Τορίνο - Κατάσχεση 1.300 "ιταλικών" μοτοσυκλετών που είχαν κατασκευαστεί στην Κίνα! [VIDEO]

Μαζί κατασχέθηκαν και 13.000 ανταλλακτικά - Συνολική αξία κατασχεθέντων στα 14 εκατομμύρια ευρώ!
Κατάσχεση μοτοσυκλετών στην Ιταλία
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

18/7/2024

Η οικονομική αστυνομία του Τορίνο έκανε επιδρομή σε μια αποθήκη "Κινέζου κατασκευαστή" στην Pavia, όπου κατασχέθηκαν 1.300 μοτοσυκλέτες με την κατηγορία πως προωθούνται ως ιταλικά προϊόντα ενώ έχουν κατασκευαστεί στην Κίνα.

Οι Ιταλοί αναφέρονται στις μοτοσυκλέτες ως "Fake Made in Italy" και "πλαστές", με την συνολική αξία των κατασχεθέντων να εκτιμάται περίπου στα 14 εκατομμύρια ευρώ!

Οι κατηγορίες που βαραίνουν τον κατασκευαστή είναι της απάτης και της πώλησης βιομηχανικών προϊόντων με ψεύτικα σήματα -ιταλικά σημαιάκια πάνω στις μοτοσυκλέτες, κ.α. Πρόκειται για παραβάσεις του νόμου που αφορούν στο νόμο που προστατεύει αυστηρά τα "Made in Italy" προϊόντα.

Για την ώρα οι Ιταλοί δεν αναφέρουν το όνομα της εταιρείας που βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα, όμως από τις φωτογραφίες και τα βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα μπορεί κανείς με λίγο ψάξιμο να πάρει μια ιδέα για ποιον κατασκευαστή πρόκειται. Επειδή δεν είμαστε 100% σίγουροι όμως, και επειδή η υπόθεση ακόμα βρίσκεται σε προκαταρκτικό στάδιο, δεν θα προβούμε σε εικασίες μέχρι να έχουμε περισσότερα στοιχεία στη διάθεσή μας. 

Κατάσχεση μοτοσυκλετών

Η κίνηση αυτή της ιταλικής Guardia di Finanza πιθανώς να ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου για πολλούς ακόμα κατασκευαστές που προσπαθούν να προωθήσουν τις μοτοσυκλέτες τους ως ιταλικές, ενώ εκείνες κατασκευάζονται στην Ασία.

Κατάσχεση μοτοσυκλετών

Όπως έχουμε δει εδώ και χρόνια οι Ιταλοί κυνηγούν ανελέητα τους Κινέζους κατασκευαστές που αντιγράφουν τη Vespa και έχουν το θράσος να φέρνουν τα αντίγραφά τους ακόμα στην EICMA -όπου και κατάσχονται με συνοπτικές διαδικασίες-, όμως αυτή εδώ η κατάσχεση είναι η πρώτη που γνωρίζουμε που αφορά μεγάλο όνομα που όλοι έχουμε συσχετίσει με την Ιταλία και το Made in Italy.

Βρισκόμαστε σε αναμονή για περισσότερες ανακοινώσεις από την ιταλική οικονομική αστυνομία, και ίσως και από την κατασκευάστρια εταιρεία, για να δούμε τι θα δηλώσει η τελευταία στις κατηγορίες που τις προσάπτονται.

Ετικέτες

AJP PR7 - Σε τιμή προσφοράς, 1.000 ευρώ φθηνότερη από πριν

Η Adventure - Rally μοτοσυκλέτα της πορτογαλικής εταιρείας τώρα πιο προσιτή
AJP PR7 σε τιμή προσφοράς
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

6/9/2024

Η αντιπροσωπεία της AJP στην Ελλάδα, ανακοινώνει νέα τιμή προσφοράς για την Adventure - Rally μοτοσυκλέτα PR7, η οποία διατίθεται σε τιμή φθηνότερη κατά 1.000 ευρώ σε σχέση με πριν, με την προσφορά να ισχύει μόνο για τον Σεπτέμβριο του 2024.

Έως τα τέλη Σεπτεμβρίου, αποκτήστε την AJP PR7 με 11.500 ευρώ, σε μια ενδιαφέρουσα προσφορά για τους φίλους των ράλι.

Η διαθεσιμότητα είναι πολύ περιορισμένη, ενώ για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την αντιπροσωπεία στην Λ. Φιλαδελφείας 161, Αχαρνές (Έξοδος 7 Αττικής Οδού) και στο τηλέφωνο 2105540640.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την AJP PR7, δείτε ΕΔΩ.

Ετικέτες