Σκοτώθηκε «influencer» της μοτοσυκλέτας στις ΗΠΑ

Η φήμη της είχε εξαπλωθεί και στην Ευρώπη
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

2/4/2018

Μία αγαπημένη αναβάτης από το Los Angeles, με έντονη δράση στα social media και με την φήμη της να αρχίζει να εξαπλώνεται και στην Ευρώπη, σκοτώθηκε το περασμένο Σάββατο σε αυτοκινητόδρομο της κομητείας Orange, όταν η μοτοσυκλέτα της βγήκε από την πορεία και προσέκρουσε σε μπαριέρα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της τροχαίας αυτοκινητοδρόμων, η Annette A. Carrion 23 ετών, οδηγούσε με ταχύτητα μεταξύ 115-130Km/h όταν χωρίς την εμπλοκή άλλου αυτοκινήτου, δεν κατάφερε να στρίψει σε μία από τις στροφές του αυτοκινητόδρομου και προσέκρουσε στην μπαριέρα χάνοντας ακαριαία την ζωή της. Φορούσε πλήρη εξοπλισμό αναβάτη.

Η ανακοίνωση της τροχαίας αυτοκινητοδρόμων αφήνει να εννοηθεί πως αιτία ήταν η υπερβολική για το σημείο ταχύτητα και το «κλείδωμα στόχου» (target fixation) μία αντίδραση που έχει κατηγοριοποιηθεί στις ΗΠΑ, ως ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που πρέπει να γίνουν περισσότερο γνωστά, για να αρχίσουν οι μοτοσυκλετιστές να αναγνωρίζουν και να αποφεύγουν.

Η άτυχη Annette έχασε την ζωή της κάνοντας αυτό που αγαπούσε περισσότερο και που αγαπάμε όλοι μας. Συλλυπητήρια στην οικογένειά της και τον σύντροφό της, αγωνιζόμενο στο τοπικό πρωτάθλημα superbike

https://www.instagram.com/annettecarrion/

Ετικέτες

ΑΑΔΕ: Δεν θα μπορείς να φύγεις από μάστορα, βενζινάδικο, πλυντήριο & πάρκινγκ χωρίς απόδειξη! - Ξεκινά το ψηφιακό πελατολόγιο!

Έρχεται Απρίλιο σε συνεργεία, βενζινάδικα, πάρκινγκ, φανοποιεία και πλυντήρια
Ψηφιακό πελατολόγιο - Πλυντήρια, βενζινάδικα, πάρκινγκ, συνεργεία 2025
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

2/4/2025

Υποτίθεται πως θα έπρεπε να είχε ξεκινήσει ήδη από τις αρχές της χρονιάς το ψηφιακό πελατολόγιο που θα καταγράφει σε πραγματικό χρόνο τις συναλλαγές των επιχειρήσεων με τους καταναλωτές, τελικά ανακοινώθηκε πως ξεκινά τώρα, μέχρι τα μέσα Απριλίου.

Με στόχο τη μείωση της φοροδιαφυγής και την αναγκαστική έκδοση απόδειξης για κάθε χρηματική συναλλαγή μεταξύ μιας εταιρείας και του καταναλωτικού κοινού (όχι πως η έκδοση απόδειξης ή τιμολογίου δεν είναι υποχρεωτικά από τον νόμο ήδη), το "Ψηφιακό Πελατολόγιο" θα ξεκινήσει να τηρείται από τις επιχειρήσεις από τα μέσα Απριλίου. 

Αυτό τη στιγμή που η σύμφωνα με προωθητική καμπάνια της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων το μέτρο, που μπορεί να τη βρει κανείς και στο κανάλι της ΑΑΔΕ, θα έπρεπε να εφαρμόζεται ήδη από τις αρχές Ιανουαρίου. 

Ψηφιακό πελατολόγιο - Πλυντήρια, βενζινάδικα, πάρκινγκ, συνεργεία 2025

Ο πρώτος κλάδος που πρέπει να χρησιμοποιήσει την εφαρμογή της ΑΑΔΕ, ώστε οι συναλλαγές (χονδρικές ή λιανικές) μεταξύ εταιρειών και καταναλωτικού κοινού να καταγράφονται σε πραγματικό χρόνο από την ΑΑΔΕ και πριν από την παροχή υπηρεσιών είναι εκείνος του αυτοκινήτου και της μοτοσυκλέτας. 

Συγκεκριμένα οι πρώτες επιχειρήσεις που υποχρεώνονται να χρησιμοποιήσουν την εφαρμοφή myDATAapp για το ψηφιακό πελατολόγιο e-pelates, αρχικά πιλοτικά, είναι τα συνεργεία επισκευής και συντήρησης οχημάτων, τα φανοποιεία, οι εταιρείες τοποθέτησης συναγερμών, ηχοσυστημάτων και άλλου εξοπλισμού σε οχήματα, οι χώροι στάθμευσης, τα πλυντήρια οχημάτων όπως και οι εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων, μοτοσυκλετών και μοτοποδηλάτων. Σε αυτές τις επιχειρήσεις άλλωστε, περισσότερο από όλα στα βενζινάδικα, παρατηρείται και μεγάλης κλίμακας φοροδιαφυγή.

Και πώς θα λειτουργεί η καταγραφή στην πράξη; Μέσω κινητού τηλεφώνου με το οποίο ο επαγγελματίας θα φωτογραφίζει/σκανάρει την πινακίδα του εκάστοτε οχήματος που μπαίνει στην επιχείρησή του για την παροχή κάποιας υπηρεσίας. 

Με το σκανάρισμα, η πινακίδα κυκλοφορίας θα συμπληρώνεται αυτόματα, ενώ κατά την έξοδο του καταναλωτή από την εταιρεία θα σκανάρεται η απόδειξη που έχει εκδοθεί από την επιχείρηση (ή το τιμολόγιο) και έτσι θα κλείνει για την ΑΑΔΕ η συναλλαγή αφού θα υπάρχει και η σχετική ενημέρωση στο σύστημα.

Στην πιλοτική φάση θα φανούν και οι αδυναμίες του συστήματος αναφορικά με τη δυνατότητα φοροδιαφυγής από την πλευρά της επιχείρησης αλλά και από εκείνη του καταναλωτή, ενώ το ερχόμενο καλοκαίρι το ψηφιακό πελατολόγιο θα επεκταθεί σε εταιρείες διοργάνωσης πάρτι, δεξιώσεων και εκδηλώσεων όπου παρατηρείται επίσης πολύ υψηλή φοροδιαφυγή.