KOVE - Στο Rally Dakar 2025 με 12 αναβάτες από 10 διαφορετικές χώρες!

Κατά μέτωπο επίθεση από την κινέζικη εταιρεία, απέναντι στα Ευρωπαϊκά και Ιαπωνικά εργοστάσια
12 αναβάτες με την KOVE στο Rally Dakar 2025
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

3/9/2024

Καθώς KTM και Honda σκέφτονται να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Yamaha που αποχώρησε από το Rally Dakar για να προωθήσει το Tenere 700 σε ράλι που επιτρέπουν τα μεγάλα δικύλινδρα κατασκευαστές όπως η KOVE ζητούν εκείνοι πρωταγωνιστικό ρόλο.

Στο Rally Dakar του 2023 η KOVE έκανε το ντεμπούτο της στον αγώνα της Σαουδικής Αραβίας, με το πρωτόλειο ακόμα ράλι μοντέλο της εταιρείας να καταφέρνει να δει τον τερματισμό με το καλημέρα, στο πιο δύσκολο ράλι του κόσμου.

Στο 2024, στους αμμόλοφους του Empty Quarter κάνει την εμφάνισή του το 450Rally EX, η νέα αγωνιστική μοτοσυκλέτα της KOVE, η οποία μάλιστα κατάφερε να ανέβει στην τρίτη θέση την 1η ημέρα του ράλι και στην 5η την 5η ημέρα. Γρήγορη μεν, είχε όμως και αρκετά προβλήματα αξιοπιστίας, κάτι που προς τιμή της η KOVE αναγνωρίζει, αναφέροντας πως επρόκειτο για νέα μοτοσυκλέτα, και αυτά τα προβλήματα ήταν αναμενόμενα. Το θέμα ήταν να τα αντιμετωπίσει το εργοστάσιο και να τα λύσει στην επόμενη αναβάθμιση του μοντέλου.

Taklimakan

Η κινέζικη εταιρεία αναφέρει πως τα προβλήματα που εμφανίστηκαν στο 450Rally EX κατά τη διάρκεια του Dakar λύθηκαν, με τη μοτοσυκλέτα να δοκιμάζεται σκληρά σε διάφορους αγώνες, συμπεριλαμβανομένων του Taklimakan Rally και του Baja Aragon.

Κάπως έτσι φτάνουμε στο 2025, με μια μοτοσυκλέτα που φαίνεται να έχει λύσει τα πρώιμα προβλήματά της, και με αρκετούς αγωνιζόμενους να ετοιμάζονται να αποδείξουν τον παραπάνω ισχυρισμό στο Rally Dakar που πλησιάζει με βήμα ταχύ.

Baja Aragon

Συγκεκριμένα, στο Rally Dakar 2025 η KOVE θα λάβει μέρος με 12 αναβάτες από 10 χώρες: Κινα, Βρετανία, Γαλλία, Η.Π.Α., Ιταλία, Ισπανία, Καναδάς, Ινδία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, και Σαουδική Αραβία.

Θυμίζουμε πως το 47ο Rally Dakar διοργανώνεται για 6η συνεχόμενη χρονιά στη Σαουδική Αραβία, από τις 3 έως τις 17 Ιανουαρίου 2025. Το ράλι θα διαρκέσει 15 ημέρες, με 12 από αυτές να είναι μέρες αγώνα.

Neels Theric

Η εργοστασιακή ομάδα της KOVE για το Dakar 2025 θα αποτελείται από τον Γάλλο Neels Theric, 18ο στο Dakar 2023, κι έναν ακόμα "μυστηριώδη" αναβάτη που αναμένεται να ανακοινωθεί τον Δεκέμβριο -τελευταία στιγμή.

Η περιφερειακή ομάδα του εργοστασίου θα έχει ως μέλη τους Κινέζους Sunier, 46ο στο Dakar 2023, και Deng Liansong, 67ο στο Dakar 2023.

