MXGP 2024, Τσεχία - Ο Gasjer τη νίκη στο MXGP, αξιόλογη εμφάνιση για τον Παναγιώτη Κουζή με ΤΜ

Στην ΜΧ2 και πάλι νικητής ο Kay De Wolf με Husqvarna
motomag MXGP 2024, Τσεχία – Ο Gasjer τη νίκη στο MXGP, αξιόλογη εμφάνιση για τον Παναγιώτη Κουζή με ΤΜ
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

22/7/2024

O 13ος γύρος της χρονιάς για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross ο οποίος έλαβε χώρα στην Τσεχία, είχε και ελληνική παρουσία εκτός των άλλων, με τον Παναγιώτη Κουζή να αγωνίζεται με ΤΜ στην MXGP κατηγορία και να καταφέρνει να τερματίσει στην 32η θέση από 40 συμμετέχοντες.

Στον πρώτο αγώνα της μεγάλης κατηγορίας MXGP, νικητής αναδείχθηκε με ευκολία ο Jeffrey Herlings (KTM), ο οποίος πήρε από την αρχή την πρωτοπορία και δεν συνάντησε κανένα πρόβλημα μέχρι το πέσιμο της καρό σημαίας. Στη δεύτερη θέση ολοκλήρωσε τον αγώνα ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Jorge Prado με GASGAS, ο οποίος κατάφερε να κρατήσει πίσω του στην τρίτη θέση τον Tim Gasjer (Honda). Όσον αφορά τον Παναγιώτη Κουζή στον πρώτο αγώνα κατάφερε να δώσει αρκετές μάχες τερματίζοντας με την μοτοσυκλέτα της TM στην 30η θέση.

MXGP 2024, Τσεχία – Ο Gasjer τη νίκη στο MXGP, αξιόλογη εμφάνιση για τον Παναγιώτη Κουζή με ΤΜ

Στο δεύτερο αγώνα είχαμε αλλαγή του σκηνικού με τον Tim Gasjer (Honda), να περνά στην αντεπίθεση. Ο αναβάτης της ιαπωνικής ομάδας ο οποίος προηγείται στην βαθμολογία του πρωταθλήματος κατάφερε να πάρει τα ηνία του αγώνα τερματίζοντας, μετά από μεγάλη μάχη με τον Prado, στην πρώτη θέση. Αυτή του η επίδοση του έδωσε και τη συνολική νίκη στον αγώνα καθώς ο Jeffrey Herlings (KTM), ολοκλήρωσε τον δεύτερο αγώνα της ημέρας στην τέταρτη θέση. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Prado με τον Calvin Vlaanderen (Yamaha), να συμπληρώνει το βάθρο. Ο Κουζής κατάφερε και στο δεύτερο αγώνα να τερματίσει με τον Έλληνα αναβάτη να αποσπά συνολικά την 32η θέση στην γενική κατάταξη.

Όσον αφορά την βαθμολογία της MXGP ο Tim Gasjer (Honda), προηγείται με 618 βαθμούς, με τον Jorge Prado (GASGAS), να βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 583 βαθμούς. Στην τρίτη θέση με 565 βαθμούς βρίσκεται ο Jeffrey Herlings (KTM).

MXGP 2024, Τσεχία – Ο Gasjer τη νίκη στο MXGP, αξιόλογη εμφάνιση για τον Παναγιώτη Κουζή με ΤΜ

Στην ΜΧ2 κατηγορία ο Sacha Coenen (ΚΤΜ) πήρε το Holeshot με τους δύο αναβάτες της Red Bull KTM Factory Racing, Adrea Adamo και Liam Everts να ακολουθούν. Η δράση στον αγώνα διακόπηκε γρήγορα καθώς ο αναβάτης της Kawasaki Jack Chambers είχε μία σφοδρή πτώση, με το ιατρικό επιτελείο της πίστας να του παρέχει τάχιστα τις πρώτες βοήθειες. Στην επανεκκίνηση, ο Sacha Coenen (ΚΤΜ) πετάχτηκε για άλλη μία φορά μπροστά με τον αδερφό του Lucas Coenen (Husqvarna) να ακολουθεί από κοντά. Στην τρίτη θέση είχε βρεθεί ο Rick Elzinga (Yamaha), ο οποίος βρίσκεται σε καλό αγωνιστικό φεγγάρι το τελευταίο διάστημα.

