Η Yoshimura Suzuki Endurance Racing Team Motul στο EWC 2023!

Με τη στήριξη του εργοστασίου και “πάμε για τίτλο” δηλώσεις
Suzuki EWC 2023
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

16/12/2022

Παρά την απόσυρση της Suzuki από τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα Μοτοσυκλέτας, τελικά η Yoshimura Suzuki Endurance Racing Team Motul θα συμμετάσχει στο EWC 2023, και μάλιστα με εργοστασιακή υποστήριξη!

Αυτά είναι καλά νέα, ενώ απ’ ότι φαίνεται η ομάδα -που διευθύνεται από τη Suzuki Γαλλίας- “έπεισε” το εργοστάσιο για τη συνέχιση της υποστήριξης της, δηλώνοντας πως σχεδιάζουν να κερδίσουν όλους τους αγώνες του Πρωταθλήματος και να πάρουν πίσω τον τίτλο του 2021, που έχασαν για ελάχιστους βαθμούς το 2022.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής 2023 αποτελείται από τέσσερις γύρους, με τρεις 24ωρους αγώνες σε Le Mans, Spa και Bol d’Or, και με τον 8ωρο αγώνα της Suzuka. Η Γαλλό-Ιαπωνική ομάδα αναφέρει πως “χάρη στην κατανόηση της Suzuki Motor Corporation, και χάρη στην απόφαση του εργοστασίου να μας υποστηρίξει, θα συνεχίσουμε να εκπροσωπούμε το Hamamatsu στο κορυφαίο αγωνιστικό επίπεδο. Θέλουμε να πάρουμε πίσω τον τίτλο το 2023. Με την ευκαιρία, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους χορηγούς μας, συμπεριλαμβανομένων των Motul & Denso, αλλά και τους οπαδούς που μας στηρίζουν τόσα χρόνια. Ήταν οι φωνές τους, μαζί με τις φωνές της ομάδας που έφεραν το θετικό αποτέλεσμα της συνέχισης της προσπάθειας μας και το 2023. Το 2022 προηγούμασταν στη βαθμολογία μέχρι τον τελευταίο αγώνα της σεζόν. Όμως κάποια απρόοπτα μας εμπόδισαν από το να υπερασπιστούμε τον τίτλο μας. Θα συνεχίσουμε να προχωράμε προς τα μπροστά. Στόχος μας το 2023 είναι να κερδίσουμε όλους τους αγώνες, και θέλουμε ιδιαίτερα να κερδίσουμε τις 24 ώρες του Le Mans για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.”

Κάπως έτσι, θα δούμε ξανά το κόκκινο-μπλε GSX-R1000 με τον αριθμό #12 στο EWC του 2023, με τους φαν της Suzuki να παίρνουν μια βαθιά ανάσα. Τελικά υπάρχει ακόμα ελπίδα, για συνέχιση κάποιων εργοστασιακών αγωνιστικών δραστηριοτήτων της ιαπωνικής φίρμας.

Ετικέτες

Triumph TF 250/450-E - Πρώτη live εμφάνιση στον 1ο αγώνα του EnduroGP

Και επίσημος υποστηρικτής του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Enduro η Triumph
Triumph EnduroGP 2025
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

1/4/2025

Ο πρώτος γύρους που Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Enduro θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο και σε αυτόν η Triumph θα αποκαλύψει live τις νέες enduro μοτοσυκλέτες της.

Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για το αγωνιστικό ντεμπούτο των Triumph TF 250-E και TF 450-E που θα γίνει στον πρώτο αγώνα της χρονιάς του EnduroGP, στο Fafe της Πορτογαλίας στις 4-6 Απριλίου (διαβάστε εδώ περισότερα για τις μοτοσυκλέτες).

Οι Βρετανοί θα λάβουν μέρος για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα με τη δική τους εργοστασιακή ομάδα και αναβάτες τον πρωταθλητή SuperEnduro Jonny Walker και τον πέντε φορές παγκόσμιο πρωταθλητή Ivan Cervantes. Ο τετράκις παγκόσμιος πρωταθλητής Paul Edmondson θα είναι ο επικεφαλής της ομάδας.

Triumph EnduroGP 2025

Οι Βρετανοί θέλουν να κάνουν αυτή τη νέα αγωνιστική τους προσπάθειά όσο το δυνατό πιο αναγνωρίσιμη και αυτός είναι και ο λόγος που εκτός από την ομάδα που θα κατεβάσουν θα αποτελέσουν και επίσημο σπόνσορα του πρωταθλήματος.

Με το EnduroGP, η χωμάτινη αγωνιστική εμπλοκή της Triumph γίνεται ακόμη πιο πληθωρική έπειτα και από την παρουσία της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross στο SMX και στο AMA SX. Αν μη τι άλλο με αυτές τις ενέργειές τους οι Βρετανοί κερδίζουν τις εντυπώσεις, όπως βέβαια και κοινό για να ξεκινήσουν με το δεξί και οι πωλήσεις των χωμάτινων μοτοσυκλετών της.

Ετικέτες