MXGP - Η ομάδα της Nestaan Husqvarna Factory Racing [VIDEO]

Με τον Guadagnini στην MXGP και τους Coenen και De Wolf στην MX2
motomag MXGP – Παρουσιάστηκε η ομάδα της Nestaan Husqvarna Factory Racing [VIDEO]
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

30/1/2024

Η Nestaan Husqvarna Factory Racing όπως είναι η πλήρης ονομασία της, προχώρησε στην ανακοίνωση της σύνθεσης των αναβατών της για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross, με τον Mattia Guadagnini να είναι αυτός που θα ηγηθεί της προσπάθειας της ομάδας στην μεγάλη κατηγορία με το FC 450, και τους Lucas Coenen και Kay de Wolf να πλαισιώνουν την ομάδα στην MX2 κατηγορία με το FC 250.

O Mattia Guadagnini ο οποίος είχε κατακτήσει τον τίτλο στην EMX125 κατηγορία το 2019 και είχε πάρει αρκετές νίκες τα επόμενα χρόνια στην MX2 κατηγορία, την περσινή χρονιά τα βρήκε σκούρα στην κατηγορία MXGP. Στη δύσκολη μετάβαση από την μικρή κατηγορία στην μεγάλη ήρθε να προστεθεί και ένας σοβαρός τραυματισμός στο περσινό MXGP της Γαλλίας. Ο Ιταλός αναβάτης ο οποίος έχει επιστρέψει μετά τον τραυματισμό του το 2024 θα οδηγεί την Husqvarna FC 450.

MXGP – Παρουσιάστηκε η ομάδα της Nestaan Husqvarna Factory Racing [VIDEO]

Στην MX2 κατηγορία η Nestaan Husqvarna Factory Racing θα έχει δύο αναβάτες οι οποίοι θα αγωνιστούν με την FC 250, τον 17χρονο Βέλγο Lucas Coenen και τον 19χρονο Ολλανδό Kay de Wolf. Ο De Wolf στην τέταρτη του χρονιά στη συγκεκριμένη κατηγορία αναμένεται να είναι αυτός που θα ηγηθεί της ομάδας με τον Coenen να θέλει να δείξει την αγωνιστική πρόοδο του.

Οι αναβάτες της Nestaan Husqvarna Factory Racing καθώς και ο Team manager της ομάδας, Rasmus Jorgensen προχώρησαν σε δηλώσεις μετά την παρουσίαση.

MXGP – Παρουσιάστηκε η ομάδα της Nestaan Husqvarna Factory Racing [VIDEO]

O Mattia Guadagnini ανέφερε: "Είμαι ενθουσιασμένος που θα επιστρέψω στους αγώνες αυτή τη σεζόν. Έκανα ένα καλό ξεκίνημα το 2023, αλλά στη συνέχεια με τον τραυματισμό στη Γαλλία όλα έπρεπε να σταματήσουν μέχρι να αναρρώσω."

O Lucas Coenen δήλωσε: "Είναι μεγάλη υπόθεση να είσαι μέλος μιας εργοστασιακής ομάδας! Μετά τα τελευταία GP και το MX of Nations, ήθελα απλώς να επιστρέψω αμέσως στη μοτοσυκλέτα. Τώρα έχουμε κάποιες δοκιμές, αλλά η προσοχή μου είναι στραμμένη στον πρώτο αγώνα στην Αργεντινή.”

MXGP – Παρουσιάστηκε η ομάδα της Nestaan Husqvarna Factory Racing [VIDEO]

Με τη σειρά του ο Kay de Wolf ανέφερε: "Είχα ένα δύσκολο 2023. Έκανα ένα διάλειμμα για να είμαι έτοιμος για τη φετινή σεζόν, και τώρα ανυπομονώ πραγματικά να ξεκινήσω και πάλι τους αγώνες. Στόχος μου είναι να δουλέψω και να βελτιώνομαι σε κάθε αγώνα!"

Ο Rasmus Jorgensen, Team Manager της Nestaan Husqvarna Factory Racing Team Manager δήλωσε: "Είμαι πολύ περήφανος για τη σύνθεση των αναβατών μας. Έχουμε έναν έμπειρο αναβάτη στην MXGP κατηγορία και δύο ανταγωνιστικούς αναβάτες στην MX2 κατηγορία και αυτό είναι θετικό."

MXGP – Παρουσιάστηκε η ομάδα της Nestaan Husqvarna Factory Racing [VIDEO]MXGP – Παρουσιάστηκε η ομάδα της Nestaan Husqvarna Factory Racing [VIDEO]MXGP – Παρουσιάστηκε η ομάδα της Nestaan Husqvarna Factory Racing [VIDEO]

Ετικέτες

Fantic Motor - Εξαιρετικά αποτελέσματα με Λυρίου και Βαγγελάκο στην Αρχαία Ολυμπία

Στον 4ο γύρου του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross 2024
Βαγγελάκος
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

6/9/2024

Με μεγάλη επιτυχία και ρεκόρ 121 συμμετοχών διεξήχθη το Σάββατο 30 Αυγούστου και την Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου ο 5ος αγώνας του Πανελληνίου πρωταθλήματος Motocross, στην άριστα προετοιμασμένη πίστα της Αρχαίας Ολυμπίας, από την ΑΟΛΜΟ που κατάφερε να "νικήσει" τις άστατες καιρικές συνθήκες, με σωστές αποφάσεις, και την Fantic να πετυχαίνει και πάλι κορυφαία αποτελέσματα.

