Σε μια λασπωμένη και τεχνική πίστα, στον πρώτο αγώνα της χρονιάς για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross 2025 στην Αργεντινή, μπροστά σε 55.000 θεατές (!), οι Renaux (Yamaha) και Febvre (Kawasaki) μοιράστηκαν τις νίκες στη μεγάλη κατηγορία, και οι de Wolf (Husqvarna) και Koenen (KTM) πήραν πρωτιές στους δυο αγώνες της ΜΧ2. Εξαιρετικό ήταν το ντεμπούτο της Ducati στο MXGP, με τους Guadagnini και Sewer να παίρνουν τα holeshot awards, και με τον Ιταλό να τερματίζει δυο φορές στην 4η θέση.
Ο πρώην Παγκόσμιος Πρωταθλητής MX2 Maxime Renaux είχε ταλαιπωρηθεί από τραυματισμό το 2024 στη μεγάλη κατηγορία MXGP, χάνοντας τους περισσότερους αγώνες, ενώ το 2025 επέστρεψε στα αγωνιστικά δρώμενα με τις καλύτερες υποσχέσεις, παίρνοντας μια πρώτη και μια δεύτερη θέση στους δυο αγώνες του πρώτου γύρου. Τυπικά ο Renaux ηγείται του Πρωταθλήματος, όμως στη βαθμολογία ισοβαθμεί με τον Romaine Febvre της Kawasaki, με τους δυο τους να έχουν από 47 βαθμούς.
Το βάθρο της μεγάλης κατηγορίας συμπλήρωσε και στους 2 αγώνες ο Tim Gajser της Honda, με τον Σλοβένο να κάνει πολύ καλό ξεκίνημα στη σεζόν.

Στον αγώνα της Αργεντινής έκανε την πρώτη της εμφάνιση και η εργοστασιακή ομάδα της Ducati, που όπως είθισται, εντυπωσίασε και στο Motocross με τη δύναμη της μοτοσυκλέτας της και με τους Mattia Guadagnini και Jeremy Seewer να μοιράζονται τις holeshot (ποιος θα στρίψει πρώτος, ουσιαστικά ένα… dragster βραβείο επιτάχυνσης και καλύτερης εκκίνησης), στους δυο αγώνες. Στον 1ο αγώνα Ιταλός και Ελβετός τερμάτισαν στις θέσεις 4 και 6 αντίστοιχα, ενώ ο Guadagnini επανέλαβε το ίδιο αποτέλεσμα και στον 2ο αγώνα, όμως ο Seewer είχε μια πτώση που τον καθυστέρησε, για να τερματίσει τελικά 18ος.

Ακολουθεί η πρώτη πεντάδα στην γενική κατάταξη της MXGP κατηγορίας μετά τον πρώτο αγώνα του 2025.
1. Maxime Renaux (FRA, YAM), 57 βαθμοί
2. Romain Febvre (FRA, KAW), 56 β
3. Tim Gajser (SLO, HON), 48 β
4. Mattia Guadagnini (ITA, DUC), 40 β
5. Glenn Coldenhoff (NED, FAN), 35 β

Όσον αφορά στην MX2, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Kay de Wolf πήρε τη νίκη στον 1ο αγώνα, ενώ παρά μια πτώση που είχε στον 2ο αγώνα τερμάτισε 5ος και ηγείται έτσι του Πρωταθλήματος. Αυτός ήταν ένας καλός πρώτος γύρος στην ΜΧ2 για το Pierer Group, αφού μετά τον de Wolf που πήρε την πρώτη νίκη, η δεύτερη νίκη πήγε στον Sacha Coenen της KTM, και οι δυο τους βρίσκονται πλέον στις δυο πρώτες θέσεις της κατάταξης. Σα να μην έφτανε αυτό, και οι υπόλοιπες τρεις θέσεις στη βαθμολογία καταλαμβάνονται από αναβάτες KTM & Husqvarna, με πρώτο μη “Αυστριακό” αναβάτη τον Camden Mc Lellan της Triumph στην 6η θέση.
Ακολουθεί η πρώτη πεντάδα στην γενική κατάταξη της MX2 κατηγορίας μετά τον πρώτο αγώνα του 2025.
1. Kay de Wolf (NED, HUS), 49 βαθμοί
2. Sacha Coenen (BEL, KTM), 46 β
3. Simon Laengenfelder (GER, KTM), 44 β
4. Liam Everts (BEL, HUS), 36 β
5. Andrea Adamo (ITA, KTM), 32 β
Τώρα οι ομάδες του MXGP κατευθύνονται προς Ευρώπη, με τον δεύτερο γύρο της σεζόν να λαμβάνει χώρα στην Ισπανία, στις 16 Μαρτίου.