AMA Pro Motocross - O Jett Lawrence χάνει το υπόλοιπο της σεζόν λόγω τραυματισμού

Μικρή πτώση με μεγάλες συνέπειες όμως για τον εργοστασιακό αναβάτη της Honda
motomag AMA Pro Motocross – O Jett Lawrence χάνει το υπόλοιπο της χρονιάς λόγω τραυματισμού
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

4/7/2024

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του Supercross Jett Lawrence δεν θα καταφέρει να παλέψει και για τον τίτλο του AMA Pro Motocross καθώς ένας τραυματισμός στον αντίχειρα κατά τη διάρκεια της προπόνησης τον θέτει εκτός Πρωταθλήματος με συνοπτικές διαδικασίες. Στο Πρωτάθλημα ο Jett βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 210 βαθμούς, έναντι 213 του πρώτου, αδελφού του, Hunter Lawrence. Αν ο Hunter τελικά στεφθεί Πρωταθλητής, τα δυο αδέλφια θα έχουν πάρει δυο τίτλους με το καλημέρα, την ίδια χρονιά.

Η πτώση η οποία έγινε πριν μερικές ημέρες στην πίστα Dog Pound στην Φλόριντα, σύμφωνα με τον ίδιο τον αναβάτη της Honda ήταν μικρή, ωστόσο το αποτέλεσμα τελικά είχε μεγάλες συνέπειες καθώς ο Jett Lawrence διαπιστώθηκε πως έχει σχισμένο ωλένιο παράπλευρο σύνδεσμο στον αντίχειρα του. Κάποιες από τις λειτουργίες του ωλένιου νεύρου αφορούν στην αίσθηση στα 2 τελευταία δάκτυλα του χεριού, και από πλευράς κίνησης στην κάμψη του καρπού και των 2 τελευταίων δακτύλων. Επίσης συμμετέχει σε πολλές λεπτές κινήσεις του χεριού, καθώς ελέγχει εν μέρει και τον αντιχειρα.

Τώρα ο αναβάτης της Honda θα υποβληθεί σε επέμβαση ώστε να επιστρέψει όσο το δυνατόν ταχύτερα στην ενεργό δράση.

Ο Jett Lawrence δήλωσε μετά τον τραυματισμό του: “Είναι προφανώς κρίμα, αλλά είναι μέρος του αθλήματός μας. Ήταν ειλικρινά ένα μικρό ατύχημα, αλλά είναι αυτό που είναι. Ήμουν αρκετά τυχερός με τους τραυματισμούς στην καριέρα μου μέχρι στιγμής, οπότε υποθέτω ότι ήρθε η σειρά μου. Θα επικεντρωθώ στο να επιστρέψω στο 100%".

Ο Lars Lindstrom, διευθυντής της Team Honda HRC ανέφερε: "Είναι αρκετά τρελό το γεγονός ότι τρεις από τους κορυφαίους αναβάτες του πρωταθλήματος έχουν μείνει τώρα εκτός με τον ίδιο τραυματισμό ο οποίος είναι αρκετά σπάνιος. Στόχος μας είναι να θεραπευτεί στο 100%”.

Ετικέτες

MXGP 2024, Ινδονησία - o Herlings με KTM κερδίζει στην MXGP [VIDEO]

O Lucas Coenen κερδίζει στην MX2
motomag MXGP Ινδονησία – o Herlings με KTM κερδίζει στην MXGP
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

8/7/2024

Ο δωδέκατος γύρος της χρονιάς ο οποίος έλαβε χώρα στην Ινδονησία, είχε ως πρωταγωνιστές τους Jeffrey Herlings (MXGP) και Lucas Coenen (Husqvarna MX2). Αμφότεροι κέρδισαν με εμφατικό τρόπο και τους δύο αγώνες που διεξήχθησαν στην απαιτητική πίστα του Lombok.

Στην κατηγορία MXGP o Herlings της ΚΤΜ ήταν ταχύτερος σε όλες τις διαδικασίες ωστόσο στην εκκίνηση του πρώτου αγώνα ο Tim Gajser (Honda) πήρε το Holeshot, με τον αναβάτη της ΚΤΜ να τον ακολουθεί κατά πόδας. Καλή εκκίνηση είχαν κάνει και οι Jeremy Seewer (Kawasaki) και Mattia Guadagnini (Husqvarna) οι οποίοι βρέθηκαν εμπρός από τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Jorge Prado (GASGAS).

