KTM 300 EXC HARDENDURO 2025 - Η δίχρονη κορυφή του σκληρού Enduro

Με αύρα από Red Bull Erzbergrodeo και Manuel Lettenbichler
motomag KTM 300 EXC HARDENDURO 2025 – Ποιο μάχιμο από ποτέ
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

28/6/2024

Η ΚΤΜ παρουσίασε το 300 EXC HARDENDURO το οποίο όπως λέει και το όνομα του είναι ένας φόρος τιμής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Hard Enduro, με κορυφαίο εξοπλισμό και δυνατότητες να κερδίσει αγώνα Hard Enduro σε κορυφαίες διοργανώσεις στον κόσμο.

Από το 2024 όταν και παρουσιάστηκε, το 300 EXC HARDENDURO αποτελεί το κορυφαίο hard enduro μοντέλο της αυστριακής εταιρείας που έχει εξελιχθεί κατά πολύ από τον Manuel Lettenbichler τον οποίο τον βλέπουμε να αγωνίζεται με ένα ίδιο μοντέλο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Hard Enduro της FIM.

KTM 300 EXC HARDENDURO 2025 – Ποιο μάχιμο από ποτέ

Όσον αφορά το μοντέλο του 2025 αυτό έχει ως νέο χαρακτηριστικό τη ρύθμιση της βασικής βαλβίδας στο WP XACT ανεστραμμένο πιρούνι κλειστού φυσιγγίου με διάμετρο καλαμιών στα 48 χλστ. Μέσω αυτής ο αναβάτης μπορεί να ρυθμίσει την προφόρτιση του ελατηρίου αυξάνοντας με αυτόν τον τρόπο το εύρος των ρυθμίσεων. Η ρύθμιση της βαλβίδας μπορεί να γίνει με το χέρι ακόμη και εν κινήσει, με τη συνολική απόσταση της διαδρομής να φτάνει τα 4 χλστ. κάτι που σημαίνει βελτίωση στην οδηγική συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας σύμφωνα με την KTM η οποία αναφέρει: "μια μικρή διαδρομή που κάνει όμως μεγάλη διαφορά". Στο EXC 300 HARDENDURO του 2025, έχουν γίνει επιπρόσθετα αναβαθμίσεις στις ρυθμίσεις της πίσω ανάρτησης, στη γλύστρα της αλυσίδας και στο ρεζερβουάρ καυσίμου.

KTM 300 EXC HARDENDURO 2025 – Ποιο μάχιμο από ποτέ

Το ΚΤΜ 300 EXC HARDENDURO του 2025 περιλαμβάνει στον εξοπλισμό του:

  • Νέα γραφικά μαύρου – πορτοκαλί χρώματος
  • Αγωνιστική σέλα
  • Διακόπτη επιλογής χαρτογράφησης
  • Προστατευτικά πλαισίου πορτοκαλί χρώματος
  • Τροχούς ΚΤΜ Factory της D.I.D.
  • Ελαστικά Metzeler 6Days Εxtreme
  • Ανεμιστήρας ψυγείου
  • Πιρούνι WP XACT κλειστού φυσιγγίου με ρύθμιση προφόρτισης βαλβίδας
  • Μαύρες ανοδιωμένες CNC τιμονόπλακες
  • Πλευστό εμπρός δισκόφρενο
  • Προστασία μπροστινού και πίσω δισκόφρενου
  • Πορτοκαλί πίσω γραναζι Supersprox Stealth
  • Προστασία δοχείου συμπλέκτη
  • Προστασία τάπας λαδιού

Τo 300 EXC HARDENDURO του 2025 θα είναι διαθέσιμο σε εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους της ΚΤΜ από τον Σεπτέμβριο.

Ετικέτες

BMW R 1300 GS Adventure 2025 - Παρουσιάζεται στις 5/7/2024

"The Ultimate Globetrotter", η υπέρτατη ταξιδιωτική έκδοση του R 1300 GS
BMW R 1300 GS Adventure 2025
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

1/7/2024

Στα τέλη Μαίου, σας είχαμε γράψει για ορισμένα από τα τεχνικά χαρακτηριστικά του R 1300 GS Adventure 2025. Τώρα η BMW μας δίνει την ημερομηνία στην οποία θα παρουσιάσει στο κοινό τη νέα υπέρτατη ταξιδιωτική On-Off / Crossover μοτοσυκλέτα της.

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, έτσι και στην R 1300 GS Adventure του 2025 (που δεν μετονομάζεται σε 1400 όπως ήθελαν κάποιες πληροφορίες), αναμένουμε πρώτα απ' όλα να δούμε τη μοτοσυκλέτα να εφοδιάζεται με μεγαλύτερο ρεζερβουάρ από το 19άρι της βασικής έκδοσης, αν και ακόμα δεν γνωρίζουμε πόσο μεγάλο θα είναι αυτό. Στο 1250 η διαφορά ήταν στα 10 επιπλέον λίτρα καυσίμου, με τη βασική έκδοση να φέρει ρεζερβουάρ 20 λίτρων και την Adventure 30, και περιμένουμε ανάλογη διαφορά και το 2025.

Χάρη σε κάποια έγγραφα προδιαγραφών από την Ελβετία, είχαμε διαπιστώσει πως ο 19άρης μπροστινός τροχός παραμένει ατόφιος, με την BMW να δίνει Crossover χαρακτήρα και στο Adventure μοντέλο της, αφήνοντας τα ακραία Off-Road χαρακτηριστικά για το F 900 GS.

Η μεγάλη διαφορά στο μέγιστο ανακοινώσιμο ύψος της μοτοσυκλέτας που φτάνει τα 100 mm σε σχέση με τη βασική έκδοση, εκτός από την ψηλότερη ζελατίνα πιθανώς να αφορά και σε μεγαλύτερες διαδρομές αναρτήσεων, κάτι που μένει να επιβεβαιωθεί.

Φυσικά η νέα Adventure θα έρχεται φορτωμένη με πλούσιο βασικό εξοπλισμό, ενώ ενδιαφέρον έχει να δούμε αν θα αποτελέσει το πρώτο μοντέλο της BMW που θα εξοπλίζεται με το νέο σύστημα ASA (Automated Shift Assistant), που αποτελεί την πρόταση των Βαυαρών για απλουστευμένο σύστημα συμπλέκτη, στα χνάρια των Honda (DCT & E-Clutch), MV Agusta (Smart Clutch System). Μέσω αυτού καταργείται η μανέτα του συμπλέκτη, με τον αναβάτη να μπορεί να αλλάξει ταχύτητες με το λεβιέ στο πόδι, είτε να αφήσει τη μοτοσυκλέτα να ανεβάζει και να κατεβάζει εκείνη, αυτόματα, σχέσεις.

Λίγες ημέρες υπομονής έμειναν ακόμα, για να αποκαλυφθεί πλήρως το μεγάλο μοντέλο περιπέτειας της BMW. Για την live παρουσίαση δίνουμε ραντεβού ΕΔΩ στις 6 το απόγευμα ώρα Ελλάδας, αυτή την Παρασκευή 5 Ιουλίου.

Ετικέτες