KOVE - Στο Rally Dakar 2025 με 12 αναβάτες από 10 διαφορετικές χώρες!

Κατά μέτωπο επίθεση από την κινέζικη εταιρεία, απέναντι στα Ευρωπαϊκά και Ιαπωνικά εργοστάσια
12 αναβάτες με την KOVE στο Rally Dakar 2025
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

3/9/2024

Καθώς KTM και Honda σκέφτονται να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Yamaha που αποχώρησε από το Rally Dakar για να προωθήσει το Tenere 700 σε ράλι που επιτρέπουν τα μεγάλα δικύλινδρα κατασκευαστές όπως η KOVE ζητούν εκείνοι πρωταγωνιστικό ρόλο.

Στο Rally Dakar του 2023 η KOVE έκανε το ντεμπούτο της στον αγώνα της Σαουδικής Αραβίας, με το πρωτόλειο ακόμα ράλι μοντέλο της εταιρείας να καταφέρνει να δει τον τερματισμό με το καλημέρα, στο πιο δύσκολο ράλι του κόσμου.

Στο 2024, στους αμμόλοφους του Empty Quarter κάνει την εμφάνισή του το 450Rally EX, η νέα αγωνιστική μοτοσυκλέτα της KOVE, η οποία μάλιστα κατάφερε να ανέβει στην τρίτη θέση την 1η ημέρα του ράλι και στην 5η την 5η ημέρα. Γρήγορη μεν, είχε όμως και αρκετά προβλήματα αξιοπιστίας, κάτι που προς τιμή της η KOVE αναγνωρίζει, αναφέροντας πως επρόκειτο για νέα μοτοσυκλέτα, και αυτά τα προβλήματα ήταν αναμενόμενα. Το θέμα ήταν να τα αντιμετωπίσει το εργοστάσιο και να τα λύσει στην επόμενη αναβάθμιση του μοντέλου.

Taklimakan

Η κινέζικη εταιρεία αναφέρει πως τα προβλήματα που εμφανίστηκαν στο 450Rally EX κατά τη διάρκεια του Dakar λύθηκαν, με τη μοτοσυκλέτα να δοκιμάζεται σκληρά σε διάφορους αγώνες, συμπεριλαμβανομένων του Taklimakan Rally και του Baja Aragon.

Κάπως έτσι φτάνουμε στο 2025, με μια μοτοσυκλέτα που φαίνεται να έχει λύσει τα πρώιμα προβλήματά της, και με αρκετούς αγωνιζόμενους να ετοιμάζονται να αποδείξουν τον παραπάνω ισχυρισμό στο Rally Dakar που πλησιάζει με βήμα ταχύ.

Baja Aragon

Συγκεκριμένα, στο Rally Dakar 2025 η KOVE θα λάβει μέρος με 12 αναβάτες από 10 χώρες: Κινα, Βρετανία, Γαλλία, Η.Π.Α., Ιταλία, Ισπανία, Καναδάς, Ινδία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, και Σαουδική Αραβία.

Θυμίζουμε πως το 47ο Rally Dakar διοργανώνεται για 6η συνεχόμενη χρονιά στη Σαουδική Αραβία, από τις 3 έως τις 17 Ιανουαρίου 2025. Το ράλι θα διαρκέσει 15 ημέρες, με 12 από αυτές να είναι μέρες αγώνα.

Neels Theric

Η εργοστασιακή ομάδα της KOVE για το Dakar 2025 θα αποτελείται από τον Γάλλο Neels Theric, 18ο στο Dakar 2023, κι έναν ακόμα "μυστηριώδη" αναβάτη που αναμένεται να ανακοινωθεί τον Δεκέμβριο -τελευταία στιγμή.

Η περιφερειακή ομάδα του εργοστασίου θα έχει ως μέλη τους Κινέζους Sunier, 46ο στο Dakar 2023, και Deng Liansong, 67ο στο Dakar 2023.

KOVE

Αν οι Γιαπωνέζοι και οι Ευρωπαίοι λοιπόν σκέφτονται ολοένα και περισσότερο να "λύσουν κάβους" και να αποχωρήσουν από το Rally Dakar που επιτρέπει μόνο μονοκύλινδρες μοτοσυκλέτες 450 κ.εκ., καθώς οι παραπάνω κατασκευαστές έχουν ρίξει το βάρος τους στα δικύλινδρα Adventure μεσαίου και μεγάλου κυβισμού, ενώ τα αγωνιστικά μονοκύλινδρά τους έχουν πωλήσεις που συνεχώς μειώνονται, η KOVE δείχνει να έχει τα εχέγγυα να πρωταγωνιστήσει στο θρυλικό ράλι, με μια 450άρα μοτοσυκλέτα που κυκλοφορεί νόμιμα στους δρόμους, όπως συμβαίνει και στη χώρα μας.

Αναμένουμε με ενδιαφέρον να δούμε τις επιδόσεις των αναβατών της KOVE στο επερχόμενο ράλι Dakar.

Ετικέτες

Triumph TF 250/450-E - Πρώτη live εμφάνιση στον 1ο αγώνα του EnduroGP

Και επίσημος υποστηρικτής του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Enduro η Triumph
Triumph EnduroGP 2025
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

1/4/2025

Ο πρώτος γύρους που Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Enduro θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο και σε αυτόν η Triumph θα αποκαλύψει live τις νέες enduro μοτοσυκλέτες της.

Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για το αγωνιστικό ντεμπούτο των Triumph TF 250-E και TF 450-E που θα γίνει στον πρώτο αγώνα της χρονιάς του EnduroGP, στο Fafe της Πορτογαλίας στις 4-6 Απριλίου (διαβάστε εδώ περισότερα για τις μοτοσυκλέτες).

Οι Βρετανοί θα λάβουν μέρος για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα με τη δική τους εργοστασιακή ομάδα και αναβάτες τον πρωταθλητή SuperEnduro Jonny Walker και τον πέντε φορές παγκόσμιο πρωταθλητή Ivan Cervantes. Ο τετράκις παγκόσμιος πρωταθλητής Paul Edmondson θα είναι ο επικεφαλής της ομάδας.

Triumph EnduroGP 2025

Οι Βρετανοί θέλουν να κάνουν αυτή τη νέα αγωνιστική τους προσπάθειά όσο το δυνατό πιο αναγνωρίσιμη και αυτός είναι και ο λόγος που εκτός από την ομάδα που θα κατεβάσουν θα αποτελέσουν και επίσημο σπόνσορα του πρωταθλήματος.

Με το EnduroGP, η χωμάτινη αγωνιστική εμπλοκή της Triumph γίνεται ακόμη πιο πληθωρική έπειτα και από την παρουσία της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross στο SMX και στο AMA SX. Αν μη τι άλλο με αυτές τις ενέργειές τους οι Βρετανοί κερδίζουν τις εντυπώσεις, όπως βέβαια και κοινό για να ξεκινήσουν με το δεξί και οι πωλήσεις των χωμάτινων μοτοσυκλετών της.

Ετικέτες