WSBK - Aegerter και Gardner με GRT Yamaha και το 2025

Στην τρίτη τους σεζόν με την ομάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα
Aegerter και Gardner με GRT Yamaha και το 2025
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

18/10/2024

Dominique Aegerter και Remy Gardner θα συνεχίσουν να αγωνίζονται με την ομάδα της GRT Yamaha και την επόμενη σεζόν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike.

Η GRT Yamaha αποφάσισε να διατηρήσει χωρίς αλλαγές το αγωνιστικό της δίδυμο στο WSBK επιβεβαιώνοντας ως αναβάτες τους Dominique Aegerter και Remy Gardner και για το 2025, για τρίτη σερί σεζόν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Οι άνθρωποι της GRT Yamaha έμειναν ικανοποιημένοι φέτος από την απόδοση του Gardner που βρίσκεται στη 10η θέση της κατάταξης στο πρωτάθλημα Αναβατών έχοντας συγκεντρώσει 140 βαθμούς, με δεδομένη την κυριαρχία που έχουν επιδείξει οι πρωτοπόροι του WSBK. 

Ο Αυστραλός θα μπορούσε να είχε ανέβει περισσότερες φορές στο βάθρο -το κατάφερε μία στην Ολλανδία- με την τύχη να παίζει εδώ τον δικό της ρόλο, ενώ ο σπασμένος καρπός που αποκόμισε στο Estoril θα τον κρατήσει εκτός στον τελευταίο γύρο της χρονιάς με τη θέση του να παίρνει ο Alessandro Delbianco.

Από την άλλη ο Aegerter είναι 16ος, έναν γύρο πριν από τη λήξη του πρωταθλήματος με τον Ελβετό δις Παγκόσμιο Πρωταθλητή SSP να αφήνει πίσω του μια περίεργη χρονιά αφού έχασε τις χειμερινές δοκιμές λόγω ασθένειας και αυτό τον έριξε πολύ πίσω στην αρχή της σεζόν, ενώ ο τραυματισμός του κατά τη διάρκεια προπόνησης στα μέσα της σεζόν τον κράτησε εκτός δράσης για μεγάλο χρονικό διάστημα.

"Ήταν μια δύσκολη σεζόν για μένα με την ασθένεια και τον τραυματισμό μου και για αυτό τον λόγο είμαι ευγνώμων στη Yamaha και την ομάδα που συνεχίζουν να πιστεύουν σε μένα. Νιώθιω ότι έχω αφήσει ανοιχτούς λογαριασμούς στο πρωτάθλημα και για αυτό είμαι πολύ χαρούμενος που θα συνεχίσω για έναν ακόμη χρόνο με την GYTR GRT Yamaha WorldSBK.", δήλωσε μεταξύ άλλων ο Ελβετός για την ανανέωση της συνεργασίας του.

Χαρούμενος δήλωσε και ο Gardner για την τρίτη σεζόν του με την ομάδα που διψά για περισσότερα όπως είπε χαρακτηριστικά και θέλει να χτίσει στα θετικά αποτελέσματα του 2024 και να παλέψει για καλύτερα πλασαρίσματα στους αγώνες την επόμενη σεζόν.

WorldSBK 2024, Jerez FP - Michael Ruben Rinaldi πρώτος και καλύτερος

Bulega και Razgatlioglu 2ος και 3ος αντίστοιχα, στον γύρο που θα κρίνει τον πρωταθλητή
WorldSBK 2024, Jerez FP - Michael Ruben Rinaldi πρώτος και καλύτερος
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

18/10/2024

Ίσως να μην το περίμενε κανείς ωστόσο ο Michael Ruben Rinaldi κατάφερε να σημειώσει τον ταχύτερο χρόνο στα ελεύθερα δοκιμαστικά της Παρασκευής, πάνω από τους συνήθεις ύποπτους.

Για γερά νεύρα αναμένεται το φινάλε της φετινής σεζόν του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Superbike καθώς ο γύρος στη Jerez θα κρίνει και τον φετινό πρωταθλητή με τον Toprak Razgatlioglu (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team) να έχει ωστόσο ένα σημαντικό προβάδισμα (+46) έναντι του δεύτερου στην κατάταξη Nicolo Bulega (Aruba.it Racing - Ducati).

WorldSBK 2024, Jerez FP - Michael Ruben Rinaldi πρώτος και καλύτερος

Οι δύο πρωτοπόροι του πρωταθλήματος είχαν το μυαλό τους στις ημέρες αγώνα που ακολουθούν και έδωσαν την ευκαιρία στον Michael Ruben Rinaldi (Team Motocorsa Racing) να βρεθεί στην κορυφή των ελεύθερων δοκιμαστικών στο δεύτερο session με τον Ιταλό να αξιοποιεί στο έπακρο τα SCQ ελαστικά της Pirelli που έχουν και την πιο μαλακή γόμα από όλα, όταν κανείς άλλος δεν έκανε το ίδιο για να φτάσει στο 1:39.591 όταν στα πρώτα ελεύθερα βρέθηκε στην 11η θέση.

Bulega και Razgatlioglu βρέθηκαν στην κορυφή με μόλις 0,022 δλ. να τους χωρίζει στα πρώτα ελεύθερα έχοντας πίσω τους τον Andrea Iannone (Team GoEleven). Ο Bulega το απόγευμα, έκανε παρόμοιο χρόνο -1:39.741 έναντι 1:39.744 το πρωί!- για να πάρει κατάταξη πίσω από τον Rinaldi έχοντας πίσω του τον Τούρκο με διαφορά 0,175 δλ. χωρίς να βελτιώνει τον χρόνο του σε σχέση με το πρωί. 

WorldSBK 2024, Jerez FP - Michael Ruben Rinaldi πρώτος και καλύτερος

Bulega και Razgatlioglu προφανώς δοκίμαζαν όλη την ημέρα τις μοτοσυκλέτες τους με ρυθμίσεις για συνθήκες αγώνα, με τον Τούρκο να βάζει την εργοστασιακή του M 1000 RR ανάμεσα στην Ducati του Bulega και του Danilo Petrucci (Barni Spark Racing Team) που είχε τον τέταρτο καλύτερο χρόνο. Την πρώτη πεντάδα έκλεισε ο Jonathan Rea (Pata Prometeon Yamaha) με διαφορά μικρότερη από δύο δέκατα από τον Rinaldi με το χρονόμετρο να σταματά στο 1:39.874 για τον έξι φορές παγκόσμιο πρωταθλητή.

Από την άλλη απογοητευτική ήταν η εμφάνιση της εργοστασιακής ομάδας της Honda με τον Iker Lecuona να μην καταφέρνει κάτι καλύτερο από την 14η θέση με το 1:40.241 να έρχεται στο FP1. Ο ομόσταυλός του, Xavi Vierge, είχε τον 17ο ταχύτερο χρόνο (1:40.688), ενώ ο wild card Tetsuta Nagashima βρέθηκε τρεις θέσεις ακόμη χαμηλότερα με καλύτερο χρόνο το 1:41.270.