Νέα Triumph Trident 660 – 2025: Εμπλουτίζεται σε εξοπλισμό και έρχεται πριν το νέο έτος!

Πλήρες πακέτο ηλεκτρονικών και IMU!
Νέα Triumph Trident 660 – 2025: Εμπλουτίζεται σε εξοπλισμό και έρχεται πριν το νέο έτος!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

8/10/2024

Μία σημαντική μοτοσυκλέτα για ορισμένες πολύ βασικές αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται η Triumph αναβαθμίζεται και εξοπλίζεται με πλήρες πακέτο ηλεκτρονικών και μάλιστα αποκτά και IMU έξι αξόνων, που σημαίνει πως τα ηλεκτρονικά είναι προηγμένα και δεν προστέθηκαν απλά για λόγους ανταγωνισμού.

Η μοναδική τρικύλινδρη στην κατηγορία της στην Ευρωπαϊκή αγορά -αυτή την στιγμή- αποκτά έναν ιδιαίτερα πλούσιο βασικό εξοπλισμό, καθώς και αλλαγές σε ένα κομβικό σημείο που εμείς στο MOTO είχαμε εστιάσει κατά την δοκιμή της και από την στιγμή που το νέο μοντέλο αλλάζει ακριβώς σε αυτό, σημαίνει πως όχι μόνο είχαμε δίκιο αλλά το είχαμε πει και από τότε! Αναβαθμισμένη λοιπόν η ανάρτηση του νέου Trident ενώ στην videoκλίση που είχαμε με τα στελέχη του εργοστασίου κατά την οποία μας αποκάλυψαν όλα τα νέα τους μοντέλα για φέτος, επισημάνθηκε και μία μικρή αλλαγή στην γεωμετρία του πλαισίου!

Ο κινητήρας παραμένει ενεργό μέρος και ίδιος κατά βάση με το απερχόμενο μοντέλο, χωρίς να χρειάζεται και ιδιαίτερες αλλαγές καθώς ήταν ήδη ένας από τους πιο αποδοτικούς στην κατηγορία του. Όπως κάθε τρικύλινδρος έχει διάρκεια στις ψηλές στροφές χωρίς να χάνει ροπή και απόδοση σε χαμηλές και μεσαίες. Στο Trident 660 πάνω από το 90% της μέγιστης ροπής αποδίδεται από τις 3.600 σαλ έως τις 9.750 σαλ για αυτό και από την πρώτη στιγμή ήταν μία από τις πιο ενδιαφέρουσες sport μοτοσυκλέτες στην κατηγορία του. Παρόλο που το ρετρό στυλ προσπαθούσε να κρύψεις τις δυνατότητές του.

Με Cornering ABS και traction control που λαμβάνουν υπόψη τους την κλίση της μοτοσυκλέτας και την αλλαγή γεωμετρίας κατά την επιτάχυνση και την επιβράδυνση, όπως επίσης και τις προθέσεις του αναβάτη από τον ρυθμό περιστροφής της γκαζιέρας, υπολογίζοντας σε πραγματικό χρόνο καθώς διαθέτει πλέον IMU έξι αξόνων, το Trident 660 εξοπλίζεται από το πάνω ράφι για το πακέτο των ηλεκτρονικών.

Στον βασικό εξοπλισμό υπάρχει και quickshifter δύο κατευθύνσεων, όπως επίσης και cruise control καθιστώντας το έτσι από τις πλέον εξοπλισμένες και ενώ έχει ήδη κάνει την διαφορά με την διάταξη του κινητήρα.

Νέα Triumph Trident 660 – 2025: Εμπλουτίζεται σε εξοπλισμό και έρχεται πριν το νέο έτος!

Στον έλεγχο και την ρύθμιση όλων αυτών, μία έγχρωμη TFT οθόνη που συνδέεται και με το κινητό τηλέφωνο του αναβάτη, με νέο menu και την δυνατότητα πλοήγησης μέσα από τους χάρτες που τρέχουν σε εφαρμογή στο κινητό τηλέφωνο. Μαζί με αυτό έρχεται και ο έλεγχος των κλήσεων ή της μουσικής από τους διακόπτες της μοτοσυκλέτας.

Προστίθεται και χαρτογράφηση Sport στις υπάρχουσες Road και Raid που αλλάζει την απόκριση της γκαζιέρας με μεγαλύτερη αμεσότητα στο άνοιγμα.