Το Σάββατο εξελίχθηκε ιδανικά για την ομάδα της Fantic, υπό την απειλή έντονων καιρικών φαινομένων, που τελικά δεν εκδηλώθηκαν, εκτός από μια σύντομη βροχή που ήλθε αργά και οδήγησε τους αγωνοδίκες στην αναβολή των πρώτων αγώνων της OPEN και Senior/MXW, που διεξήχθησαν τελικά την Κυριακή.

Στην MX2 ο οδηγός της Fantic Νίκος Λυρίου #161, έδειξε ξεκάθαρα την ταχύτητά του, που αντανακλάται τόσο από τον ταχύτερο γύρο που πέτυχε (ο μόνος κάτω από το 1:42 στην κατηγορία), όπως φυσικά και από την 1η θέση που πέτυχε στον αγώνα κατάταξης οδηγώντας με καταιγιστικό ρυθμό, πολύ θέαμα και ταχύτερο γύρο κάτω από 1:45).

Στην MX OPEN o Δημήτρης Βαγγελάκος #112 με το XXF310 ήταν ο αδιαμφισβήτητος κυρίαρχος των χρονομετρημένων του Σαββάτου οδηγώντας με εξαιρετικό ρυθμό και ταχύτερο χρόνο με διαφορά 2” από τον 2ο.

Λυρίου

Την Κυριακή η μέρα ξεκίνησε με λιακάδα και συναρπαστικές μάχες. Στο 1ο σκέλος της MX2 ο Λυρίου έκανε μια ωραία εκκίνηση και έστριψε 3ος με το Ζούνη να τον ακολουθεί πολύ κοντά. Ο υπόλοιπος αγώνας κύλησε με πολύ θέαμα και ο οδηγός της Fantic άντεξε τις επιθέσεις διατηρώντας την 3η θέση. Στο 2ο σκέλος ο Νικόλας έφυγε και πάλι μπροστά κρατώντας τη 2η θέση για αρκετούς γύρους και πιέζοντας για πρωτιά. Η κούραση μετά το μέσο του αγώνα τον ανάγκασε να κόψει ρυθμό κατακτώντας τελικά την 3η θέση καθώς και την 3η θέση στο βάθρο του αγώνα με 3-3.

Νίκος Λυρίου: "Ήταν ένα καλό ΣΚ, τα αποτελέσματα έδειξαν πως έχω την ταχύτητα για να πρωταγωνιστήσω με καλή προετοιμασία. Το Fantic δούλεψε φανταστικά με σχεδόν στανταρ ρυθμίσεις αναρτήσεων καθότι δεν είχαμε πολύ χρόνο να πειραματιστούμε με τα settings. Τα λέμε σ’ έναν μήνα στις Κρηνίδες…"

Βαγγελάκος

Στην MX OPEN o Βαγγελάκος είχε καταπληκτικές εκκινήσεις και βρέθηκε στην κορυφή από τον 1ο γύρο και στα δύο σκέλη του αγώνα. Στη συνέχεια οδήγησε εξαιρετικά γρήγορα και σταθερά κατακτώντας τη νίκη στα δύο σκέλη με άνετη διαφορά από τον 2ο. Έτσι ο αναβάτης της Fantic κέρδισε τον γύρο (1-1) και διατήρησε την πρωτιά στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα διευρύνοντας περαιτέρω την βαθμολογική του πρωτοπορία.

Δημήτρης Βαγγελάκος: "Άλλο ένα πολύ ωραίο Σαββατοκύριακο με ιδανικές συνθήκες πίστας ειδικά στα δοκιμαστικά του Σαββάτου. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που κέρδισα τον αγώνα στο 'σπίτι μου', ειδικά αφού ένα κρύωμα με 'γυρόφερνε' από την Παρασκευή με διάφορα ενοχλητικά συμπτώματα. Το Fantic 310 έχει τη δύναμη που χρειάζομαι για να ανταγωνιστώ τα 450 στην εκκίνηση παρότι δεν έχουμε ακόμα δοκιμάσει εναλλακτικές ρυθμίσεις του νέου κινητήρα. Από αύριο επικεντρωνόμαστε στις Κρηνίδες."

Fantic

Η Moto Market με τα προϊόντα της Motorex, η Δράκος Engineering με τον κορυφαίο εξοπλισμό της FXR, η Zulap και η DND Race Graphics ήταν και πάλι παρούσες και συνέβαλαν ενεργά στην επιτυχία της επίσημης ομάδας της Fantic.

Μετά από ένα ολιγοήμερο διάλειμμα η ομάδα της Fantic αρχίζει προετοιμασία για τον αγώνα στην πίστα των Κρηνίδων Καβάλας, στο τέλος Σεπτεμβρίου, που προβλέπεται συναρπαστικός.

Ετικέτες