Yamaha Motor Europe και TotalEnergies - Με 100% βιώσιμο καύσιμο στο R3 bLU cRU SuperFinale

Aπό βιοαιθανόλη που προέρχεται από... υπολείμματα κρασιού!
Yamaha - Βιώσιμα καύσιμα
Από το

motomag

11/10/2024

Η Yamaha Motor Europe και η TotalEnergies θα είναι οι πρωταγωνιστές αυτή την εβδομάδα στο Yamaha R3 bLU cRU SuperFinale, το οποίο γίνεται η πρώτη διοργάνωση μοτοσυκλετών Παγκοσμίου Πρωταθλήματος που χρησιμοποιεί 100% βιώσιμο καύσιμο.

Νωρίτερα μέσα στο 2024, η Yamaha Motor Europe ανακοίνωσε ότι θα συνεργαστεί με την TotalEnergies σε μια συνδυασμένη προσπάθεια για περαιτέρω βελτίωση τόσο της απόδοσης όσο και της βιωσιμότητας των αγώνων ταχύτητας της Yamaha. Αυτή η συνεργασία είδε για πρώτη φορά την TotalEnergies να παρέχει 40% μη ορυκτά καύσιμα στις ομάδες WorldSBK της Yamaha Motor Europe, καθώς και να παρέχει το ίδιο καύσιμο στο Παγκόσμιο Κύπελλο FIM Yamaha R3 bLU cRU 2024. Επιπρόσθετα οι μηχανικοί της Yamaha και της TotalEnergies συνεργάζονται σκληρά για την επίτευξη του στόχου, να αγωνιστούν όλοι οι αγωνιζόμενοι του R3 bLU cRU SuperFinale στο Estoril με καύσιμο TotalEnergies Excellium Racing 100 (ER100).

Το Excellium Racing 100 είναι ένα πιστοποιημένο 100% βιώσιμο καύσιμο που παράγεται από βιοαιθανόλη, η οποία παράγεται από τα υπολείμματα κρασιού. Έχει ήδη χρησιμοποιηθεί επιτυχώς στον κόσμο των αγώνων αυτοκινήτου, συμπεριλαμβανομένου και του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Αντοχής της FIA (WEC), αλλά το R3 bLU cRU SuperFinale θα γίνει το πρώτο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μοτοσυκλέτας που θα υιοθετήσει πλήρως τη χρήση αυτού του 100% βιώσιμου καυσίμου.

Το R3 bLU cRU SuperFinale, που τρέχει παράλληλα με τον 11ο γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Superbike FIM στο Estoril, με πρωταγωνιστές αναβάτες μεταξύ 14-18 ετών από όλο τον κόσμο. Ο νικητής και άλλος ένας αναβάτης έχοντας καλές επιδόσεις που θα επιλεγεί από τη Yamaha Motor Europe, θα κερδίσει την πλήρη υποστήριξη της Yamaha στο FIM Yamaha R3 bLU cRU World Cup 2025.

WorldSBK 2025 - Το αγωνιστικό ημερολόγιο

12 Γύροι, με το Balaton Park να κάνει ντεμπούτο τον Ιούλιο
WorldSBK 2025
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

11/10/2024

Το αγωνιστικό ημερολόγιο του MOTUL FIM Superbike World Championship ανακοινώθηκε από FIM & Dorna, με το σημαντικότερο Πρωτάθλημα του κόσμου που βασίζεται σε Superbike μοτοσυκλέτες παραγωγής να έχει 12 γύρους για το 2025, συμπεριλαμβανομένου και του νέου αγώνα της Ουγγαρίας.

Η σεζόν ξεκινά παραδοσιακά στο Phillip Island της Αυστραλίας, στις 21-23 Φεβρουαρίου, ενώ όπως συνηθίζεται θα έχουμε επίσημο τεστ στην Αυστραλία για τις κατηγορίες WorldSBK & WorldSSP πριν τον πρώτο γύρο, στις 17-18 Φεβρουαρίου.

Από την Αυστραλία μεταφερόμαστε στο Autodromo Internacional do Algarve της Πορτογαλίας για τον δεύτερο γύρο, στις 28-30 Μαρτίου. Σημειώστε πως τα WorldSSP300 ξεκινούν στην πίστα της Πορτογαλίας.

Το WorldSBK ταξιδεύει κατόπιν στην Ολλανδία και το TT Circuit Assen -11-13 Απριλίου-, όπου ξεκινά και το FIM Womens Circuit Racing World Championship, για τη δεύτερη σεζόν του.

Συνεχίζουμε με τον πρώτο από δυο γύρους στην Ιταλία, στην Cremona στις αρχές Μαϊου, για να μεταβούμε στο Most της Τσεχίας στις 16-18 του ίδιου μήνα. Ακολουθεί το Misano στις 13-15 Ιουνίου και το Donnington Park της Αγγλίας στις 11-13 Ιουλίου.

Το πρόγραμμα έχει κατόπιν Balaton Park στις 25-27 Ιουλίου, Magny-Cours στις 5-7 Σεπτεμβρίου και Aragon στις 26-28 του ίδιου μήνα. Η σεζόν τελειώνει με τον αγώνα του Estoril στις 10-12 Οκτωβρίου και της Jerez στις 17-19 Οκτωβρίου.

Ετικέτες