MXGP - O Guadagnini της Husqvarna εκτός Αργεντινής λόγω τραυματισμού

Η ομάδα θα αγωνιστεί μόνο με τους Lucas Coenen και Kay de Wolf στην MX2
motomag MXGP – O Guadagnini της Husqvarna εκτός Αργεντινής λόγω τραυματισμού
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

28/2/2024

Στον εναρκτήριο γύρο της χρονιάς ο οποίος θα διεξαχθεί στην Παταγονία της Αργεντινής στις 10 Μαρτίου η Nestaan Husqvarna Factory Racing θα έχει παρουσία μόνο στην MX2 κατηγορία καθώς ο Mattia Guadagnini ο οποίος είναι ο αναβάτης της ομάδας στην MXGP κατηγορία θα μείνει εκτός δράσης για κάποιο διάστημα λόγω τραυματισμού.

Λίγες ημέρες πριν την έναρξη του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Motocross, η ατυχία χτύπησε την πόρτα για την ομάδα της Nestaan Husqvarna Factory Racing. Ο Mattia Guadagnini ο μοναδικός αναβάτης της ομάδας στην κατηγορία MXGP κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του στη Νότια Γαλλία είχε μία πτώση με αποτέλεσμα να τραυματιστεί.

MXGP – O Guadagnini της Husqvarna εκτός Αργεντινής λόγω τραυματισμού

Ο Ιταλός αναβάτης ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο διαγνώστηκε με κάταγμα στην ωμοπλάτη και τραυματισμούς στα μαλακά μόρια στο κάτω μέρος του βραχίονα. Ο χρόνος ανάρρωσης δεν έχει ακόμη καθοριστεί ενώ και η ημερομηνία της επιστροφής του Guadagnini ακόμη είναι άγνωστη.

Με τον Mattia Guadagnini εκτός, η Nestaan Husqvarna Factory Racing θα παραταχθεί στην Αργεντινή με τους Lucas Coenen και Kay de Wolf οι οποίοι θα αγωνιστούν στην MX2.

Ο Rasmus Jorgensen, Team Manager της Nestaan Husqvarna Factory Racing, δήλωσε: "Αυτό που συνέβη είναι πολύ λυπηρό για την ομάδα μας. Είμαστε ωστόσο τυχεροί καθώς ο τραυματισμός του Guadagnini δεν είναι τόσο σοβαρός όσο πιστεύαμε αρχικά.”

https://bikealert.gr/el/news/agonistika_-road_filtra_aeros_hiflofiltro

 

Ετικέτες

Pro Motocross 2024 - Ο Jett Lawrence κερδίζει με σπασμένα φρένα στα 450 [VIDEO]

24 συνεχόμενες νίκες μετράει ο Jett Lawrence στα 450, με τo HRC να κάνει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το 1-2 στον εναρκτήριο αγώνα του Πρωταθλήματος
motomag Pro Motocross 2024 – Ο Jett Lawrence κερδίζει με σπασμένα φρένα στα 450 [VIDEO]
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

28/5/2024

Ο εναρκτήριος αγώνας της χρονιάς για τον θεσμό Pro Motocross (που πραγματοποιείται σε εξωτερικές πίστες, αντίθετα με το Supercross που λαμβάνει χώρα σε στάδια) πραγματοποιήθηκε στην Καλιφόρνια, με τον Jett Lawrence (Honda) να κερδίζει στην κατηγορία 450, αυξάνοντας ταυτόχρονα το ρεκόρ συνεχόμενων νικών που κρατάει από πέρυσι. Στην κατηγορία 250 ο Haiden Deegan της Yamaha πήρε τη νίκη ξεκινώντας και αυτός με το δεξί τη χρονιά.

Στον πρώτο αγώνα της ημέρας ο Jett Lawrence (Honda) κατάφερε με το που έπεσαν οι μπάρες να πάρει το Holeshot. Πίσω από τον πρωταθλητή του AMA Supercross βρέθηκε ο Aaron Plessinger (KTM), ο οποίος πάλευε να κρατήσει πίσω του τον Hunter Lawrence (Honda). Με τον Jett Lawrence να αυξάνει γύρο με τον γύρο τη διαφορά από τους υπόλοιπους, το ενδιαφέρον είχε πέσει στους Plessinger και Hunter Lawrence.

Ο αδερφός του Jett, Hunter Lawrence ήταν αποφασισμένος να κάνει το 1-2 για την ομάδα της Honda και αυτό έκανε. Με δέκα λεπτά να απομένουν έκανε την επίθεση του περνώντας μπροστά από τον Plessinger ο οποίος δεν μπόρεσε να μείνει κοντά στον αναβάτη της Honda. Από την άλλη ο Jett Lawrence πανηγύρισε με άνεση την 23η συνεχόμενη νίκη του στην κατηγορία 450, ενώ ο Plessinger συμπλήρωσε το βάθρο.

Pro Motocross 2024 – Ο Jett Lawrence κερδίζει με σπασμένα φρένα στα 450 [VIDEO]

Στον δεύτερο αγώνα θα είχαμε αλλαγή σκηνικού καθώς αυτή τη φορά το Holeshot θα έπαιρνε ο Hunter Lawrence, με τον αδερφό του Jett να βρίσκεται μία ανάσα πίσω του. Φυσικά ο Jett Lawrence δεν είχε σκοπό να μείνει πίσω, για αυτό τον λόγο πίεσε τον αδερφό του και πέρασε στην πρωτοπορία. Ο Hunter Lawrence μετά την προσπέραση που δέχθηκε έχασε λίγο τον ρυθμό του με αποτέλεσμα να τον προσπεράσει και ο Chase Sexton που ακολουθούσε.

