και της εκπαίδευσης του με τα νέα ψηφιακά δεδομένα ενός road book και διάφορων ελέγχων, πριν οι μοτοσυκλέτες και τα αγωνιστικά τετράτροχα κατευθυνθούν στη Βαρκελώνη για τον τεχνικό έλεγχο που θα γίνει στις 30 Νοεμβρίου.

Toby Price και Sam Sunderland - Στο Rally Dakar 2025… με αυτοκίνητο!

Δυο + δυο τίτλοι στο Dakar στη μοτοσυκλέτα, και η συνέχεια στους τέσσερις τροχούς
Toby Price και Sam Sunderland στο Rally Dakar 2025 με αυτοκίνητο
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

22/10/2024

Ο δυο φορές Πρωταθλητής Rally Dakar στις μοτοσυκλέτες Toby Price μεταπηδά στα αυτοκίνητα το 2025, όπου θα αγωνιστεί στο εμβληματικό ράλι στην T1+ κατηγορία με Toyota Hilux και με συνοδηγό τον επίσης δυο φορές Πρωταθλητή μοτοσυκλέτας, Sam Sunderland!

Δεν είναι ασυνήθιστο για τους αναβάτες μοτοσυκλέτας που αγωνίζονται σε ράλι να μεταπηδούν στο αυτοκίνητο, όπως έχουμε δει από τον Stephane Peterhansel, τον Cyril Despres, και τον Marc Coma, με τους κορυφαίους δίτροχους αγωνιζόμενους να συνεχίζουν να πρωταγωνιστούν και στους τέσσερις τροχούς. Σειρά έχουν τώρα οι Toby Price και Sam Sunderland, που κάνουν τη διαφορά, καθώς θα αγωνίζονται ως οδηγός-συνοδηγός, έχοντας μεταξύ τους 4 τίτλους στο Dakar σε 2 τροχούς.

Η είσοδος των Price-Sunderland στο Dakar 2025 θα γίνει με τη βέλγικη ομάδα Overdrive Racing, στην ανταγωνιστική κατηγορία Τ1+ με Toyota Hilux.

Ο Price δεν είναι νέος οδηγός στους αγώνες αυτοκινήτων, έχοντας διακρίσεις από το 2016 όπου ξεκίνησε να συμμετέχει με Off-Road τετράτροχα σε αγώνες όπως το SCORE International στο Μεξικό, με τον Αυστραλό να έχει ανέβει εκεί δυο φορές στο βάθρο και να παίρνει την παρθενική του νίκη στο Baja 400 του 2024.

Toby Price: “Θυμάμαι τις μέρες στο Dakar, όπου καθόμουν με τον Sam στο camper μετά από μια μακριά και δύσκολη μέρα καβάλα στις μοτοσυκλέτες μας, και συζητούσαμε πόσο ωραία θα ήταν να κάναμε το ίδιο με αυτοκίνητο και με λίγο air-condition! ”

Περιμένουμε να δούμε τις επιδόσεις Price-Sunderland στο Rally Dakar του 2025 που ξεκινά στις 3 Ιανουαρίου.

Ετικέτες