Ducati - Πήρε νίκη στο Isle of Man μετά από 29 χρόνια!

Όχι στο IOMTT, αλλά στην κατηγορία Classic του ManxGP, με τον Mike Browne και το ιστορικό 916
Mike Brown, Ducati 916
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

27/8/2024

Το 1995 η Ducati είχε πάρει τη νίκη στο Isle of Man TT, στην κατηγορία των μονοκύλινδρων (Singles) με τον Robert Holden και το θρυλικό Supermono. Ύστερα από εκείνη τη νίκη, εργοστάσιο του Borgo Panigale χρειάστηκε να περιμένει 29 ολόκληρα χρόνια για να καταφέρει να δει μοτοσυκλέτα του στην κορυφή του βάθρου σε αγώνα στο διάσημο νησί, ενώ η νίκη αυτή δεν ήρθε στο IOMTT, αλλά στον δεύτερο σε σημασία αγώνα που διεξάγεται στην ίδια διαδρομή του βουνού Snaefell, το Manx Grand Prix του 2024.

Κι όχι, δεν μιλάμε για κάποια από τις μεγάλες κατηγορίες που διεξάγονται με σύγχρονες superbike μοτοσυκλέτες όπως το Panigale V4, αλλά για την κατηγορία των κλασικών μοτοσυκλετών (Classic), με τον Mike Browne να κερδίζει καβάλα στο θρυλικό Ducati 916.

Μπορεί ο Ιρλανδός αναβάτης να ξεκίνησε αργά τους αγώνες Road Racing, στην ηλικία των 26 ετών, όμως σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα ο 34χρονος πλέον Browne έχει καταφέρει να δείξει δείγματα μεγάλου ταλέντου και εξαιρετικής ωριμότητας, καθώς έχει ανέβει σε βάθρα στο IOMTT ενώ έχει νίκες στο ManxGP και έχει τον ταχύτερο γύρο του νησιού στην ιστορία, όσον αφορά σε αναβάτες από τη Νότια Ιρλανδία -129,294 μίλια την ώρα (208 χλμ/ώρα) μέση ωριαία παρακαλώ...

Mike Brown

Τώρα, ο Browne έγραψε μια ακόμα σελίδα στα βιβλία της αγωνιστική ιστορίας του Isle of Man, δίνοντας χαρά στους φίλους της Ducati. Ο γρήγορος Ιρλανδός  πήρε τη νίκη στην κατηγορία Classic με διαφορά 13.973 δευτερολέπτων από τον δεύτερο, σε έναν αγώνα που σημαδεύτηκε από τη διακοπή του στα μισά λόγω κακών καιρικών συνθηκών. Αυτή είναι και η πρώτη νίκη για το 916 στη διαδρομή του νησιού -καλώς την κι ας άργησε, αφού η μοτοσυκλέτα βγήκε στην παραγωγή το μακρινό 1994.

Mike Browne

Σημειώστε τέλος πως η φετινή διοργάνωση του Manx Grand Prix είναι η χειρότερη από πλευράς καιρικών συνθηκών εδώ και πολλά χρόνια, με τα περισσότερα δοκιμαστικά να έχουν διακοπεί λόγω βροχής, και πολλούς από τους αγώνες να γίνονται μικρότερης διάρκειας.

Ετικέτες

Γιάννης Περιστεράς - Δεύτερο βάθρο στο Bol d’Or για το Yamaha R7 European Cup SuperFinale [VIDEO]

Από την 13η στην 3η θέση, και τρίτος γενικής στον τελικό του Ευρωπαϊκού Κυπέλου R7 - Μεγάλες εμφανίσεις για τον Έλληνα αγωνιζόμενο
Γιάννης Περιστεράς - 3ος στον γύρο του Μεγάλου Τελικού του R7 Cup
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

14/9/2024

Μετά την κατάκτηση της 3ης θέσης στον πρώτο αγώνα του Yamaha R7 European Cup SuperFinale, την Παρασκευή στην πίστα Paul Ricard όπου διεξάγεται το φετινό Bol d’Or, ο Γιάννης Περιστεράς με το #41 κατέκτησε την ίδια τρίτη θέση και στον 2ο αγώνα, του Σαββάτου, σε ένα κύπελλο που συμμετέχουν τα μεγαλύτερα νέα ταλέντα της Ευρώπης.

Ο Περιστεράς ξεκίνησε από την 7η θέση, για να πέσει στην 13η στην εκκίνηση, όμως γρήγορα ξεκίνησε να προσπερνά αναβάτες, για να βρεθεί 10ος στον πρώτο γύρο, και… 5ος στον δεύτερο. Στον τρίτο γύρο ο Έλληνας αγωνιζόμενος είχε καταφέρει να ανέβει 2ος, και στον τέταρτο οδηγούσε την κούρσα! Πίσω του στη δεύτερη θέση βρισκόταν ο Conte, τρίτος ο Bergamini και μόλις 7ος ήταν ο νικητής του πρώτου αγώνα Lehmann -που θα κέρδιζε τελικά και τον δεύτερο.

Γιάννης Περιστεράς - 3ος στον γύρο του Μεγάλου Τελικού του R7 Cup

Όμως με τις μοτοσυκλέτες να είναι ίδιες απο πλευράς απόδοσης, οι διαφορές ήταν μικρές και οι αναβάτες άλλαζαν μεταξύ τους θέση πολλές φορές σε κάθε γύρο. Έτσι, πριν λήξει ο τέταρτος γύρος, ο Περιστεράς είχε υποχωρήσει στην 4η θέση, ενώ ο Lehmann ήταν 8ος. Στον 5ο γύρο ο Περιστεράς ήταν 2ος, και στον 6ο τρίτος. Τελικά, στον 7ο από τους προγραμματισμένους 9 γύρους οι κριτές έβγαλαν κόκκινη σημαία λόγω ενός ατυχήματος, σημαία που βρήκε νικητή τον Γερμανό Lehmann, δεύτερο τον Valentin Folger (ξάδελφο του Jonas και νικητή του Superfinale το 2023), και τρίτο τον Γιάννη Περιστερά! Σημειώστε πως μόλις 1.868 δευτερόλεπτα χώριζαν τους οκτώ πρώτους τερματίσαντες.

Γιάννης Περιστεράς - 3ος στον γύρο του Μεγάλου Τελικού του R7 Cup

Κάπως έτσι, συνδυάζοντας τα αποτελέσματα των δυο αγώνων του Σαββατοκύριακου, ο Lehmann πήρε τη νίκη του SuperFinale γύρου του R7 European Cup 2024 με 50 βαθμούς, δεύτερος ήταν ο Folger (4ος στον 1ο αγώνα) με 33 βαθμούς, και τρίτος ο Γιάννης Περιστεράς με δυο τρίτες θέσεις και 32 βαθμούς.

Γιάννης Περιστεράς - 3ος στον γύρο του Μεγάλου Τελικού του R7 Cup

Εντυπωσιακά τα βάθρα του Γιάννη Περιστερά, που δεν ήρθαν καθόλου εύκολα απέναντι σε 28 ταλαντούχους αγωνιζόμενους, και έδειξαν ξεκάθαρα το ανεβασμένο επίπεδο του. Του ευχόμαστε ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες στο μέλλον.

Ετικέτες