Isle of Man TT 2024 - Οι κινητήρες παίρνουν μπροστά σήμερα, 27/5 [VIDEO]

Peter Hickman, Michael Dunlop και Dean Harrison τα μεγάλα φαβορί
IOMTT 2024
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

27/5/2024

Το Isle of Man Tourist Trophy του 2024 ξεκινά σήμερα 27/5, με τα μεγάλα φαβορί να είναι έτοιμα να αφήσουν το δικό τους στίγμα στον θρυλικό αγώνα, σε ένα event που περιλαμβάνει πέντε ημέρες δοκιμαστικών (27-31 Μαΐου) και έξι αγωνιστικές ημέρες (1-2, 4-5 και 7-8 Ιουνίου).

Τα μεγάλα φαβορί είναι οι “big three” αναβάτες της τρέχουσας Road Racing σκηνής, δηλαδή ο Peter Hickman, ο Michael Dunlop και ο DeanHarrison, που αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν στις μεγάλες κατηγορίες -και όχι μόνο.

Ο δυο φορές νικητής στα Superbike και 3 φορές νικητής στην κατηγορία Senior TT, Peter Hickman, είναι το μεγαλύτερο όνομα του αγώνα, ενώ στην κατοχή του βρίσκονται τα ρεκόρ γύρου τόσο για τις δυο προαναφερθείσες κατηγορίες, όσο και για τα Superstock -με το τελευταίο (16 λεπτά και 36.115 δευτερόλεπτα, με μέση ωριαία ταχύτητα… 219.4469 χλμ/ώρα) να είναι και ο απόλυτος χρόνος της διαδρομής του IOMTT.

Hickman

Ο αναβάτης της FHO Racing by Monster Energy είχε πρόσφατα χτυπήσει το χέρι του και δεν συμμετείχε στον τελευταίο γύρο του BSB στο Donington Park για να ξεκουραστεί και να είναι έτοιμος για το ΤΤ.

Dunlop

Από την πλευρά του, ο τελευταίος των Dunlop σημείωσε τον πρώτο γύρο του στα 135+ μίλια / ώρα (217 χλμ/ώρα) το 2023, και θα πρέπει να ψάξει να βρει το κάτι παραπάνω, για να καταφέρει να ανταγωνιστεί τον Hickman φέτος. Σημειώστε πως όπως και ο Hickman, έτσι και ο Michael Dunlop έρχεται στο νησί τραυματισμένος στον καρπό, αποτέλεσμα πτώσης στον αγώνα Cookstown 100, νωρίτερα μέσα στη σεζόν.

Harrison

Αντίθετα με τους δυο παραπάνω αναβάτες, ο Harrison βρίσκεται στο Isle of Man χωρίς να υποφέρει από κάποιον τραυματισμό, έχοντας κάνει δυνατές εμφανίσεις στους πρώτους γύρους του BSB, και έχοντας ανέβει στο βάθρο στο North West 200.

Todd

Ως ελαφρά outsider θεωρούνται οι Davey Todd και Josh Brooks, ενώ στον αγώνα συνεχίζει να συμμετέχει ο αειθαλής John McGuinness, αν και χωρίς ελπίδες για διακρίσεις πλέον, ενώ ένας ακόμη αγέραστος συμμετέχοντας είναι ο Michael Rutter που φέτος θα γιορτάσει τα 30 χρόνια συμμετοχών του στο ΤΤ!

Coward

Το παλμαρέ των “θεσμικών” αναβατών που γεμίζουν τα βάθρα του ΤΤ συμπληρώνεται από τους Jamie Coward, James Hillier, Conor Cummins και Ian Hutchinson.

Τα δοκιμαστικά ξεκινούν σήμερα 27/5 το απόγευμα, και θα διαρκέσουν μέχρι τις 31 Μαΐου, με την αγωνιστική εβδομάδα να ξεκινά την 1η Ιουνίου, με 2 ημέρες ξεκούρασης να παρεμβάλλονται σε αυτήν, για το IOMTT να λήξει στις 8 Ιουνίου. Για να παρακολουθήσετε ζωντανά τον αγώνα μέσω TT+, δείτε ΕΔΩ.