Το ύψος σέλας στα 805 χιλιοστά και το μικρό πλάτος με τον ικανοποιητικό μοχλό από το τιμόνι, καθιστούν την Trident 660 μία ευέλικτη μοτοσυκλέτα, ιδιαίτερα εύκολη στην καθημερινή χρήση, ενώ το σαφές κιβώτιο και ο συμπλέκτης ολίσθησης με υποβοήθηση υπόσχονται να πολλαπλασιάσουν αυτή την ευκολία χρήσης, επηρεάζοντας θετικά την καθημερινότητά του αναβάτη.

Νέα Triumph Trident 660 – 2025: Εμπλουτίζεται σε εξοπλισμό και έρχεται πριν το νέο έτος!

Εκείνο που όπως είπαμε ήθελε αλλαγή και το είχαμε επισημάνει πρώτοι στην δοκιμή του, είναι στις αναρτήσεις και πλέον η Triumph κάνει την αναβάθμιση με ανεστραμμένο πιρούνι Showa 41 χλστ «μεγάλου εμβόλου» SFF-BF και αμορτισέρ πίσω με ρυθμιζόμενη προφόρτιση, επίσης από τη Showa! Όπως μας είπαν τα στελέχη του εργοστασίου η διαφορά θα είναι αισθητή.

Στα φρένα συναντάμε μία υλοποίηση από την Nissin με δύο δισκόφρενα 310 χλστ ενώ η Triumph τιμά τον πελάτη με ελαστικά πρώτης τοποθέτησης Michelin Road 5 που μπορεί να μην είναι η τελευταία γενιά, αλλά έχουν εξαιρετική απόδοση, ιδιαίτερα αν συγκριθούν με κινέζικης προέλευσης, υποδεέστερα που συναντάμε πολλές φορές ακόμη και σε sport μοτοσυκλέτες.

Νέα Triumph Trident 660 – 2025: Εμπλουτίζεται σε εξοπλισμό και έρχεται πριν το νέο έτος!

Εμπρός διαθέτει έναν χαρακτηριστικό στρογγυλό LED προβολέα, ενσωματωμένο πίσω φως και φλας που σβήνουν μόνα τους μετά από λίγα δευτερόλεπτα. Η Trident 660 έχει ένα ξεχωριστό ρετρό-μοντέρνο στιλ που για το 2025 έχει εμπλουτιστεί με τρεις νέους συνδυασμούς χρωμάτων και γραφικών: Το Cosmic Yellow, το Cobalt Blue και το Diablo Red που συμπληρώνονται από πινελιές Sapphire Black και εντυπωσιακές διαγώνιες λευκές ρίγες. Υπάρχει επίσης ένας πιο διακριτικός χρωματισμός Jet Black ενώ μπορεί κανείς να προσέξει μια νέα γέφυρα από σφυρήλατο αλουμίνιο και του πεντάλ φρένου επίσης από το ίδιο υλικό.

 

Ο Chief Commercial Officer της Triumph, Paul Stroud, δήλωσε:

«Παρουσιάσαμε για πρώτη φορά την Trident το 2020 με έναν μοναδικό συνδυασμό συναρπαστικής τρικύλινδρης απόδοσης και χαρακτήρα, οδικής συμπεριφοράς που εμπνέει εμπιστοσύνη και τολμηρού βρετανικού στυλ. Προσθέτοντας από πάνω και το ασυναγώνιστο συνολικό κόστος ιδιοκτησίας, αποδείχθηκε δημοφιλής σε αναβάτες όλων των ηλικιών και επιπέδων εμπειρίας, σε αγορές σε όλο τον κόσμο, και από την κυκλοφορία της η Trident έχει κερδίσει πολλά σημαντικά βραβεία του κλάδου.

Η προσθήκη αυτής της τεχνολογίας θέτει ξανά τον πήχη για την κατηγορία. Με βάση τη δημοτικότητα του φωτεινού, τολμηρού χρωματικού συνδυασμού της ειδικής μας έκδοσης, της Trident Triple Tribute, παρουσιάζουμε εντυπωσιακούς νέους συνδυασμούς χρωμάτων σε Cosmic Yellow, Cobalt Blue και Diablo Red, καθώς και στο Jet Black. Αλλά ο πιο σημαντικός παράγοντας για τους πελάτες μας, φυσικά, είναι ότι η Trident 660 κάνει κάθε βόλτα πολύ διασκεδαστική».

 

Όπως κάθε Triumph που σέβεται τον εαυτό της, έτσι και το Trident διαθέτει 45 γνήσια αξεσουάρ για να μπορεί ο ιδιοκτήτης να το προσαρμόσει στο δικό του προσωπικό στιλ αλλά και να το εξοπλίσει ακόμη περισσότερο για ταξίδια. Για παράδειγμα υπάρχουν θερμαινόμενα γκριπ, tail pack, tank bag και μάσκα που μέσα από το site της Triumph μπορεί να γίνει η διαμόρφωση της νέας μοτοσυκλέτας.