MXGP Ινδονησία – o Herlings με KTM κερδίζει στην MXGP

O Prado ωστόσο λίγο αργότερα θα περνούσε μπροστά από τους Seewer και Guadagnini και θα βρισκόταν σε απόσταση αναπνοής από τον Herlings με τον ίδιο να θέλει να βρεθεί κοντά στον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος Gajser. Αυτό εν τέλει δεν κατέστη δυνατό καθώς οι Gasjer και Herlings κατάφεραν με ταχύτερους γύρους να απομακρυνθούν από τον αναβάτη της GASGAS.

Ο Herlings στον 13ο γύρο του αγώνα ξεκίνησε την επίθεση του, με τον αναβάτη της KTΜ να έχει ταχύτερο ρυθμό από αυτόν της Honda. O Herlings κατάφερε να βρεθεί με άνεση στην πρώτη θέση με τον ίδιο να ανοίγει συνεχώς τη διαφορά του από τους υπόλοιπους. Βλέποντας πως δεν μπορεί να κάνει κάτι για να απειλήσει τον Herlings ο Gasjer προτίμησε να τερματίσει στη δεύτερη θέση και να καρπωθεί τους πολύτιμους βαθμούς οι οποίοι μπορεί να αποδειχθούν χρυσάφι στη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Στη τρίτη θέση τερμάτισε στον πρώτο αγώνα ο Calvin Vlaanderen (Yamaha), ο οποίος κατάφερε στα τελευταία στάδια του αγώνα να στερήσει το βάθρο από τον Jorge Prado ο οποίος έχασε πολύτιμους βαθμούς στην προσπάθεια που κάνει για να υπερασπιστεί τον τίτλο του πρωταθλητή.

MXGP Ινδονησία – o Herlings με KTM κερδίζει στην MXGP

Στο δεύτερο αγώνα είχαμε μία επανάληψη. Ο Gasjer πήρε το Holeshot, με τον Herlings να ακολουθεί. Guadagnini, Vlaanderen και Seewer είχαν κάνει με τη σειρά τους πολύ καλή εκκίνηση ενώ ο Jorge Prado είχε βρεθεί στην ένατη θέση. Την έκπληξη είχε κάνει στο δεύτερο αγώνα στην Ινδονησία ο αναβάτης της Honda, Valentin Guillod ο οποίος είχε βρεθεί στην τέταρτη θέση πίσω από τους Herlings, Gasjer και Vlaanderen.

O Herlings είχε καταφέρει γρήγορα να βρεθεί στην πρωτοπορία με τον Gasjer να έχει μόνο ένα στόχο να πάρει τους βαθμούς για το πρωτάθλημα και να κρατήσει πίσω τον Prado. Ο Herlings λίγο αργότερα θα έπαιρνε με άνεση τη νίκη και στο δεύτερο αγώνα της ημέρας φεύγοντας από την Ινδονησία με τη μεγαλύτερη συγκομιδή βαθμών. Πίσω από τον Herlings βρέθηκε και πάλι ο Gasjer ο οποίος πήρε τους πολύτιμους βαθμούς της δεύτερης θέσης.

MXGP Ινδονησία – o Herlings με KTM κερδίζει στην MXGP

Στο τρίτο σκαλί του βάθρου τερμάτισε ο Calvin Vlaanderen ο οποίος έκανε ένα πολύ καλό αγώνα στην Ινδονησία, με τον Valentin Guillod να τερματίζει στην τέταρτη θέση. Ο Prado κατάφερε να ανακτήσει κάποιες θέσεις για να τερματίσει τελικά στην πέμπτη θέση.

Όσον αφορά στη βαθμολογία του πρωταθλήματος του MXGP, o Tim Gasjer (Honda) προηγείται έχοντας 608 βαθμούς, με τους Jorge Prado (GASGAS) και Jeffrey Herlings (KTM0, να ακολουθούν στη δεύτερη και τρίτη θέση με 574 και 557 βαθμούς αντίστοιχα.

