BMW M5 - Το νέο δώρο για τον αναβάτη MotoGP με τα καλύτερα αποτελέσματα στις κατατακτήριες

Με υβριδικό κινητήρα 727 hp, και 0-100 χλμ/ώρα στα 3,5 δευτερόλεπτα
BMW M AWARD 2024
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

22/8/2024

Dorna και BMW παρουσίασαν στο αυστριακό GP το νέο δώρο που θα πάρει ο αναβάτης της μεγάλης κατηγορίας του MotoGP με τα καλύτερα αποτελέσματα στις κατατακτήριες δοκιμές της σεζόν του 2024. Ο λόγος για την υβριδική BMW M5 με απόδοση 727 ίππων, ένα αυτοκίνητο που στην Ελλάδα ξεκινά από τα 151.000 ευρώ, ενώ ξεπερνά τα 170.000 ευρώ με την προσθήκη του προαιρετικού εξοπλισμού των Βαυαρών.

Η BMW συνεχίζει έτσι την εικοσαετή παράδοσή της να τιμά τους ταχύτερους αναβάτες των χρονομετρημένων δοκιμαστικών, μέσω του BMW M Award.

Η νέα BMW M5 έχει για πρώτη φορά υβριδικό κινητήρα (M HYBRID), με 727 hp και 102 kgm ροπής, συνδυάζοντας έναν υψηλόστροφο V8 βενζινοκινητήρα με M TwinPower Turbo και έναν ηλεκτροκινητήρα, με κιβώτιο ταχυτήτων M Steptronic 8 σχέσεων και κίνηση σε όλους τους τροχούς. Η παγκόσμια διάθεση της M5 αναμένεται να ξεκινήσει τον Νοέμβριο του 2024.

M Award

Κατά την παρουσίαση, οι Aleix Espargaro και Raul Fernandez είχαν την ευκαιρία να κάνουν γύρους στην πίστα του Spielberg μέσα στην Μ5.

Marc Marquez M Award

Το βραβείο BMW M Award βρίσκεται κοντά μας από το 2003, με τον Marc Marquez να είναι ο αναβάτης που το έχει κερδίσει τις περισσότερες φορές -επτά και μάλιστα συνεχόμενες, από το 2013 έως το 2019. Τα τελευταία 2 χρόνια το βραβείο έχει πάει στον Francesco Bagnaia.

Ετικέτες

Moto2: Χωρίζουν οι δρόμοι της Preicanos Racing & του Bo Bendsneyder – Εντάσεις εκ των έσω

Η συνεργασία τους άρχισε το 2021, αλλά η διαρροή πληροφορίων την σταματάει πριν τον αγώνα του Misano
moto2 bendsneyder
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

12/9/2024

Ο Ολλανδός αναβάτης Bo Bendsneyder, είχε κάνει το ντεμπούτο του στην κατηγορία της Moto2 με την ομάδα της Tech 3. Δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει όλη την χρονιά, καθώς το ατύχημα που είχε στο Ιαπωνικό GP, τον άφησε εκτός των τριών τελευταίων αγώνων. Το 2019 πήγε στην NTS RW Racing τερματίζοντας 26ος γενικής και το 2021 ξεκίνησε η συνεργασία του με την Preicanos Racing έως και σήμερα.

Όμως, ο μη αναμενόμενος στόχος των προσδοκιών τους και οι εντάσεις που δημιουργήθηκαν μεταξύ τους, λόγω της διαρροής των εμπιστευτικών πληροφοριών, οδηγήθηκαν να την διακόψουν εσπευσμένα, πριν τον αγώνα του Misano.

Ωστόσο, η Ισπανική ομάδα Preicanos Racing, η οποία παλαιότερα λεγότανε SAG Racing είχε πάρει ήδη την απόφαση να μην ανανεώσει για τη νέα χρονιά, έπειτα των 4 σεζόν που ήτανε μαζί. Η καλύτερη θέση που είχε φέρει ο Bo, ήταν αυτή της τρίτης θέσης στον περσινό αγώνα του GP Αμερικής και της πέμπτης στο Γαλλικό GP του 2021.

Ο οδηγός που θα σταθεί δίπλα στον Jaume Masia για το υπόλοιπο της σεζόν, θα είναι ο Daniel Munoz ο οποίος είχε αντικαταστήσει τον Bendsnayder στις αρχές του έτους μετά από τον τραυματισμό του.