ΑΜΟΤΟΕ - Προκήρυξη Κυπέλλου Μοτοσυκλετών Dragster Β' εξαμήνου 2023 από τον ΑΣΗ

Και οι τέσσερις αγώνες του θεσμού θα διεξαχθούν στο Αγρίνιο
Dragster 2024
Από το

motomag

4/8/2023

O Αγωνιστικός Σύλλογος Ηρακλείου (ΑΣΗ) με την έγκριση της ΑΜΟΤΟΕ προκηρύσσει κύπελλο με την ονομασία “Κύπελλο ΑΣΗ Β’ Εξαμήνου 2023 Μοτοσυκλετών Dragster (ADC 2023)”.

Οι ημερομηνίες των αγώνων θα είναι:

  • 1ος Αγώνας: 02-03 Σεπτεμβρίου Αγρίνιο
  • 2ος Αγώνας: 29-30 Σεπτεμβρίου και 01 Οκτωβρίου Αγρίνιο
  • 3ος Αγώνας: 04-05 Νοεμβρίου Αγρίνιο
  • 4ος Αγώνας: 16-17 Δεκεμβρίου Αγρίνιο

Το τέλος του έτους 2023 θα ανακηρύξει τους Κυπελλούχους σύμφωνα με την παρούσα Προκήρυξη.

Άρθρο 2 – Επικύρωση Βαθμολογίας

Η ΑΜΟΤΟΕ επικυρώνει, διορθώνει ή ακυρώνει τη βαθμολογία που προκύπτει από τα αποτελέσματα ενός αγώνα που προσμετρά στην τελική κατάταξη και απονομή του προκηρυχθέντος κυπέλλου ADC 2023. Η απόφασή του αυτή εκδίδεται μέσα σε 5 μέρες από την επίσημη ανακοίνωση των οριστικών αποτελεσμάτων του αγώνα ή από την τελεσίδικη απόφαση σχετικά με κάθε εκκρεμή διαδικασία.

Μετά την παρέλευση της προθεσμίας των 5 ημερών ισχύουν τα αποτελέσματα όπως αυτά ανακοινώθηκαν, θεωρούμενα ως επικυρωμένα από την ΑΜΟΤΟΕ.

Άρθρο 3 – Προσμέτρηση Αγώνων

Στο κύπελλο ADC 2023 μετράνε όλοι οι ανωτέρω προκηρυγμένοι σε αυτό αγώνες.

Άρθρο 4 – Κατηγορίες μοτοσυκλετών-Παράβολα συμμετοχής

Οι μοτοσυκλέτες που συμμετέχουν στον τίτλο του ADC 2023, πρέπει να ανήκουν στις αντίστοιχες κατηγορίες, όπως αυτές προσδιορίζονται στους ισχύοντες Γενικούς και Τεχνικούς Κανονισμούς 2023, τις εγκυκλίους και να διέπονται από τις ίδιες προδιαγραφές της ΑΜΟΤΟΕ και πιο συγκεκριμένα:

  • PRO Z
  • STREET 2
  • PRO STREET 1
  • PRO STREET 2
  • TRUE STREET 9
  • REAL STREET
  • SUPER STREET
  • SUPER PRO
  • FREE PASS

Το παράβολο συμμετοχής ορίζεται στα 180€.

Άρθρο 5 – Αριθμός Εκκινησάντων αθλητών

Ο αριθμός των εκκινησάντων αθλητών είναι ο αριθμός των αθλητών που παρουσιάσθηκαν, πέρασαν τη διαδικασία διοικητικού και τεχνικού ελέγχου και ολοκλήρωσαν με επιτυχία τουλάχιστον ένα επιτυχές προκριματικό χρονομετρημένο πέρασμα. Επιτυχές είναι ένα πέρασμα, όταν η μοτοσυκλέτα ξεκινάει από το σημείο εκκίνησης και κόβει την δέσμη τερματισμού χωρίς να «σπάσει» πιθανό ελάχιστο χρόνο της κλάσης που συμμετέχει ο αθλητής.

Άρθρο 6 – Σύστημα βαθμολογίας

Στους αγώνες του ADC 2023 μπορούν να συμμετέχουν και να βαθμολογούνται αθλητές κάτοχοι Ελληνικού και άλλων χωρών δελτίου αθλητού μοτοσυκλέτας

Παράγραφος 6.1 – Τρόπος Βαθμολόγησης

Για την απονομή των προκηρυχθέντων τίτλων εφαρμόζεται το κατωτέρω σύστημα βαθμολογίας.

α) 10 βαθμοί στους αθλητές που εκπληρώνουν τον γραμματειακό και τεχνικό έλεγχο.

β) 10 βαθμοί στους αθλητές που συμμετέχουν στο σκέλος των προκριματικών.