Νέα Triumph Trident 660 – 2025: Εμπλουτίζεται σε εξοπλισμό και έρχεται πριν το νέο έτος!

Με ένα κιτ περιοριστή A2 διαθέσιμο στις ευρωπαϊκές αγορές, η Trident 660 μπορεί να προσαρμοστεί ώστε να πληροί τις απαιτήσεις της άδειας κατηγορίας Α2 για νεότερους και καινούργιους αναβάτες. Όταν ο ιδιοκτήτης αποκτήσει πλήρες δίπλωμα Α, μπορεί να επαναφέρει την πλήρη ισχύ

Οι μοτοσυκλέτες θα φτάσουν στα καταστήματα τις αρχές Δεκεμβρίου 2024 και η τιμή του δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί για την Ελληνική αγορά. Ενδεικτικά στην Αυστρία που από πλευράς φόρων είναι πιο κοντά στα Ελληνικά δεδομένα, θα κοστίζει €9,295 και στον παρακάτω πίνακα υπάρχουν οι τιμές στις χώρες που τις έχουν καθορίσει έως τώρα:

Νέα Triumph Trident 660 – 2025: Εμπλουτίζεται σε εξοπλισμό και έρχεται πριν το νέο έτος!
Περιμένοντας να καθοριστεί και η τιμή στην Ελλάδα που το κράτος επιβάλλει μία υψηλή φορολογία

Τεχνικά Χαρακτηριστικά – TRIDENT 660

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ & ΜΕΤΑΔΟΣΗ

Τύπος

Υδρόψυκτος, 12-βάλβιδος, 2ΕΕΚ, τρικύλινδρος σε σειρά

Χωρητικότητα

660 κ.εκ.

Διάμετρος

74.0 χλστ

Διαδρομή

51.1 χλστ

Συμπίεση

11.95:1

Μέγιστη Ιπποδύναμη

81 PS (59.6 kW) @ 10,250 σαλ

Μέγιστη Ροπή

64 Nm @ 6,250 σαλ

Σύστημα Τροφοδοσίας

Ηλεκτρονικός ψεκασμός πολλαπλών σημείων με ηλεκτρονικό έλεγχο γκαζιού. 3 προγράμματα οδήγησης (Βροχής, Δρόμου, Σπορ).

Εξάτμιση

Ατσάλινη ανοξείδωτη 3 σε 1 με χαμηλό ατσάλινο ανοξείδωτο πλαϊνό τελικό

Τελική Μετάδοση

Αλυσίδα X-ring

Συμπλέκτης

Υγρός, πολύδισκος, ολίσθησης με υποβοήθηση

Κιβώτιο

6 σχέσεων, Triumph Shift Assist

 

ΠΛΑΙΣΙΟ

Πλαίσιο

Σωληνωτό ατσάλινο περιμετρικό

Ψαλίδι

Διπλό ατσάλινο

Εμπρός Τροχός

Χυτός αλουμινίου, 17” x 3.5”

Πίσω Τροχός

Χυτός αλουμινίου, 17” x 5.5”

Εμπρός Ελαστικό

120/70 R 17

Πίσω Ελαστικό

180/55 R 17

Εμπρός Ανάρτηση

 Ανεστραμμένο Showa big piston (SFF-BP) 41 χλστ με χωριστές λειτουργίες στα καλάμια (SSF), 120 χλστ διαδρομή τροχού

Πίσω Ανάρτηση

Μονοσόκ αμορτισέρ Showa με ρύθμιση προφόρτισης, 130 χλστ διαδρομή τροχού

Εμπρός Φρένα

Διπλά δισκόφρενα Ø310χλστ, διέμβολες δαγκάνες ολίσθησης, Βελτιστοποιημένο Γωνιακό ABS

Πίσω Φρένο

Μονό σταθερό δισκόφρενο Ø255χλστ, μονή δαγκάνα ολίσθησης, Βελτιστοποιημένο Γωνιακό ABS

Όργανα

Πολυ-λειτουργικά όργανα LCD με έγχρωμη οθόνη TFT

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΑΡΗ

Μήκος

2020 χλστ

Πλάτος (Τιμόνι)

795 χλστ

Ύψος Χωρίς Καθρέφτες

1089 χλστ

Ύψος Σέλας

805 χλστ

Μεταξόνιο

1401 χλστ

Γωνία Κάστερ

24.6°

Ίχνος

107 χλστ

Υγρό Βάρος

190 κιλά

Χωρητικότητα Ρεζερβουάρ

14.0 λίτρα

 

