Isle of Man TT 2024 – Ο Davey Tοdd με BMW στην αντεπίθεση την τρίτη ημέρα των κατατακτηρίων δοκιμών

Διαφορετικά πρόσωπα ταχύτερα σε κάποιες κατηγορίες και η μάχη τώρα ανάβει στο Isle of Man TT
motomag Isle of Man TT 2024 – Ο Davey Tοdd με BMW στην αντεπίθεση την τρίτη ημέρα των κατατακτηρίων δοκιμών
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

30/5/2024

Σε αντίθεση με τις καιρικές συνθήκες της Τρίτης οι οποίες έφεραν την ακύρωση όλου του αγωνιστικού προγράμματος στο νησί του Μαν, την Τετάρτη ο ήλιος βγήκε από νωρίς με το μοναδικό πρόβλημα να έγκειται στον δυνατό αέρα ο οποίος θα έβαζε δύσκολα στους αναβάτες όλων των κατηγοριών.

Πρώτη κατηγορία που μπήκε για κατατακτήριες δοκιμές ήταν αυτή της Superbike. Οι Dean Harrison (Honda Racing UK) και Jamie Coward (KTS Racing powered by Steadplan Honda) ξεκίνησαν πρώτοι με τους James Hillier (WTF Racing Honda), Ian Hutchinson (Milenco by Padgett's Motorcycles Honda), Davey Todd (Milwaukee BMW Motorrad) και Josh Brookes (Monster Energy BMW by FHO Racing) να ακολουθούν.

Isle of Man TT 2024 – Ο Davey Tοdd με BMW στην αντεπίθεση την τρίτη ημέρα των κατατακτηρίων δοκιμών [VIDEO]

Για τον Harrison η διαδικασία δεν κύλησε ομαλά καθώς η Honda CBR1000RR-R αντιμετώπισε πρόβλημα με αποτέλεσμα να σταματήσει στην πλατεία Κοινοβουλίου. Αυτός που ήταν γρήγορος με το καλημέρα ήταν ο Davey Todd ο οποίος σημείωσε 131,821μίλια/ώρα. Πίσω του στη δεύτερη θέση ολοκλήρωσε την τρίτη ημέρα των κατατακτηρίων ο Michael Dunlop (Hawk Racing Honda), ο οποίος σημείωσε 131.729 μίλια/ώρα. Την τριάδα συμπλήρωσε ο Peter Hickman (Monster Energy BMW by FHO Racing), ο οποίος σημείωσε 130.804 μίλια/ώρα. Η ζωντανή ιστορία του Isle of Man TT που ακούει στο όνομα John McGuiness (Honda Racing UK), βρέθηκε στην τέταρτη θέση.

Isle of Man TT 2024 – Ο Davey Tοdd με BMW στην αντεπίθεση την τρίτη ημέρα των κατατακτηρίων δοκιμών [VIDEO]

Στην κατηγορία Superstock, αλλαγή στην κορυφή της κατάταξης δεν είχαμε καθώς ο Todd είχε το momentum και την ταχύτητα φέρνοντας την BMW M 1000 RR στην πρώτη θέση των χρόνων σημειώνοντας 130.439 μίλια/ώρα. Αλλαγή είχαμε όμως στις πιο πίσω θέσεις με τον Hickman να είναι δεύτερος με 129.723 μίλια/ώρα και τον τοπικό ήρωα Cummings να βρίσκεται στην τρίτη θέση έχοντας σημειώσει 129.286 μίλια/ώρα. Ο Michael Dunlop σε αυτή τη διαδικασία προτίμησε να χρησιμοποιήσει την Superbike μοτοσυκλέτα του ώστε να πραγματοποιήσει κάποιες ρυθμίσεις.

Isle of Man TT 2024 – Ο Davey Tοdd με BMW στην αντεπίθεση την τρίτη ημέρα των κατατακτηρίων δοκιμών [VIDEO]

Επόμενη κατηγορία που είδαμε να μπαίνει στη διαδρομή του Isle of Man TT, ήταν αυτή της Supersport. Με το που καβάλησε ο Dunlop την Yamaha R6 της MD Racing ξεκίνησε να γράφει ταχύτερους γύρους δείχνοντας πως έχει βρει τη χρυσή τομή. Ο αναβάτης της Yamaha σημείωσε 126.917 μίλια/ώρα, κλείνοντας την ημέρα στην κορυφή της κατηγορίας. Πίσω του βρέθηκε ο Jamie Coward με την Triumph Street Triple 765 της KTS Racing / Stanley Stewart Racing, ο οποίος σημείωσε 125.674 μίλια/ώρα. Στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Davey Todd με την Ducati Panigale V-Twin 955 της Powertoolmate Ducati σημειώνοντας 124.054 μίλια/ώρα.