KOVE

Αν οι Γιαπωνέζοι και οι Ευρωπαίοι λοιπόν σκέφτονται ολοένα και περισσότερο να "λύσουν κάβους" και να αποχωρήσουν από το Rally Dakar που επιτρέπει μόνο μονοκύλινδρες μοτοσυκλέτες 450 κ.εκ., καθώς οι παραπάνω κατασκευαστές έχουν ρίξει το βάρος τους στα δικύλινδρα Adventure μεσαίου και μεγάλου κυβισμού, ενώ τα αγωνιστικά μονοκύλινδρά τους έχουν πωλήσεις που συνεχώς μειώνονται, η KOVE δείχνει να έχει τα εχέγγυα να πρωταγωνιστήσει στο θρυλικό ράλι, με μια 450άρα μοτοσυκλέτα που κυκλοφορεί νόμιμα στους δρόμους, όπως συμβαίνει και στη χώρα μας.

Αναμένουμε με ενδιαφέρον να δούμε τις επιδόσεις των αναβατών της KOVE στο επερχόμενο ράλι Dakar.

Ετικέτες

Αντώνης Βεντούρας - Και δεύτερο βάθρο, στον αγώνα της Κυριακής για το MotoRCWorld στη Ρουμανία [VIDEO]

Δυο αγώνες, δυο βάθρα, και με νέο ρεκόρ πίστας ο 12χρονος Έλληνας αγωνιζόμενος
Αντώνης Βεντούρας
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

16/9/2024

Μετά το βάθρο στον αγώνα του Σαββάτου 14/9 για τη διοργάνωση MotoRCWorld στη Ρουμανία, στον αγώνα της Κυριακή ο Αντώνης Βεντούρας έδωσε ένα ακόμη ρεσιτάλ οδήγησης.

Η εξαιρετική εμφάνιση του Βεντούρα ξεκίνησε από το πρωινό warm-up, όπου έσπασε το δικό του ρεκόρ πίστας και από 2:01:643 το έριξε στο 2:01:282. Η συνέχεια ήταν το ίδιο συναρπαστική στον αγώνα, με τον νεαρό Έλληνα αναβάτη να δίνει μεγάλη μάχη με τα πρώτα BMW, καταφέρνοντας να ρίξει και άλλο το δικό του ρεκόρ πίστας στο 2:00:694 παίρνοντας την 1η θέση στην κατηγορία των CFMOTO300 όπου και αγωνίζεται και καταλαμβάνοντας την 3η θέση γενικής. Γίνεται ξεκάθαρο πως ο Βεντούρας έχει αρχίσει και γίνεται όλο και πιο ανταγωνιστικός, βάζοντας στόχο πάντα το βάθρο!

Βεντούρας

 Ο ίδιος δήλωσε:  “Ειμαι τρομερά ικανοποιημένος με την απόδοση μου και στους δυο αγώνες γιατί το έχω ξαναπεί πως είναι η πρώτη χρόνια που αγωνίζομαι, και ακόμα και στο βαλκανικό πρωτάθλημα BMU που συμμετέχω πάντα θα έχω μια αναποδιά, όμως και μια καλή, όποια κι αν είναι η θέση του βάθρου, για αυτό μπορώ μόνο να είμαι ευγνώμων, γιατί ο στόχος κάθε οδηγού είναι το βάθρο. Για μένα το βάθρο είναι να τερματίζω ΟΡΘΙΟΣ, και έπειτα ας πάρω και το κύπελλο μου, χα χα!” 

Βεντούρας

 

Πολλά συγχαρητήρια σε αυτό το παιδί που προσπαθεί να ακολουθήσει μαζί με το σχολείο του και το όνειρο του! Τον αγώνα έδειξε ζωντανά το κανάλι της Ρουμανίας Prima Sport3.

Οι υποστηρικτές του Αντώνη Βεντούρα: @kukosthesummerbar @carorder.gr @kalamaki.gonia @profresh_ @7th_sensetattoo  @kgavalascars @g.passembly @papastavrou_shops @greekfightingchampionship @helmethome_ @rider.graphics @saintbarber2018 @antoniadissistiataskiasis @elastikaparadisis @mouratisgp  @_auto.diekperaiosi @garbes_delivery_services

Φωτογραφίες: Cristian Petrache

Ετικέτες