Red Bull Romaniacs 2024 – Τον Πρόλογο ο Walker με Beta, την πρώτη ημέρα στην κορυφή ο Lettenbichler με ΚΤΜ [VIDEO]

Μία απώλεια για τις ελληνικές συμμετοχές, με τον Γιώργο Νταλιμπίρα να τραυματίζεται κατά τη διάρκεια προπόνησης μία μέρα πριν τον Πρόλογο
motomag Red Bull Romaniacs – Τον Πρόλογο ο Walker με Beta, την πρώτη ημέρα στην κορυφή ο Lettenbichler με ΚΤΜ [VIDEO]
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

25/7/2024

Ο διάσημος αγώνας Hard Enduro Red Bull Romaniacs βρίσκεται σε εξέλιξη με τον Jonny Walker να επικρατεί στον Πρόλογο με Beta RR 300 και τον Manuel Lettenbichler να προηγείται με ΚΤΜ 300 ECX μετά το τέλος της πρώτης ημέρας του αγώνα. Όσον αφορά τις ελληνικές συμμετοχές οι Δημήτριος Καζάκης, Λεωνίδας Λεοντιάδης, Κωνσταντίνος Δημητρίου, Δημήτρης Μάργος, Βασίλης Στεργιόπουλος, Μιχάλης Κεφερλής και Παναγιώτης Κώτσος συνεχίζουν κανονικά. Μοναδική απώλεια ο Γιώργος Νταλιμπίρας ο οποίος τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια προπόνησης μία μέρα πριν τον Πρόλογο.

Η πόλη Sibiu ήταν αυτή που φιλοξένησε τον Πρόλογο του Red Bull Romaniacs 2024 με τον Jonny Walker να μην έχει κανέναν αντίπαλο στη διαδρομή που είχαν σχεδιάσει οι οργανωτές. Ο Βρετανός αναβάτης με Beta RR 300 ήταν ασταμάτητος ενώ ούτε η πτώση που είχε δεν τον σταμάτησε από το να βρεθεί στην κορυφή της κατάταξης. Πίσω από τον Walker βρέθηκε ο Alfredo Gomez με Rieju Mr 300 και ο Manuel Lettenbichler με ΚΤΜ 300 EXC.

Red Bull Romaniacs – Τον Πρόλογο ο Walker με Beta, την πρώτη ημέρα στην κορυφή ο Lettenbichler με ΚΤΜ [VIDEO]

Με τον Πρόλογο να αποτελεί παρελθόν, οι αναβάτες ξεκίνησαν για το κυρίως πρόγραμμα του αγώνα. Τα 140 χιλιόμετρα της πρώτης ημέρας του Red Bull Romaniacs έκρυβαν πάρα πολλές δυσκολίες ενώ χαρακτηριστικό ήταν το γεγονός πως σε ένα σημείο της διαδρομής οι μοτοσυκλέτες περνούσαν με zip line ώστε να πατήσουν ξανά στη συνέχεια στο έδαφος.

Ταχύτερος όλων με μεγάλη διαφορά ήταν ο Manuel Lettenbichler ο οποίος κατάφερε με το ΚΤΜ 300 EXC να ξεπεράσει όλα τα εμπόδια που βρήκε μπροστά του, με τον ίδιο μετά τον τερματισμό να αναφέρει πως ήταν η πιο σκληρή διαδρομή που έχει οδηγήσει ποτέ στο Romaniacs. Σχεδόν μισή ώρα πίσω από τον Lettenbichler τερμάτισε ο Mario Roman με Sherco 300 se με τον Wade Young να τερματίζει στην τρίτη θέση με GASGAS 300.

Red Bull Romaniacs – Τον Πρόλογο ο Walker με Beta, την πρώτη ημέρα στην κορυφή ο Lettenbichler με ΚΤΜ [VIDEO]

Στην τέταρτη θέση βρέθηκε ο Michael Walkner (GASGAS EC 300), με τον Teodor Kabakchiev με Sherco SE 300 να συμπληρώνει την πεντάδα. Ο Graham Jarvis (Husqvarna TE 300) βρίσκεται στην έκτη θέση, με τον νικητή του Προλόγου Walker να πέφτει στην όγδοη θέση στην γενική κατάταξη.

Όσον αφορά τις ελληνικές συμμετοχές οι Δημήτριος Καζάκης (Silver), Λεωνίδας Λεοντιάδης (Bronze), Κωνσταντίνος Δημητρίου (Iron), Δημήτρης Μάργος (Iron), Βασίλης Στεργιόπουλος (Iron), Μιχάλης Κεφερλής (Iron) και Παναγιώτης Κώτσος (Atom) συνεχίζουν κανονικά παρά τις δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες που αντιμετώπισαν στα βουνά της Ρουμανίας.

Ετικέτες

Jonny Walker - Από κορυφαίος αγωνιζόμενος Hard Enduro, στην εγκατάσταση... κουφωμάτων!

Τίτλοι τέλους στη συνεργασία του με την Beta - Επιστρέφει για την ώρα στο προηγούμενο επάγγελμά του
Jonny Walker λήξη συνεργασίας με Beta
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

19/8/2024

Με ένα σύντομο video στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο γνωστός αγωνιζόμενος Hard Enduro Jonny Walker, ανακοίνωσε τη λήξη τη συνεργασίας του με την εργοστασιακή ομάδα της Beta.

Με νίκες, μεταξύ άλλων, σε Erzberg Rodeo και Romaniacs και τη δεύτερη θέση στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SuperEnduro, ως ιδιώτης, ο Jonny Walker εξακολουθεί βρίσκεται ανάμεσα στους καλύτερους αναβάτες hard enduro του κόσμου.

Ο 33χρονος Βρετανός αναβάτης αγωνιζόταν από το 2021 με την υποστήριξη της Beta από την οποία και ήλπιζε να έχει περισσότερη υποστήριξη τη νέα σεζόν. Από ό,τι καταλαβαίνουμε τελικά αυτό δεν έγινε εφικτό και ο Walker ψάχνει τώρα τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Jonny Walker λήξη συνεργασίας με Beta 2024

Η είδηση για τη διακοπή της συνεργασίας του Βρετανού με την Beta έγινε μέσω της επίσημης σελίδας του στο Facebook με ένα reel όπου ο Walker ανακοίνωσε τη λήξη του συμβολαίου του με την Beta.

Με το χαμόγελο στα χείλη ο Walker δήλωσε ότι πρόκειται για μια από κοινού απόφαση να μην ανανεωθεί το συμβόλαιό του με τoυς Ιταλούς, στους οποίους και εύχεται τα καλύτερα για το μέλλον, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι με τις μοτοσυκλέτες της Beta είχε και κάποια εξαιρετικά αποτελέσματα.

Προς το παρόν ο Βρετανός δεν γνωρίζει τι του επιφυλάσσει το μέλλον καθώς δεν έχει έρθει σε κάποια συμφωνία με άλλον κατασκευαστή. 

Μέχρι να βρει την υποστήριξη που χρειάζεται ο Walker θα βγάζει τα προς το ζην επιστρέφοντας στην προηγούμενη δουλειά την οποία και έκανε μέχρι τα 21 του, το 2012 τοποθετώντας παράθυρα και πόρτες σε σπίτια!