ΣΕΡΒΙΣ

Διάστημα Σέρβις

16,000χλμ/12 μήνες

ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΚΑΙ ΕΚΠΟΜΠΕΣ (ΕΕ)

Κατανάλωση Καυσίμου

Προς επιβεβαίωση

Εκπομπές

Προς επιβεβαίωση

 

 

Honda Forza 125 & 350 2025 - Μικρή αναβάθμιση παραμένοντας τιμολογιακά στην κορυφή [Gallery]

Euro5+ προδιαγραφές ρύπων, εργονομικές βελτιώσεις και νέα TFT οθόνη
Honda Forza 125 & 350 2025
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

8/10/2024

Τα Honda Forza 125 και 350 αναβαθμίζονται για τη νέα χρονιά με την ιαπωνική εταιρεία να τα συμμορφώνει με τις Euro5+ προδιαγραφές.

Το Forza 750 δέχτηκε εκτεταμένες αλλαγές και τα μικρότερα μοντέλα της premium οικογένειας scooter δεν θα μπορούσαν να συνεχίσουν απαράλλαχτα την εμπορική τους πορεία επί ευρωπαϊκού εδάφους μπαίνοντας και αυτά στον χορό των αλλαγών.

Τόσο το Forza 125 όσο και το 350, που κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της εταιρείας στην Atessa της Ιταλίας (εκεί όπου φτιάχνεται και το SH), πληρούν πλέον τις προδιαγραφές ρύπων Euro 5+. 

Honda Forza 125 & 350 2025

Για να πετύχει τον στόχο της η Honda άλλαξε την χαρτογράφηση της ECU και στα δύο μοντέλα της, έβαλε και στα δύο αισθητήρα διοξειδίου του θείου (SO2) στην εξάτμιση, άλλαξε τον καταλύτη του 350 με νέο, ενώ άλλαξε την εσωτερική δομή στο τελικό της εξάτμισης τόσο στο μικρό όσο και στο μεγαλύτερο Forza.

O ESP+ κινητήρας του 125 αποδίδει 14,54 ίππους και 1,25 κιλό ροπής με την απόδοση του μοτέρ των 330 κ.εκ. να βρίσκεται στους 29,2 ίππους και τα 3,21 κιλά. 

Honda Forza 125 & 350 2025

Παράλληλα και τα δύο Forza άλλαξαν την οθόνη τους και χρησιμοποιούν πλέον την TFT των πέντε ιντσών που έχουν το X-ADV αλλά και το μεγαλύτερο Forza 750. Η οθόνη προσφέρει συνδεσιμότητα με smartphone μέσω της εφαρμογής Honda RoadSync, πλοήγηση στροφή-στροφή όπως και βελτιωμένη αναγνωσιμότητα ακόμη και με έντονο φως περιβάλλοντος. 

Με νέο τρόπο παρουσιάζονται και οι πληροφορίες στην οθόνη, νέα δομή έχει και το μενού, ενώ ο έλεγχος πραγματοποιείται από το αριστερό γκριπ με το νέο φωτιζόμενο χειριστήριο της Honda που κάνει την εμφάνισή του σε όλο και περισσότερα μοντέλα της.

Honda Forza 125 & 350 2025

Στον στάνταρ εξοπλισμό και των δύο scooter της Honda περιλαμβάνεται η ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη ζελατίνα, το σύστημα ασύρματης ενεργοποίησης και εκκίνησης, όπως και η θύρα USB-C που βρίσκεται στο αριστερό ντουλαπάκι της ποδιάς, το οποίο κλειδώνει.

Για το Forza 350, στα υπάρχοντα τρία χρώματα (λευκό ματ πέρλα, μαύρο πέρλα, γκρι πέρλα) έρχεται να προστεθεί το κόκκινο μεταλλικό Carnelian Red όπως και το ματ γκρι μεταλλικό Cynos Gray. Θα είναι διαθέσιμο και ως ειδική έκδοση, στο μεταλλικό γκρι ματ Cynos Gray, με μαύρες ζάντες και κόκκινες ραφές στη σέλα.

Για το Forza 125 που διπλασιάζει τη χρωματική του παλέτα, τα νέα χρώματα είναι το ματ μπλε πέρλα Pacific Blue και το λευκό πέρλα Cool White, ενώ θα είναι επίσης διαθέσιμο και ως ειδική έκδοση στο υπάρχον μεταλλικό γκρι ματ Cynos Gray. Ωστόσο σε αυτή την περίπτωση οι ζάντες είναι βαμμένες στο χρώμα του μπρούτζου και τα πλαϊνά πλαστικά έχουν αποκλειστικά γραφικά.