Jack Miller - Στην Pramac Yamaha Factory Team το 2025

Το τελευταίο κομμάτι του παζλ των μεταγραφών στο MotoGP μπήκε στη θέση του
Jack Miller - Yamaha Pramac 2025
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

19/9/2024

Το χειρότερα κρυμμένο “μυστικό” του MotoGP έλαβε επίσημη χροιά σήμερα 19/9/2024, με την Pramac Yamaha Factory Team να ανακοινώνει πως δίπλα στον Miguel Oliveira στις τάξεις της ομάδας για το 2025 θα αγωνίζεται ο Jack Miller, με το νέο συμβόλαιο του Αυστραλού να έχει μονοετή διάρκεια.

Ο Jack Miller, που πέρασε τα τελευταία δυο χρόνια παλεύοντας να αναδείξει τις δυνατότητές του στις τάξεις της ΚΤΜ, θα έχει ακόμα δυσκολότερο ρόλο για την επόμενη σεζόν, αφού θα πρέπει να προσπαθήσει το ίδιο με μια -για την ώρα τουλάχιστον- αρκετά υποδεέστερη μοτοσυκλέτα όπως είναι η M1.

Θυμίζουμε πως ο “Jackass” είχε περάσει ξανά από την Prima Pramac Racing, μεταξύ 2018-2022, μια ιδιαίτερα ρόδινη περίοδο για τον Miller που συνοδεύτηκε από 9 βάθρα, που περιλάμβαναν τρεις δεύτερες θέσεις το 2020 -επιδόσεις που δύσκολα θα επαναληφθούν…

Τουλάχιστον ο περιστασιακά γρήγορος, μάστερ της βροχής, και κατά τα άλλα συμπαθέστατος Miller θα παραμείνει κοντά μας για λίγο ακόμα, ενώ η εμπειρία του σίγουρα θα φανεί πολύτιμη στη Yamaha για την ταχύτερη εξέλιξη της μοτοσυκλέτας της.

 

Ετικέτες

Το Balaton Park της Ουγγαρίας στο ημερολόγιο του MotoGP 2025

Μετά το Brno και την Τσεχία, μια ακόμα χώρα της κεντρικής Ευρώπης επιστρέφει στις αγκάλες του Πρωταθλήματος
Balatonring
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

19/9/2024

Λίγο μετά την ανακοίνωση επανένταξης της τσέχικης πίστας του Brno στο καλεντάρι του MotoGP 2025, σειρά έχει η επιστροφή και του της Ουγγαρίας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μοτοσυκλέτας, αυτή τη φορά με το Balaton Park αντό του προηγούμενου Hungaroring.

Προκειμένου να υποδεχθουν το MotoGP το 2025, πίστα και εγκαταστάσεις κοντά στη λίμνη Μπάλατον της δυτικής Ουγγαρίας, θα πρέπει να υποστούν προγραμματισμένες αναβαθμίσεις, και ελπίζουμε να μη σταθεί εμπόδιο σε αυτές η πρόσφατη ανακοίνωση της Ε.Ε. για περικοπή ευρωπαϊκών επιχορηγήσεων ύψου 200 εκατομμυρίων ευρώ στην Ουγγαρία, αφότου η τελευταία έχασε την προθεσμία να πληρώσει πρόστιμο για παραβίαση του νόμου για το άσυλο... αξίζει να σημειωθεί πως η κυβέρνηση της Ουγγαρίας προετοίμαζε την πίστα για να είναι έτοιμη να διοργανώσει αγώνα το 2023, ενώ μετά οι δηλώσεις έκαναν λόγο για το 2024 και τώρα για το 2025, οπότε ήδη υπάρχει διετής αργοπορία στα παραπάνω σχέδια -που ελπίζουμε να μην παραταθεί κι άλλο.

Το MotoGP είχε πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην Ουγγαρία το 1990 στην πίστα του Hungaroring με νικητή τον Mick Doohan της Honda στη μεγάλη κατηγογρία των δίχρονων 500, πριν επιστρέψει και πάλι εκεί για ένα δεύτερο Ουγγρικό GP το 1992 με νικητή τον Eddie Lawson της Cagiva. Έκτοτε, το ουγγρικό έθνος έχει επίσης γιορτάσει τις επιτυχίες του εγχώριου ήρωα Gábor Talmácsi, του πρώτου Ούγγρου Παγκόσμιου Πρωταθλητή Grand Prix που το 2007 είχε κατακτήσει το στέμμα των 125cc.

Τώρα, το 2025 το MotoGP επιστρέφει στην Ουγγαρία, προσθέτοντας ένα ακόμη κεφάλαιο στην ιστορία της χάρη στο ντεμπούτο του Balaton Park στο ημερολόγιο του Πρωταθλήματος. Οι προσωρινές ημερομηνίες διεξαγωγής του αγώνα είναι από τις 22 έως τις 24 Αυγούστου 2025.

Για να πάρει όμως το τελικό πράσινο φως ο Ουγγρικός γύρος θα πρέπει να ολοκληρωθούν αναβαθμίσεις στην πίστα του Balaton και εργασίες στις υποδομές και τις υπηρεσίες για τους φιλάθλους ενόψει του πλήθους που θα συρρεύεσει.

Παράλληλα με το MotoGP, εφόσον όλα πάνε καλά με τις εργασίες, στην πίστα αναμένεται να οργανωθεί και αγώνας για το WorldSBK

Ετικέτες