Δημοπρασία των αγωνιστικών Ducati GP3 του Capirossi και GP7 του Stoner [VIDEO]

Στο φεστιβάλ του Silverstone στις 23-25 Αυγούστου 2024
Η Ducati GP7 του Casey Stoner σε δημοπρασία
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

22/8/2024

Στην 14η δημοπρασία του οίκου Iconic Auctioneers στο Silverstone Festival του 2024, στο σφυρί θα βγουν δυο ιστορικές αγωνιστικές μοτοσυκλέτες του Borgo Panigale. Η Desmosedici GP3 του Loris Capirossi και η Desmosedici GP7 του Casey Stoner.

Ξεκινούμε με την Desmosedici GP3 των 989 κ.εκ. του 2003, μοτοσυκλέτα με την οποία η Ducati έκανε το ντεμπούτο της στο MotoGP, ενώ με το συγκεκριμένο μοντέλο αγωνιζόταν ο “Capirex”, που τερμάτισε 4ος στη σεζόν εκείνη, με την Ducati να τερματίζει 2η στους κατασκευαστές πίσω από τη Honda. Στη σεζόν του 23 η Ducati πήρε 3 pole positions αλλά η μοναδική νίκη της ήρθε στην Catalunya με τον Capirex να επικρατεί των Honda που οδηγούσαν οι Valentino Rossi και Sete Gibernau.

gp3

Το GP3 φορά V4 κινητήρα 90 μοιρών και 989 κ.εκ., με 4 βαλβίδες στον κύλινδρο και απόδοση 220+ hp / 16.000 rpm, με ψεκασμό και ανάφλεξη Magneti Marelli. Ζυγίζει 145 κιλά, ενώ η τελική της ταχύτητα ξεπερνά τα 320 χλμ/ώρα. Φέρει ατσάλινο πλαίσιο χωροδικτύωμα, αλουμινένιο ψαλίδι και πλήρως ρυθμιζόμενες αναρτήσεις της Ohlins. Στα φρένα βρίσκουμε δυο carbon δίσκους 305 mm μπροστά με τετραπίστονες ακτινικές δαγκάνες Brembo, ενώ πίσω έχουμε ατσάλινο δίσκο 220 mm με διπίστονη δαγκάνα. Στα γραφικά ξεχωρίζει ο χορηγός Marlboro.

Οι Iconic Auctioneers αναφέρουν πως οι παλαιότερες μοτοσυκλέτες MotoGP, όπως η συγκεκριμένη, μπορούν να συντηρηθούν χωρίς την ανάγκη εργοστασιακής υποστήριξης και να χρησιμοποιηθούν σε track-days και φεστιβάλ κλασσικών μοτοσυκλετών, και η μοτοσυκλέτα της δημοπρασίας είναι έτοιμη για οδήγηση.

Η GP3 του Capirossi αναμένεται να πιάσει μεταξύ 180.000-200.000 βρετανικές λίρες, δηλαδή μεταξύ 211.000-235.000 ευρώ.

Συνεχίζουμε με μια ακόμα πιο πολύτιμη MotoGP μοτοσυκλέτα, την Ducati Desmosedici GP7 των 799 κ.εκ. του θρυλικού Αυστραλού Casey Stoner.

Stoner

Το 2007, ο Stoner κέρδισε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP για την Marlboro Ducati Factory Team, τερματίζοντας στη γενική μπροστά από τους Dani Pedrosa και Valentino Rossi, με την Ducati να κερδίζει και τον τίτλο κατασκευαστών, μπροστά από Honda και Yamaha. Την χρονιά εκείνη το ιταλικό εργοστάσιο πήρε 5 pole positions και 11 νίκες, με τον Stoner να είναι υπεύθυνος για τις 10 και τον Capirossi για μία.