Ετικέτες

H Tecnomoto Racing χορηγός του Γιάννη Περιστερά - #John41

Με τον Έλληνα αναβάτη να αγωνίζεται στο Ιταλικό Πρωτάθλημα CIV, στην κατηγορία Yamaha R7 Cup
Γιάννης Περιστεράς, Akrapovic
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

6/9/2024

Οι γνωστές εξατμίσεις της Akrapovic είναι η επιλογή του Έλληνα Πρωταθλητή Γιάννη Περιστερά, ο οποίος για το 2024 αγωνίζεται στο Ιταλικό Πρωτάθλημα CIV, στην κατηγορία Yamaha R7 Cup, με την ομάδα Roc 'n' DeA, των γνωστών Πρωταθλητών και οδηγών Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων Massimo Roccoli και Alex De Angelis και φυσικά με μοτοσυκλέτα την Yamaha R7.

H Akrapovic έχει δώσει την ευκαιρία στους μηχανικούς της ομάδας να ρυθμίσουν τέλεια τον κινητήρα της μοτοσυκλέτας και έτσι να δίνει την απόδοση που χρειάζεται ο Γιάννης Περιστεράς, που μάλιστα πρόσφατα κέρδισε την πρώτη του νίκη στο Πρωτάθλημα.

Στη χώρα μας αντιπρόσωπος των Akrapovic είναι η Tecnomoto Racing, η οποία είναι χορηγός της προσπάθειας του Έλληνα αναβάτη και φυσικά του ευχήθηκε τα καλύτερα και στη συμμετοχή του στον παγκόσμιο Σούπερ Τελικό (Super Finale) του Yamaha R7 Cup, που θα γίνει από τις 11 έως τις 15 Σεπτεμβρίου στην Γαλλική πίστα Circuit Paul Ricard/Le Castellet, παράλληλα με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής και τον περίφημο 24ωρο Αγώνα Bol d'Or EWC

Για την Tecnomoto Racing

Η Tecnomoto Racing ιδρύθηκε το 1985, από ανθρώπους με πολυετή εμπειρία στον χώρο της βελτίωσης της μοτοσυκλέτας και έκτοτε αποτελεί συνώνυμο των προϊόντων βελτίωσης υψηλής ποιότητας, εκπροσωπώντας κατά αποκλειστικότητα τα μεγαλύτερα ονόματα της παγκόσμιας αγοράς. Πιστοί στις παραδόσεις τους οι άνθρωποι της εταιρίας, ακολουθούν διαρκώς τις τεχνολογικές εξελίξεις της αγοράς, προσφέροντας στον πελάτη τα καλύτερα και πλέον σύγχρονα προϊόντα στον τομέα της βελτίωσης, ενώ παράλληλα προσφέρουν την εγγύηση και την αξιοπιστία επίσημου κατασκευαστή. Από το 1998 το φυσικό της κατάστημα βρίσκεται στην οδό Καλλιρόης 12 στην Αθήνα, στην καρδιά του μοτοσυκλετισμού στην Ελλάδα. Το έμπειρο προσωπικό και η ευρεία γκάμα προϊόντων βελτίωσης, καλύπτει τις ανάγκες και του πλέον απαιτητικού. Το 2023 ξεκίνησε δυναμικά και με τη δημιουργία του μεγαλύτερου e-shop προϊόντων βελτίωσης της μοτοσυκλέτας στην Ελλάδα, διασφαλίζοντας την εκπροσώπηση των κολοσσών του χώρου, φέρνοντας στους μοτοσυκλετιστές τα καλύτερα προϊόντα, ενώ παράλληλα προσφέρονται οι καλύτερες υπηρεσίες εξυπηρέτησης.