MXGP Ινδονησία – o Herlings με KTM κερδίζει στην MXGP

Στην ΜΧ2 κατηγορία o Lucas Coenen ήταν σε εντυπωσιακή φόρμα όλο το Σαββατοκύριακο. Όπως είδαμε να συμβαίνει και στη μεγάλη κατηγορία MXGP, το Holeshot πήρε αυτός που ξεκινούσε στη δεύτερη θέση με τον Simon Laengenfelder (GASGAS), να οδηγεί την κούρσα. Καλή εκκίνηση είχαν κάνει και οι Kay de Wolf (Husqvarna), Mikkel Haarup (Triumph) και Sacha Coenen (KTM), οι οποίοι ήταν κοντά στους πρωτοπόρους.

Με τους γύρους να κυλούν, ο Lucas Coenen κρατούσε την πρωτοπορία, ωστόσο ο Kay de Wolf ο οποίος είχε περάσει στη δεύτερη θέση μείωνε συνεχώς τη διαφορά. Λίγο αργότερα ωστόσο ένα λάθος του θα του στερούσε τη δυνατότητα να παλέψει για τη νίκη, ενώ την ατυχία αυτή εκμεταλλεύτηκε ο Laengenfelder ο οποίος ανέβηκε και πάλι στη δεύτερη θέση.

MXGP Ινδονησία – o Herlings με KTM κερδίζει στην MXGP

Στη συνέχεια δεν είχαμε καμία αλλαγή στην κατάταξη, με τον Lucas Coenen να κερδίζει τον πρώτο αγώνα και τους Simon Laengenfelder και Kay de Wolf να συμπληρώνουν τις δύο θέσεις του βάθρου. Ακόμη έναν καλό αγώνα πραγματοποίησε ο Haarup με την Triumph, τερματίζοντας στην τέταρτη θέση και με τον Liam Everts της KTM να συμπληρώνει την πεντάδα.

Στο δεύτερο αγώνα της ημέρας ο Laengenfelder πήρε εκ νέου το Holeshot με τον Lucas Coenen να βρίσκεται στη δεύτερη θέση. Ο Coenen ήταν αποφασισμένος να κερδίσει και τον δεύτερο αγώνα της κατηγορίας MX2 και αυτό φάνηκε από το πόσο πίεζε. Ο αναβάτης της Husqvarna λίγο έλειψε να συγκρουστεί με αυτόν της GASGAS, με τον Laengenfelder να καταφέρνει να μείνει στην πρώτη θέση.

Η πρωτοπορία του Laengenfelder δεν κράτησε για πολύ καθώς ένα λάθος επέτρεψε στον Lucas Coenen να περάσει μπροστά. Μετά από αυτό το συμβάν ο αναβάτης της Husqvarna πέρασε τη γραμμή του τερματισμού με άνεση κάνοντας το δύο στα δύο στην Ινδονησία. Τρομερό αγώνα έκανε ο Andrea Adamo (KTM), ο οποίος κατάφερε να περάσει τον έναν αναβάτη μετά τον άλλον και να τερματίσει στη δεύτερη θέση. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Mikkel Haarup της Triumph.

MXGP Ινδονησία – o Herlings με KTM κερδίζει στην MXGP

Στην τέταρτη θέση ολοκλήρωσε τον αγώνα ο Liam Everts (KTM), με τους Simon Laengenfelder (GASGAS) και Kay de Wolf (Husqvarna) να τερματίζουν στην πέμπτη και έκτη θέση.

Όσον αφορά την βαθμολογία της ΜΧ2, ο Kay de Wolf (Husqvarna) προηγείται έχοντας 576 βαθμούς με τον Lucas Coenen (Husqvarna) να ακολουθεί στη δεύτερη θέση με 527 βαθμούς. Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Simon Laengenfelder (GASGAS) με 509 βαθμούς.

Επόμενος σταθμός του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Motocross, ο αγώνας της Τσεχίας στις 21 Ιουλίου.

MXGP Ινδονησία – o Herlings με KTM κερδίζει στην MXGP [VIDEO]

 

Ετικέτες