Λίγο αργότερα θα είχαμε δράμα καθώς ο Sacha Coenen είχε μία πτώση με τους Lucas Coenen και Elzinga να κερδίζουν από μία θέση. Ο Lucas Coenen από εκεί και έπειτα έκανε έναν απροβλημάτιστο αγώνα για να πάρει τη νίκη στον πρώτο αγώνα ενώ μάχη είχαμε για τις υπόλοιπες θέσεις του βάθρου. Ο Simon Laengenfelder (KTM) από το μέσο του αγώνα και μετά είχε ανοδική πορεία με τον ίδιο να κατακτά τη δεύτερη θέση. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Kay de Wolf με Husqvarna.

MXGP 2024, Τσεχία – Ο Gasjer τη νίκη στο MXGP, αξιόλογη εμφάνιση για τον Παναγιώτη Κουζή με ΤΜ

Στο δεύτερο αγώνα ο Kay de Wolf (Husqvarna) είχε αποφασίσει πως θα έκανε την αντεπίθεση του ώστε να καταφέρει να βρεθεί μπροστά από τον μεγάλο του αντίπαλο στο πρωτάθλημα Lucas Coenen (Husqvarna). Αυτό τελικά το είδαμε να συμβαίνει από τα πρώτα στάδια του αγώνα, με τον αναβάτη της Husqvarna να παίρνει τα ηνία του αγώνα και να μένει εκεί μέχρι το τέλος, πανηγυρίζοντας και τη συνολική νίκη στον αγώνα της Τσεχίας. Στη δεύτερη θέση ολοκλήρωσε την προσπάθεια του ο Simon Laengefelder (GASGAS), με τον Lucas Coenen (Husqvarna) να αρκείται στους βαθμούς της τρίτης θέσης.

MXGP 2024, Τσεχία – Ο Gasjer τη νίκη στο MXGP, αξιόλογη εμφάνιση για τον Παναγιώτη Κουζή με ΤΜ

Στη βαθμολογία της MX2 ο Kay de Wolf προηγείται με 626 βαθμούς, με τον Lucas Coenen (Husqvarna) να έχει 580 βαθμούς και τον Simon Laengenfelder (GASGAS) να βρίσκεται στην τρίτη θέση με 560 βαθμούς.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross συνεχίζει το ταξίδι του την επόμενη εβδομάδα στο Βέλγιο όπου στην πίστα του Lommel θα πραγματοποιηθεί ο 14ος γύρος της χρονιάς.

MXGP 2024, Τσεχία – Ο Gasjer τη νίκη στο MXGP, αξιόλογη εμφάνιση για τον Παναγιώτη Κουζή με ΤΜ

Fantic Motor - Εξαιρετικά αποτελέσματα με Λυρίου και Βαγγελάκο στην Αρχαία Ολυμπία

Στον 4ο γύρου του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross 2024
Βαγγελάκος
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

6/9/2024

Με μεγάλη επιτυχία και ρεκόρ 121 συμμετοχών διεξήχθη το Σάββατο 30 Αυγούστου και την Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου ο 5ος αγώνας του Πανελληνίου πρωταθλήματος Motocross, στην άριστα προετοιμασμένη πίστα της Αρχαίας Ολυμπίας, από την ΑΟΛΜΟ που κατάφερε να "νικήσει" τις άστατες καιρικές συνθήκες, με σωστές αποφάσεις, και την Fantic να πετυχαίνει και πάλι κορυφαία αποτελέσματα.

Το Σάββατο εξελίχθηκε ιδανικά για την ομάδα της Fantic, υπό την απειλή έντονων καιρικών φαινομένων, που τελικά δεν εκδηλώθηκαν, εκτός από μια σύντομη βροχή που ήλθε αργά και οδήγησε τους αγωνοδίκες στην αναβολή των πρώτων αγώνων της OPEN και Senior/MXW, που διεξήχθησαν τελικά την Κυριακή.

