MotoGP - ΚΤΜ και Red Bull σε κοινή γραμμή για να "κλέψουν" τον Jorge Martin απ' την Ducati

Λογικό είναι όλες οι ομάδες να θέλουν να κάνουν τον Martinator δικό τους από το 2025
Jorge Martin
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

15/5/2024

Το που θα πάει ο Jorge Martin το 2025 αποτελεί ένα τεράστιο ερωτηματικό καθώς ολοένα και πληθαίνουν οι φήμες πως τελικά αυτός θα βρεθεί εκτός Ducati. Μην ξεχνάμε πως ο Martin έχει δηλώσει πως τον ενδιαφέρει μόνο να βρει θέση σε εργοστασιακή ομάδα και τίποτα παραπάνω.

Τώρα σύμφωνα με την Ισπανική Marca, στο μεταγραφικό παιχνίδι έχει μπει εκτός από την Aprilia και η KTM η οποία όπως φαίνεται θέλει να ντύσει στα πορτοκαλί τoν Ισπανό αναβάτη. Φυσικά Honda και Yamaha θα ήθελαν να φέρουν τον Martin στις ομάδες τους ωστόσο η μη ανταγωνιστικότητα τους είναι ένας απαγορευτικός παράγοντας για τον αναβάτη της Prima Pramac Racing που θέλει μεν εργοστασιακή ομάδα, αλλά παράλληλα έχει εθιστεί στις νίκες.

Θα αναρωτηθείτε εύλογα μα καλά τι κάνει η Ducati; Αυτό που έκανε πάντα… περιμένει στη γωνία ζυγίζοντας τα δεδομένα. Με τον Marc Marquez να βρίσκει σιγά-σιγά τα πατήματα του και να εντυπωσιάζει με την GP23, το να τον δούμε στην εργοστασιακή ομάδα της Ducati Lenovo Team δίπλα στον Pecco Bagnaia από το 2025 είναι πλέον πολύ πιθανό. Από την άλλη οι πιθανότητες να κρατήσει ο Enea Bastianini την θέση του στην ομάδα μάλλον θα λέγαμε πως είναι πολύ μικρές αν σκεφτούμε πως ο ερχομός του Marquez στην ομάδα θα έφερνε και αύξηση στη δημοφιλία της ιταλικής ομάδας.

MotoGP - ΚΤΜ και Red Bull σε κοινή γραμμή για να φέρουν τον Jorge Martin στην ομάδα

Στον αντίποδα ο Jorge Martin ο οποίος και φέτος εντυπωσιάζει με τα αποτελέσματα του -μην ξεχνάμε πριν από μερικές ημέρες κέρδισε και τους δύο αγώνες στο Le Mans- βλέπει πως η εργοστασιακή θέση στην Ducati συνεχώς απομακρύνεται με τον ένα ή τον άλλον τρόπο, οπότε μία αλλαγή στρατοπέδου δεν θα ήταν καθόλου παράξενη. Αν τώρα πάλι μιλήσουμε για Aprilia και KTM τότε είναι δεδομένο πως η Aprilia δεν έχει το οικονομικό μέγεθος για να φέρει τον Martin στην ομάδα της. Από την άλλη η KTM έχει τους πόρους ενώ έχει και την Red Bull η οποία θα βάλει χείρα βοηθείας στο οικονομικό κομμάτι.

Ωστόσο εκτός από το οικονομικό κομμάτι στην εξίσωση για την μεταγραφή του Martin στην ΚΤΜ πρέπει να βάλουμε και τον Pedro Acosta ο οποίος μπορεί να είναι αναβάτης της GASGAS ωστόσο προορίζεται για την εργοστασιακή ΚΤΜ. Με τον Brad Binder να έχει εξασφαλισμένη την θέση του για το επόμενο έτος, η δεύτερη θέση στην ομάδα θα παραμείνει ανοικτή -η αυστριακή εταιρεία δεν προτίθεται να ανανεώσει το συμβόλαιο του Jack Miller ο οποίος ενδεχομένως να μετακομίσει και πάλι στην Honda στην οποία έκανε τα πρώτα του βήματα στο MotoGP.