GP7

Η Desmosedici GP7 κινούταν από έναν V4 90 μοιρών και 799 κ.εκ., με δεσμοδρομικό σύστημα βαλβίδων (όπως και η παραπάνω GP3), με 4 βαλβίδες στον κύλινδρο και απόδοση 220+ hp, με ανάφλεξη και ψεκασμό Magneti Marelli. Το βάρος της ήταν 148 κιλά, ενώ μπορούσε να ξεπεράσει τα 305 χλμ/ώρα. Κι εδώ το πλαίσιο ήταν ατσάλινο τύπου χωροδικτύωμα, με αλουμινένιο ψαλίδι και πλήρως ρυθμιζόμενες αναρτήσεις Ohlins. Δυο ήταν οι carbon δίσκοι μπροστά στα 305 mm, με τετραπίστονες ακτινικές δαγκάνες Brembo, και ένας ατσάλινος δίσκος 220 mm πίσω συμπλήρωνε το πακέτο. Η μοτοσυκλέτα της δημοπρασίας διαθέτει δυο ζευγάρια από ζάντες, τόσο τις original των 16,5 ιντσών, όσο και 17 ιντσών. Η μοτοσυκλέτα έχει ανακατασκευαστεί από τον εξπέρ στις αγωνιστικές Ducati, Dave Allenby και είναι έτοιμη για οδήγηση.

Η GP7 του Stoner αναμένεται να πιάσει μεταξύ 380.000-400.000 βρετανικών λιρών, δηλαδή μεταξύ 447.000-471.000 ευρώ.

Υπενθυμίζουμε πως οι δυο μοτοσυκλέτες είχαν βγει ξανά σε δημοπρασία την άνοιξη του 2024, όμως δεν είχαν πουληθεί καθώς δεν υπήρξε προσφορά που να ικανοποιούσε την τιμή εκκίνησης τους! Μένει να δούμε αν τώρα κάποιος ενδιαφερθεί, ή αν θα παραμείνουν ξανά διαθέσιμες για κάποια μελλοντική δημοπρασία.

Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε τη σελίδα της δημοπρασίας, ΕΔΩ.

Moto2: Χωρίζουν οι δρόμοι της Preicanos Racing & του Bo Bendsneyder – Εντάσεις εκ των έσω

Η συνεργασία τους άρχισε το 2021, αλλά η διαρροή πληροφορίων την σταματάει πριν τον αγώνα του Misano
moto2 bendsneyder
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

12/9/2024

Ο Ολλανδός αναβάτης Bo Bendsneyder, είχε κάνει το ντεμπούτο του στην κατηγορία της Moto2 με την ομάδα της Tech 3. Δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει όλη την χρονιά, καθώς το ατύχημα που είχε στο Ιαπωνικό GP, τον άφησε εκτός των τριών τελευταίων αγώνων. Το 2019 πήγε στην NTS RW Racing τερματίζοντας 26ος γενικής και το 2021 ξεκίνησε η συνεργασία του με την Preicanos Racing έως και σήμερα.

Όμως, ο μη αναμενόμενος στόχος των προσδοκιών τους και οι εντάσεις που δημιουργήθηκαν μεταξύ τους, λόγω της διαρροής των εμπιστευτικών πληροφοριών, οδηγήθηκαν να την διακόψουν εσπευσμένα, πριν τον αγώνα του Misano.

Ωστόσο, η Ισπανική ομάδα Preicanos Racing, η οποία παλαιότερα λεγότανε SAG Racing είχε πάρει ήδη την απόφαση να μην ανανεώσει για τη νέα χρονιά, έπειτα των 4 σεζόν που ήτανε μαζί. Η καλύτερη θέση που είχε φέρει ο Bo, ήταν αυτή της τρίτης θέσης στον περσινό αγώνα του GP Αμερικής και της πέμπτης στο Γαλλικό GP του 2021.

Ο οδηγός που θα σταθεί δίπλα στον Jaume Masia για το υπόλοιπο της σεζόν, θα είναι ο Daniel Munoz ο οποίος είχε αντικαταστήσει τον Bendsnayder στις αρχές του έτους μετά από τον τραυματισμό του.