Στην MX2 ο οδηγός της Fantic Νίκος Λυρίου #161, έδειξε ξεκάθαρα την ταχύτητά του, που αντανακλάται τόσο από τον ταχύτερο γύρο που πέτυχε (ο μόνος κάτω από το 1:42 στην κατηγορία), όπως φυσικά και από την 1η θέση που πέτυχε στον αγώνα κατάταξης οδηγώντας με καταιγιστικό ρυθμό, πολύ θέαμα και ταχύτερο γύρο κάτω από 1:45).

Στην MX OPEN o Δημήτρης Βαγγελάκος #112 με το XXF310 ήταν ο αδιαμφισβήτητος κυρίαρχος των χρονομετρημένων του Σαββάτου οδηγώντας με εξαιρετικό ρυθμό και ταχύτερο χρόνο με διαφορά 2” από τον 2ο.

Λυρίου

Την Κυριακή η μέρα ξεκίνησε με λιακάδα και συναρπαστικές μάχες. Στο 1ο σκέλος της MX2 ο Λυρίου έκανε μια ωραία εκκίνηση και έστριψε 3ος με το Ζούνη να τον ακολουθεί πολύ κοντά. Ο υπόλοιπος αγώνας κύλησε με πολύ θέαμα και ο οδηγός της Fantic άντεξε τις επιθέσεις διατηρώντας την 3η θέση. Στο 2ο σκέλος ο Νικόλας έφυγε και πάλι μπροστά κρατώντας τη 2η θέση για αρκετούς γύρους και πιέζοντας για πρωτιά. Η κούραση μετά το μέσο του αγώνα τον ανάγκασε να κόψει ρυθμό κατακτώντας τελικά την 3η θέση καθώς και την 3η θέση στο βάθρο του αγώνα με 3-3.

Νίκος Λυρίου: "Ήταν ένα καλό ΣΚ, τα αποτελέσματα έδειξαν πως έχω την ταχύτητα για να πρωταγωνιστήσω με καλή προετοιμασία. Το Fantic δούλεψε φανταστικά με σχεδόν στανταρ ρυθμίσεις αναρτήσεων καθότι δεν είχαμε πολύ χρόνο να πειραματιστούμε με τα settings. Τα λέμε σ’ έναν μήνα στις Κρηνίδες…"

Βαγγελάκος

Στην MX OPEN o Βαγγελάκος είχε καταπληκτικές εκκινήσεις και βρέθηκε στην κορυφή από τον 1ο γύρο και στα δύο σκέλη του αγώνα. Στη συνέχεια οδήγησε εξαιρετικά γρήγορα και σταθερά κατακτώντας τη νίκη στα δύο σκέλη με άνετη διαφορά από τον 2ο. Έτσι ο αναβάτης της Fantic κέρδισε τον γύρο (1-1) και διατήρησε την πρωτιά στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα διευρύνοντας περαιτέρω την βαθμολογική του πρωτοπορία.

Δημήτρης Βαγγελάκος: "Άλλο ένα πολύ ωραίο Σαββατοκύριακο με ιδανικές συνθήκες πίστας ειδικά στα δοκιμαστικά του Σαββάτου. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που κέρδισα τον αγώνα στο 'σπίτι μου', ειδικά αφού ένα κρύωμα με 'γυρόφερνε' από την Παρασκευή με διάφορα ενοχλητικά συμπτώματα. Το Fantic 310 έχει τη δύναμη που χρειάζομαι για να ανταγωνιστώ τα 450 στην εκκίνηση παρότι δεν έχουμε ακόμα δοκιμάσει εναλλακτικές ρυθμίσεις του νέου κινητήρα. Από αύριο επικεντρωνόμαστε στις Κρηνίδες."

Fantic

Η Moto Market με τα προϊόντα της Motorex, η Δράκος Engineering με τον κορυφαίο εξοπλισμό της FXR, η Zulap και η DND Race Graphics ήταν και πάλι παρούσες και συνέβαλαν ενεργά στην επιτυχία της επίσημης ομάδας της Fantic.

Μετά από ένα ολιγοήμερο διάλειμμα η ομάδα της Fantic αρχίζει προετοιμασία για τον αγώνα στην πίστα των Κρηνίδων Καβάλας, στο τέλος Σεπτεμβρίου, που προβλέπεται συναρπαστικός.

Ετικέτες