Οι επόμενοι αγώνες θα ξεκαθαρίσουν πολλά στα μεταγραφικά σενάρια του MotoGP, ενώ οι μάνατζερ των αναβατών ακονίζουν ήδη τα μαχαίρια τους καθώς πρόκειται για ένα παιχνίδι το οποίο πολλές φορές παίζεται χωρίς ίσους όρους.

MotoGP Misano Sprint: Φανταστικός Martin παίρνει εκκίνηση και νίκη!

Δεν είχε απάντηση σήμερα ο Bagnaia!
MotoGP Misano Sprint: Φανταστικός Martin παίρνει εκκίνηση και νίκη!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

7/9/2024

Από την πρωί της Παρασκευής και σίγουρα από το σημερινό πρωινό του Σαββάτου, ο κόσμος στο Misano περίμενε να ζήσει έναν Ιταλικό θρίαμβο και τουλάχιστον ένα πανηγύρι αποφοίτων της VR46 σχολής αλλά ο Martin αποφάσισε να καταστρέψει την φιέστα. Απίστευτη εκκίνηση για σεμινάριο που συνοδεύτηκε από ταυτόχρονη κακή εκκίνηση του Bagnaia, πασπαλίστηκε από εξαιρετική επιλογή πλασαρίσματος στην δεύτερη στροφή από τον Martin, έχοντας κρατήσει τα φρένα βαθιά στην πρώτη και ανοίγοντας δεν άφησε κανένα περιθώριο για την είσοδο της επόμενης. Από εκεί και πέρα δεν υπήρχε κανένα περιθώριο. Ο Martin δεν αμφισβητήθηκε όσο ήταν μπροστά οδηγώντας προς τη 14η νίκη του στο Sprint και όπως είπε χαρακτηριστικά έκανε κάθε γύρο λες και ήταν για pole position! Ο Bagnaia δεν ήταν ευχαριστημένος με την εκκίνηση και την πορεία της ημέρας που στο τέλος μεγάλωσε την βαθμολογική απόσταση, αλλά όπως είπε χαρακτηριστικά, δεν είχε απάντηση στον Martin. Απεναντίας αν υπήρχαν περισσότεροι γύροι μπορεί να πάλευε να κρατήσει και την δεύτερη θέση, έχοντας πίσω τον Franco Morbidelli, ο οποίος απόλαυσε το πρώτο του βάθρο στο σπριντ.

Από την πρώτη στιγμή ο Morbidelli ήταν κοντά στο βαθμολογικό δίδυμο του πρωταθλήματος ξεχωρίζοντας από τους υπόλοιπους. Φανταστική εκκίνηση έκαναν ο Brad Binder και ο Enea Bastianini μπαίνοντας στην πρώτη πεντάδα, μπροστά από τον Pedro Acosta, ενώ ο Jack Miller ανέβηκε στην 7η θέση και αντίθετα από όλους ο Marco Bezzecchi βρέθηκε πέρασε από την πρώτη σειρά στην 8η θέση με την χειρότερη εκκίνηση της ημέρας. Ο Marc Marquez βρέθηκε για άλλη μία φορά φέτος να παλεύει να ανέβει από το πίσω μέρος της τρίτης σειράς και παρόλο που δεν ξεκίνησε λάθος, δεν κατάφερε να κερδίσει αμέσως θέση και παρέμεινε 9ος, με τον Fabio Quartararo να συμπληρώνει την πρώτη 10άδα.

Όσο οι Martin, Bagnaia και Morbidelli άνοιγαν εμπρός, ο Binder κρατούσε πάνω από ένα δευτερόλεπτο πίσω τους υπόλοιπους με Bastianini και Acosta να προσπαθούν να βρουν τρόπο να περάσουν φτάνοντας τελικά στο 1,7 δευτερόλεπτα μέχρι τη στιγμή που ο Ιταλός έκανε την κίνησή του στον τέταρτο γύρο. Ο Acosta ακολούθησε το παράδειγμά του έναν γύρο αργότερα, αλλά βρισκόταν ήδη ένα δευτερόλεπτο πίσω από τον Bastianini και δεν είχε τον ρυθμό να κλείσει την ψαλίδα που μόλις είχε ανοίξει. Ο Binder παρέδωσε την θέση σε Miller και Marquez στους επόμενους δύο γύρους, με τον Marquez να έχει παλέψει λίγο περισσότερο από όσο θα ήθελε με τον Bezzecchi πριν τον περάσει. Δεν ήταν μία καλή ημέρα για τον Bezzecchi όμως καθώς η 9η θα ήταν και η τελευταία θέση που βρέθηκε στην κατρακύλα του προς τα πίσω, πριν σημειώσει πτώση βγαίνοντας εκτός αγώνα.