Ο Sexton έχοντας καλό ρυθμό πλησίασε τον Jett Lawrence ωστόσο δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο του αγώνα να απειλήσει πραγματικά τον αναβάτη της Honda. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Jett Lawrence να πανηγυρίσει την 24η συνεχόμενη νίκη του και να πάρει τα ηνία του πρωταθλήματος όσον αφορά τη βαθμολογία. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Chase Sexton, με τον Hunter Lawrence να συμπληρώνει το βάθρο.

Pro Motocross 2024 – Ο Jett Lawrence κερδίζει με σπασμένα φρένα στα 450 [VIDEO]

Μετά το τέλος του αγώνα ο Jett Lawrence (Honda) προηγείται έχοντας 50 βαθμούς, με τον Hunter Lawrence (Honda) να έχει 42 βαθμούς και τον Chase Sexton (KTM) να έχει 40 βαθμούς.

Ο Jett Lawrence ανέφερε: “Ήταν ένας πολύ ωραίος αγώνας, έπρεπε να πιέζω συνεχώς καθώς ο Hunter και ο Chase ήταν γρήγοροι. Είμαι χαρούμενος γιατί ταυτόχρονα αύξησα το σερί νικών μου που κρατάει από πέρυσι”.

Μετά τη μεγάλη κατηγορία, στην πίστα μπήκε η κατηγορία 250. Ο Tom Vialle (KTM), πήρε το Holeshot με τον Levi Kitchen (Kawasaki), να ακολουθεί κατά πόδας. Ο Kitchen δεν είχε σκοπό να αφήσει την ευκαιρία να πάει χαμένη καθώς είχε καλύτερο ρυθμό από τον Vialle και έκανε την επίθεση του. O αναβάτης της Kawasaki πέρασε στην πρώτη θέση αυξάνοντας πολύ γρήγορα το χρονικό προβάδισμα του από τους υπόλοιπους. Η μάχη είχε μεταφερθεί για τη δεύτερη θέση με τους Vialle και Haiden Deegan (Yamaha) να παλεύουν σε κάθε στροφή. Ο Deegan λίγο αργότερα θα περνούσε στη δεύτερη θέση με τον ίδιο να μειώνει συνεχώς τη διαφορά από τον Kitchen.

Pro Motocross 2024 – Ο Jett Lawrence κερδίζει με σπασμένα φρένα στα 450 [VIDEO]

Με δύο γύρους να απομένουν ο Kitchen στάθηκε άτυχος καθώς ένα πλαστικό πασσαλάκι από αυτά που οριοθετούν την πίστα πιάστηκε στη μεριά του ποδόφρενου με αποτέλεσμα να χάσει την πρωτοπορία καθώς έπρεπε να το ξεσφηνώσει. Την ατυχία αυτή εκμεταλλεύτηκε ο Deegan ο οποίος κέρδισε τον αγώνα. Ο άτυχος Kitchen τερμάτισε δεύτερος με τον Chance Hymas (Honda) να συμπληρώνει το βάθρο καθώς ο Vialle δεν κατάφερε να κρατήσει την τρίτη θέση μέχρι το πέσιμο της καρό σημαίας.

Στον δεύτερο αγώνα ο Deegan συνέχισε από εκεί που σταμάτησε. Ο αναβάτης της Yamaha πήρε το Holeshot και δεν κοίταξε ποτέ πίσω του. Στον αντίποδα ο Kitchen έδινε μάχη με τον Vialle για ακόμη μία φορά αλλά τώρα από τα πρώτα στάδια του αγώνα είχε μπει στο παιχνίδι του βάθρου και ο Hymas. Με τον Deegan να οδεύει για ακόμη μία νίκη, άπαντες είχαν επικεντρώσει το ενδιαφέρον τους στις δύο εναπομείναντες θέσεις του βάθρου. O Kitchen είχε καταφέρει να ανοίξει λίγο τη διαφορά του από τους Vialle και Hymas οι οποίοι έδιναν τον υπέρ πάντων αγώνα για να βρεθούν στο τελευταίο σκαλί του βάθρου.

Pro Motocross 2024 – Ο Jett Lawrence κερδίζει με σπασμένα φρένα στα 450 [VIDEO]

Λίγους γύρους αργότερα ο Deegan πέρασε τη γραμμή του τερματισμού κάνοντας το απόλυτο, ενώ ο Kitchen τερμάτισε εκ νέου στη δεύτερη θέση. Την μάχη για την τρίτη θέση κέρδισε ο Vialle στο δεύτερο αγώνα ωστόσο στην τρίτη θέση του συνολικού αγώνα βρέθηκε ο Hymas ο οποίος είχε καλύτερα συγκεντρωτικά αποτελέσματα σε σχέση με τον Vialle.

Όσον αφορά την βαθμολογία του πρωταθλήματος, ο Haiden Deegan (Yamaha), προηγείται έχοντας 50 βαθμούς, με τον Levi Kitchen (Kawasaki), να βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 42 βαθμούς. Οι Chance Humas (Honda) και Tom Vialle (KTM), ισοβαθμούν στους 38 βαθμούς.

O Haiden Deegan δήλωσε: “Δούλεψα αρκετά πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα και βγαίνω στην πίστα για να κερδίσω και βάζω τα δυνατά μου. Είναι πολύ θετικό που ξεκίνησα τη σεζόν με νίκη”.

Ο θεσμός του PRO Motocross θα βρεθεί στις 1 Ιουνίου στην πόλη Prairie City όπου θα πραγματοποιηθεί ο δεύτερος γύρος της χρονιάς.

Pro Motocross 2024 – Ο Jett Lawrence κερδίζει με σπασμένα φρένα στα 450 [VIDEO]
Ετικέτες