γ) 20 βαθμοί σε κάθε νικηφόρο γύρο στις κόντρες.

δ) Επιπλέον βαθμοί δίνονται ανάλογα με το πόσοι αθλητές συμμετείχαν στο σκέλος των προκριματικών σε κάθε κατηγορία (Π.χ. αν σε μια κατηγορία έχουμε 10 αθλητές ο 1ος παίρνει 10 βαθμούς, ο 2ος 9 βαθμούς, ο 3ος 8 βαθμούς, και ούτω καθεξής , με τον 10ο να παίρνει 1 βαθμό)

Παράγραφος 6.2 – Ισοβαθμία στο Κύπελλο

Σε περίπτωση ισοβαθμίας στην τελική βαθμολογία του Κυπέλλου, προηγείται ο αθλητής που έχει συλλέξει τους περισσότερους βαθμούς στον τελευταίο αγώνα του Κυπέλλου.

Παράγραφος 6.3 – Τελική Κατάταξη Κυπέλλου

Η σειρά κατάταξης των Κυπελλούχων ADC 2023 διαμορφώνεται από τους έχοντες συλλέξει τους περισσότερους βαθμούς στις κατηγορίες τους.

Άρθρο 7 - Απονεμόμενοι Τίτλοι-Έπαθλα-Απονομή

Oι τίτλοι είναι: Οι τρείς πρώτοι Κυπελλούχοι ΑDC 2023 των προκηρυχθέντων κλάσεων.

Στο ΑDC 2023, στους τρεις(3) πρώτους Κυπελλούχους της κάθε κατηγορίας απονέμεται κύπελλο.

Η απονομή θα γίνει σε χώρο και ημερομηνία που θα ανακοινωθεί.

Άρθρο 8 - Παρουσία Κατόχων Τίτλων στην Απονομή

H παρουσία των κατόχων των διαφόρων τίτλων στην τελετή απονομής, προκειμένου να παραληφθούν τα κύπελλα, τα μετάλλια κ.λπ. είναι υποχρεωτική. Σε αντίθετη περίπτωση δεν απονέμονται.

Σε ειδικές περιπτώσεις, είναι δυνατή η παραλαβή των κυπέλλων, μεταλλίων κ.λπ. δια αντιπροσώπου. Για να γίνει κάτι τέτοιο αποδεκτό, απαιτείται έγγραφη αιτιολόγηση, προσδιορισμός του προσώπου που θα αντιπροσωπεύσει τον κάτοχο του τίτλου και γνωστοποίηση στον ΑΣΗ τουλάχιστον 48 ώρες πριν την τέλεση της απονομής.

Ετικέτες

Triumph TF 250/450-E - Πρώτη live εμφάνιση στον 1ο αγώνα του EnduroGP

Και επίσημος υποστηρικτής του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Enduro η Triumph
Triumph EnduroGP 2025
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

1/4/2025

Ο πρώτος γύρους που Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Enduro θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο και σε αυτόν η Triumph θα αποκαλύψει live τις νέες enduro μοτοσυκλέτες της.

Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για το αγωνιστικό ντεμπούτο των Triumph TF 250-E και TF 450-E που θα γίνει στον πρώτο αγώνα της χρονιάς του EnduroGP, στο Fafe της Πορτογαλίας στις 4-6 Απριλίου (διαβάστε εδώ περισότερα για τις μοτοσυκλέτες).

Οι Βρετανοί θα λάβουν μέρος για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα με τη δική τους εργοστασιακή ομάδα και αναβάτες τον πρωταθλητή SuperEnduro Jonny Walker και τον πέντε φορές παγκόσμιο πρωταθλητή Ivan Cervantes. Ο τετράκις παγκόσμιος πρωταθλητής Paul Edmondson θα είναι ο επικεφαλής της ομάδας.

Triumph EnduroGP 2025

Οι Βρετανοί θέλουν να κάνουν αυτή τη νέα αγωνιστική τους προσπάθειά όσο το δυνατό πιο αναγνωρίσιμη και αυτός είναι και ο λόγος που εκτός από την ομάδα που θα κατεβάσουν θα αποτελέσουν και επίσημο σπόνσορα του πρωταθλήματος.

Με το EnduroGP, η χωμάτινη αγωνιστική εμπλοκή της Triumph γίνεται ακόμη πιο πληθωρική έπειτα και από την παρουσία της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross στο SMX και στο AMA SX. Αν μη τι άλλο με αυτές τις ενέργειές τους οι Βρετανοί κερδίζουν τις εντυπώσεις, όπως βέβαια και κοινό για να ξεκινήσουν με το δεξί και οι πωλήσεις των χωμάτινων μοτοσυκλετών της.

Ετικέτες