Σχεδόν από την μέση του Sprint Martin και Bagnaia άφησαν τον Morbidelli ενάμισι δευτερόλεπτο πίσω και ο Bastianini τον μάζευε σταθερά χωρίς ο Acosta να μπορεί να ακολουθήσει σε αυτό το κυνήγι, κάνοντας μοναχικό αγώνα με μεγάλες διαφορές εκατέρωθεν. Στο μεταξύ ο Marquez είχε περάσει πιο εύκολα τον Miller εκμεταλλευόμενος το άνοιγμα της πόρτας από την KTM στην Κ8 και έφτασε γρήγορα τον ελαφρώς πιο αργό Binder. Στο τέλος του 9ου γύρου ο Marquez πέρασε τελικά τον Binder με πολλά χιλιόμετρα, έχοντας πλέον μία διαφορά 1,3 δευτερολέπτων από τον προπορευόμενο Acosta, μία απόσταση που μείωσε στο μισό μέσα σε έναν γύρο.

Στους τελευταίους δύο γύρους ο Bagnaia απλά αφέθηκε από κάθε προσπάθεια παραδεχόμενος πλέον την πραγματικότητα με τον Martin να ξεμακραίνει όμως έτσι βρέθηκε σε απόσταση αναπνοής από τους Morbidelli και Bastianini. Δεν υπήρχε ο χρόνος για άλλες αλλαγές στο βάθρο όμως, για αυτό άλλωστε και ο Bagnaia αποφάσισε να μειώσει το ρίσκο μίας πτώσης, διαφορετικά δεν θα άφηνε τους δύο πίσω να πλησιάσουν τόσο. Ο Marquez δεν είχε περιθώριο για κάτι καλύτερο κρατώντας την 5η θέση με έναν Acosta μπροστά του που θα ήταν εύκολος στόχος αν δεν είχε φτάσει εκεί νωρίτερα ενώ ο Binder τερμάτισε τελικά μπροστά από τον Miller. Ο Quartararo πήρε έναν βαθμό κρατώντας τον Alex Marquez που μόνο στο τέλος ξύπνησε για να επιτεθεί.

Αύριο ο Bagnaia πρέπει να βρει μία απάντηση για την εκκίνηση του Martin, που νωρίτερα σήμερα είχαμε προβλέψει πως θα είναι πολύ δυναμική, αν και κανείς δεν περίμενε να είναι τόσο καλή, ούτε και ο ίδιος!

Θέση

Ν#

Αναβάτης

ΜΟΤΟ

Χρόνος/Διαφ.

1

89

Jorge Martin

Ducati

19:56.502

2

1

Francesco Bagnaia

Ducati

1.495

3

21

Franco Morbidelli

Ducati

1.832

4

23

Enea Bastianini

Ducati

2.041

5

93

Marc Marquez

Ducati

6.469

6

31

Pedro Acosta

KTM

6.796

7

33

Brad Binder

KTM

9.979

8

43

Jack Miller

KTM

10.726

9

20

Fabio Quartararo

Yamaha

11.015

10

73

Alex Marquez

Ducati

11.352

11

12

Maverick Viñales

Aprilia

11.658

12

41

Aleix Espargaro

Aprilia

12.083

13

5

Johann Zarco

Honda

21.119

14

44

Pol Espargaro

KTM

21.542

15

88

Miguel Oliveira

Aprilia

21.995

16

37

Augusto Fernandez

KTM

23.442

17

25

Raul Fernandez

Aprilia

24.280

18

10

Luca Marini

Honda

24.747

19

42

Alex Rins

Yamaha

24.873

20

30

Takaaki Nakagami

Honda

25.154

Πτώσεις

 

49

Fabio Di Giannantonio

Ducati

09:42.338

 

72

Marco Bezzecchi

Ducati

06:15.405

 

6

Stefan Bradl

Honda

03:20.418

 

Ετικέτες