Tom Cruise: Έπεσε 6 φορές στον γκρεμό με μοτοσυκλέτα για το Mission Impossible 7 - Video

Μοναδική μείξη ηθοποιού & stunt-rider, στην τρυφερή ηλικία των 60 ετών!
Tom Cruise άλμα με μοτοσυκλέτα στο κενό
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

20/12/2022

Τα χρόνια περνούν, αλλά ο αειθαλής 60άρης adrenaline junkie Tom Cruise κάνει ολοένα και πιο επικίνδυνα stunt για τις ταινίες που πρωταγωνιστεί. Το τελευταίο του κατόρθωμα αφορά στο πρώτο μέρος της επερχόμενης ταινίας της σειράς Mission Impossible, με τον Αμερικανό να πέφτει με μοτοσυκλέτα στον γκρεμό… έξι φορές την ίδια μέρα, για να προσγειωθεί κατόπιν με αλεξίπτωτο.

Θα μπορούσε να γυριστεί η σκηνή με τη χρήση ειδικών εφέ και τη βοήθεια ηλεκτρονικού υπολογιστή; Φυσικά. Θα μπορούσε να γυριστεί με τη βοήθεια επαγγελματία stunt rider; Εννοείται. Θα ήταν το ίδιο; Φυσικά και όχι. Μην παρεξηγηθούμε, δεν μιλάμε για το τελικό αποτέλεσμα στην οθόνη, αλλά για τη μανία που έχει ο Tom Cruise, με το να πρωταγωνιστεί ο ίδιος στις επικίνδυνες σκηνές των ταινιών του (είπατε κάτι για death wish), συνήθεια που του έχει αποφέρει αρκετούς τραυματισμούς στο παρελθόν, ενώ κάποιες φορές γλίτωσε παρά τρίχα τα χειρότερα. Κάντε μια γρήγορη αναζήτηση στο διαδίκτυο με τις λέξεις Tom Cruise list of injuries και θα πάρετε μια εικόνα.

Για το τελευταίο του stunt για την ταινία Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One, ο Cruise έπεσε από έναν γκρεμό με τη μοτοσυκλέτα του 6 φορές για να γυριστεί τέλεια η σκηνή, ενώ κάθε φορά προσγειωνόταν στη Γη με αλεξίπτωτο. Για την προετοιμασία της σκηνής έκανε περισσότερα από 13.000 άλματα σε πίστα ΜΧ με μοτοσυκλέτα, αλλά και 500 πτώσεις με αλεξίπτωτο.

Στο βίντεο της Paramount Pictures, με τίτλο “The Biggest Stunt in Cinema History” βλέπουμε την προετοιμασία και τα τελικά άλματα του Cruise, που ευτυχώς κατάφερε να βγει αλώβητος από τη νέα του περιπέτεια. Εδώ που τα λέμε όμως, και στα 85 του, τα ίδια θα κάνει...

Ετικέτες

ΑΑΔΕ: Δεν θα μπορείς να φύγεις από μάστορα, βενζινάδικο, πλυντήριο & πάρκινγκ χωρίς απόδειξη! - Ξεκινά το ψηφιακό πελατολόγιο!

Έρχεται Απρίλιο σε συνεργεία, βενζινάδικα, πάρκινγκ, φανοποιεία και πλυντήρια
Ψηφιακό πελατολόγιο - Πλυντήρια, βενζινάδικα, πάρκινγκ, συνεργεία 2025
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

2/4/2025

Υποτίθεται πως θα έπρεπε να είχε ξεκινήσει ήδη από τις αρχές της χρονιάς το ψηφιακό πελατολόγιο που θα καταγράφει σε πραγματικό χρόνο τις συναλλαγές των επιχειρήσεων με τους καταναλωτές, τελικά ανακοινώθηκε πως ξεκινά τώρα, μέχρι τα μέσα Απριλίου.

Με στόχο τη μείωση της φοροδιαφυγής και την αναγκαστική έκδοση απόδειξης για κάθε χρηματική συναλλαγή μεταξύ μιας εταιρείας και του καταναλωτικού κοινού (όχι πως η έκδοση απόδειξης ή τιμολογίου δεν είναι υποχρεωτικά από τον νόμο ήδη), το "Ψηφιακό Πελατολόγιο" θα ξεκινήσει να τηρείται από τις επιχειρήσεις από τα μέσα Απριλίου. 

Αυτό τη στιγμή που η σύμφωνα με προωθητική καμπάνια της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων το μέτρο, που μπορεί να τη βρει κανείς και στο κανάλι της ΑΑΔΕ, θα έπρεπε να εφαρμόζεται ήδη από τις αρχές Ιανουαρίου. 

Ψηφιακό πελατολόγιο - Πλυντήρια, βενζινάδικα, πάρκινγκ, συνεργεία 2025

Ο πρώτος κλάδος που πρέπει να χρησιμοποιήσει την εφαρμογή της ΑΑΔΕ, ώστε οι συναλλαγές (χονδρικές ή λιανικές) μεταξύ εταιρειών και καταναλωτικού κοινού να καταγράφονται σε πραγματικό χρόνο από την ΑΑΔΕ και πριν από την παροχή υπηρεσιών είναι εκείνος του αυτοκινήτου και της μοτοσυκλέτας. 

Συγκεκριμένα οι πρώτες επιχειρήσεις που υποχρεώνονται να χρησιμοποιήσουν την εφαρμοφή myDATAapp για το ψηφιακό πελατολόγιο e-pelates, αρχικά πιλοτικά, είναι τα συνεργεία επισκευής και συντήρησης οχημάτων, τα φανοποιεία, οι εταιρείες τοποθέτησης συναγερμών, ηχοσυστημάτων και άλλου εξοπλισμού σε οχήματα, οι χώροι στάθμευσης, τα πλυντήρια οχημάτων όπως και οι εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων, μοτοσυκλετών και μοτοποδηλάτων. Σε αυτές τις επιχειρήσεις άλλωστε, περισσότερο από όλα στα βενζινάδικα, παρατηρείται και μεγάλης κλίμακας φοροδιαφυγή.

Και πώς θα λειτουργεί η καταγραφή στην πράξη; Μέσω κινητού τηλεφώνου με το οποίο ο επαγγελματίας θα φωτογραφίζει/σκανάρει την πινακίδα του εκάστοτε οχήματος που μπαίνει στην επιχείρησή του για την παροχή κάποιας υπηρεσίας. 

Με το σκανάρισμα, η πινακίδα κυκλοφορίας θα συμπληρώνεται αυτόματα, ενώ κατά την έξοδο του καταναλωτή από την εταιρεία θα σκανάρεται η απόδειξη που έχει εκδοθεί από την επιχείρηση (ή το τιμολόγιο) και έτσι θα κλείνει για την ΑΑΔΕ η συναλλαγή αφού θα υπάρχει και η σχετική ενημέρωση στο σύστημα.

Στην πιλοτική φάση θα φανούν και οι αδυναμίες του συστήματος αναφορικά με τη δυνατότητα φοροδιαφυγής από την πλευρά της επιχείρησης αλλά και από εκείνη του καταναλωτή, ενώ το ερχόμενο καλοκαίρι το ψηφιακό πελατολόγιο θα επεκταθεί σε εταιρείες διοργάνωσης πάρτι, δεξιώσεων και εκδηλώσεων όπου παρατηρείται επίσης πολύ υψηλή φοροδιαφυγή.