Isle of Man TT 2024 – Ο Davey Tοdd με BMW στην αντεπίθεση την τρίτη ημέρα των κατατακτηρίων δοκιμών [VIDEO]

Στην κατηγορία Supertwin, o Jamie Coward ήταν ο ταχύτερος με την Kawasaki Ninja 650 της KTS Racing powered by KW Electrical/Steadplan Kawasaki σημειώνοντας 119.285 μίλια/ώρα. Στη δεύτερη θέση τον ακολούθησε ο Hiickman με την Yamaha R7 της Swan Racing, με τον ίδιο να σημειώνει 118.851μίλια/ώρα. Στην τρίτη θέση ολοκλήρωσε την διαδικασία ο Mike Brown με Aprilia RS 660 της Scott Racing Motorcycles σημειώνοντας 118.650 μίλια/ώρα.

Isle of Man TT 2024 – Ο Davey Tοdd με BMW στην αντεπίθεση την τρίτη ημέρα των κατατακτηρίων δοκιμών [VIDEO]

Η κατηγορία Sidecar ήταν η τελευταία που είδαμε στο νησί του Μαν, με τους Ryan Crowe - Callum Crowe (Kelproperties) να είναι οι ταχύτεροι με 118.814 μίλια/ώρα και τους Ben Birchall - Kevin Rousseau (Wyckham Blackwell / Hager) και Peter Founds - Jevan Walmsley (FHO Racing) να ακολουθούν λίγο πιο πίσω στη δεύτερη και τρίτη θέση.

Ετικέτες

H Tecnomoto Racing χορηγός του Γιάννη Περιστερά - #John41

Με τον Έλληνα αναβάτη να αγωνίζεται στο Ιταλικό Πρωτάθλημα CIV, στην κατηγορία Yamaha R7 Cup
Γιάννης Περιστεράς, Akrapovic
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

6/9/2024

Οι γνωστές εξατμίσεις της Akrapovic είναι η επιλογή του Έλληνα Πρωταθλητή Γιάννη Περιστερά, ο οποίος για το 2024 αγωνίζεται στο Ιταλικό Πρωτάθλημα CIV, στην κατηγορία Yamaha R7 Cup, με την ομάδα Roc 'n' DeA, των γνωστών Πρωταθλητών και οδηγών Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων Massimo Roccoli και Alex De Angelis και φυσικά με μοτοσυκλέτα την Yamaha R7.

H Akrapovic έχει δώσει την ευκαιρία στους μηχανικούς της ομάδας να ρυθμίσουν τέλεια τον κινητήρα της μοτοσυκλέτας και έτσι να δίνει την απόδοση που χρειάζεται ο Γιάννης Περιστεράς, που μάλιστα πρόσφατα κέρδισε την πρώτη του νίκη στο Πρωτάθλημα.

Στη χώρα μας αντιπρόσωπος των Akrapovic είναι η Tecnomoto Racing, η οποία είναι χορηγός της προσπάθειας του Έλληνα αναβάτη και φυσικά του ευχήθηκε τα καλύτερα και στη συμμετοχή του στον παγκόσμιο Σούπερ Τελικό (Super Finale) του Yamaha R7 Cup, που θα γίνει από τις 11 έως τις 15 Σεπτεμβρίου στην Γαλλική πίστα Circuit Paul Ricard/Le Castellet, παράλληλα με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής και τον περίφημο 24ωρο Αγώνα Bol d'Or EWC

Για την Tecnomoto Racing

Η Tecnomoto Racing ιδρύθηκε το 1985, από ανθρώπους με πολυετή εμπειρία στον χώρο της βελτίωσης της μοτοσυκλέτας και έκτοτε αποτελεί συνώνυμο των προϊόντων βελτίωσης υψηλής ποιότητας, εκπροσωπώντας κατά αποκλειστικότητα τα μεγαλύτερα ονόματα της παγκόσμιας αγοράς. Πιστοί στις παραδόσεις τους οι άνθρωποι της εταιρίας, ακολουθούν διαρκώς τις τεχνολογικές εξελίξεις της αγοράς, προσφέροντας στον πελάτη τα καλύτερα και πλέον σύγχρονα προϊόντα στον τομέα της βελτίωσης, ενώ παράλληλα προσφέρουν την εγγύηση και την αξιοπιστία επίσημου κατασκευαστή. Από το 1998 το φυσικό της κατάστημα βρίσκεται στην οδό Καλλιρόης 12 στην Αθήνα, στην καρδιά του μοτοσυκλετισμού στην Ελλάδα. Το έμπειρο προσωπικό και η ευρεία γκάμα προϊόντων βελτίωσης, καλύπτει τις ανάγκες και του πλέον απαιτητικού. Το 2023 ξεκίνησε δυναμικά και με τη δημιουργία του μεγαλύτερου e-shop προϊόντων βελτίωσης της μοτοσυκλέτας στην Ελλάδα, διασφαλίζοντας την εκπροσώπηση των κολοσσών του χώρου, φέρνοντας στους μοτοσυκλετιστές τα καλύτερα προϊόντα, ενώ παράλληλα προσφέρονται οι καλύτερες υπηρεσίες εξυπηρέτησης.